Listing 1 - 10 of 37 | << page >> |
Sort by
|
Choose an application
Functionele voedingsmiddelen onder de loep. Zijn ze essentieel voor een goede gezondheid? Wat zegt het etiket? Wetenschap of marketing? Moeten we meer consumeren om gezonder te worden? Kunnen we kanker voorkomen door gezonder te eten? Wat is het verschil tussen een probioticum en een prebioticum? Is soja gezond? Doet knoflook het cholesterolgehalte in ons bloed dalen? En wat zijn omega-3-vetzuren? Een toegankelijk en tegelijkertijd kritisch boek voor iedereen die gezond door het leven wil gaan. (Bron: www.lannoo.be)
voedingschemie --- voedingsvoorlichting --- Nutritionary hygiene. Diet --- voedingstherapie --- 613.2 --- 612.392 --- 628.4 --- functionele voedingsmiddelen --- voeding --- Dieet --- Voedingsgewoonten (voedselconsumptie) --- Voedingsingredienten --- Voedingsleer --- voedingsleer --- Gezondheid --- Voeding --- 613.21 --- Functionele voeding --- Voeding en gezondheid --- E100733.jpg --- Functionele voedingsmiddelen --- Marketing ; voedingsindustrie --- 612.392 Foodstuffs in general --- Foodstuffs in general --- Voedingsleer. Dieet --- Voedingsleer; algemeen --- Nutrition --- Health aspects --- Handbooks, manuals, etc. --- Dietetics --- Voedingsmiddelen --- Preventie --- Preventieve gezondheidszorg --- Vetzuren --- Probiotica --- Prebiotica --- Noten (vruchten) --- Knoflook --- Voedingsvezels --- Vermageren --- Flavonoïden --- Soja --- Voedingssupplementen --- Marketing --- Voedingsindustrie --- Provincie West-Vlaanderen --- Functioneel voedingsmiddel --- Voedingsmiddel --- Vetzuur --- Noot (vrucht) --- Voedingsvezel --- Vermagering --- Flavonoïde --- Voedingssupplement --- Gedrag --- Drank --- Financiewezen
Choose an application
Wist je dat fastfood en softdrinks goedkoper zijn dan groenten en fruit? En dat dieetontbijtgranen net meer calorieën bevatten dan gewone ontbijtgranen? Stond je er al eens bij stil dat light niet staat voor 'zonder', maar enkel 'met minder' calorieën? Het lijkt allemaal te gek voor woorden en toch is het de realiteit in de voedingswereld. Onze maatschappij en de bijbehorende marketing schuwen duidelijk het absurde niet. Zo maken sportvedetten reclame voor fastfood terwijl ze net achter gezondheidscampagnes zouden moeten staan om de jeugd te doen bewegen, toch? Door deze praktijken niet aan te pakken, duwt de maatschappij ons steeds meer in de richting van overgewicht en obesitas. En toch is het de persoon met obesitas die met de vinger gewezen wordt voor zijn eetgedrag en niet de maatschappij. Met Is dik in orde? wil Patrick Mullie de obesitasepidemie een halt toeroepen. Het boek is verplichte lectuur voor iedereen die zich ergert aan de huidige overconsumptie en de agressieve marketingcampagnes. Kortom, voor iedereen die inziet dat we minder moeten consumeren in het belang van onze gezondheid en het milieu.
Adiposity --- Amaigrissement --- Corps -- Poids -- Diminution --- Corpulence --- Corpulentie --- Dieting --- Diminution du poids corporel --- Fatness --- Gewichtsverlies --- Gezondheid in de massamedia --- Health in mass media --- Losing weight --- Loss of weight --- Obesitas --- Obesity --- Obesity -- Control --- Obésité --- Overgewicht --- Overweight --- Perte de poids --- Perte de poids corporel --- Perte pondérale --- Reducing --- Santé dans les mass média --- Slimming --- Weight control of obesity --- Weight loss --- Weight reducing --- Weight reduction --- Zwaarlijvigheid --- 605.16 --- 628.4 --- obesitas --- overgewicht --- voedingsgewoonten --- 613.25 --- Voeding --- Stofwisselingsziekten - Endocrinologie --- Voedingsleer; algemeen --- Nutrition --- Health aspects --- PXL-Healthcare 2013 --- preventie --- Provincie West-Vlaanderen --- 620 --- voeding --- alimentation
Choose an application
Kom je aan van aardappelen? Hoeveel cholesterol bevatten eieren? Zijn lightproducten goed of slecht? Is aspartaam kankerverwekkend? Beschermt knoflook tegen chronische ziekten? Hoe gezond is koffie? En zijn biologische voedingsmiddelen echt zoveel gezonder? Voeding is geen exacte wetenschap en in de massa aan voedingsinformatie is het steeds moeilijker te bepalen wat goed is en wat niet. Bovendien sturen marketingafdelingen van voedingsbedrijven vaak boodschappen de wereld in die helemaal niet of slechts gedeeltelijk wetenschappelijk correct zijn. Dat maakt het voor de consument allemaal nog complexer. Wat moet ik nu nog eten? Wie mag ik nog geloven? Word ik elke dag langzaam maar zeker vergiftigd? In Goed eten krijg je een duidelijk antwoord op de meest essentiële voedingsvragen. Het is verplichte lectuur voor iedereen die zich afvraagt of gezond eten überhaupt nog mogelijk is en die inziet dat kennis en wetenschap hand in hand moeten gaan om gezond te consumeren.
628.4 --- voedingsgewoonten --- voeding (lt) --- voedingsmiddelen (lt) --- voedingsleer --- 613.2 --- Voeding --- Voedingsmiddelen --- Gezondheid --- Voedingsleer; algemeen --- Voedingsleer --- Voedingsindustrie --- Voeding-Verzorging --- Voedselveiligheid --- Zwangerschap --- Dieetleer --- Vermageren --- Darmcarcinoom --- Preventieve gezondheidszorg --- Preventie --- Cardiologie --- Cholesterol --- Sport en voeding --- Sport --- Ecologische landbouw --- Natuurvoeding --- Vegetarisme --- Voedingssupplementen --- Hart- en vaatziekten --- Obesitas --- Voedingsmiddel --- Verzorging-Voeding --- Dieet --- Vermagering --- Darmkanker --- Biologische voeding --- Voedingssupplement --- Hart- en vaatziekte --- Veeteelt --- Tuinbouw --- Technologie --- Maatschappij --- Gerecht (voedsel) --- Drank
Choose an application
Choose an application
Choose an application
Physiology of nutrition. Metabolism --- Nutritionary hygiene. Diet --- flavonoiden --- voedingschemie --- noten (planten) --- gezondheid --- voedingstherapie --- probiotics --- voeding --- darmflora --- sojabonen
Choose an application
Voeding --- 641.18 --- 664 --- functionele voedingsmiddelen --- geneeskunde --- gezondheid --- nutritionele epidemiologie --- pathologie --- prebiotica --- probiotica --- voedingsgewoonten --- voedingsmiddelen --- voedingsmiddelenchemie --- voedingsmiddelenonderzoek --- voedingsmiddelentechnologie --- Functionele voedingsmiddelen --- Noten --- Prebiotica --- Probiotica --- Soja --- 613.2 --- Functionele voeding --- Voeding en gezondheid --- Alimentation/Nutrition --- Voedingsmiddelen --- Noten (vruchten) --- Gezondheid --- Preventie --- Cardiologie --- Kanker --- Chronische ziekten --- Flavonoïden --- Look --- Voedingssupplementen --- Suikerziekte --- Hart- en vaatziekten --- Voedingshygiëne --- Voedingsleer --- Diëten --- Voedingsmiddel --- Noot (vrucht) --- Chronische aandoening --- Flavonoïde --- Look (plant) --- Voedingssupplement --- Diabetes mellitus --- Hart- en vaatziekte --- Gedrag --- Drank --- Dieet
Choose an application
Er wordt veel geschreven over voeding, het ene al meer of minder waar dan het andere. Daarom moet orde op zaken worden gesteld. Praten en schrijven over voeding is inderdaad niet gemakkelijk. Velen houden van sensatie, zeker als dat financieel interessant is, terwijl de wetenschap dat juist niet doet. Maar voeding is geen exate wetenschap en iedereen heeft zowat zijn eigen wijsheid. Ik eet, dus ik weet. Voedingsdriehoeken, schijven, zandlopers volgen elkaar op als voedingsmodellen en ze beweren allemaal goed en gezond te zijn. Maar wat is gezonde voeding? En welke wetenschappelijke zekerheden hebben we nog? Is bijvoorbeeld melk heilig of giftig?Met dit boek stelt Patrick Mullie een eet- en leefmodel op dat beantwoordt aan de basiseisen die een model moet hebben: langer en langer gezond leven. Hij geeft ook een onderbouwd antwoord op veel voorkomende vragen over voeding. Het boek is verplichte lectuur voor iedereen die zich afvraagt of gezonde voeding in onze huidige maatschappij nog mogelijk is. Kortom, voor iedereen die inziet dat kennis en wetenschap essentieel zijn om gezond te eten, drinken en leven.
Voeding en gezondheid --- Voeding ; Middellandse Zeegebied --- gezonde voeding --- dieetleer --- Voedingsleer --- 641 voeding --- 641.1 voedingsmiddelen --- Gezonde voeding --- Voeding en gezondheid.
Choose an application
De voedingswetenschap is zeer complex. Boodschappen die bedacht zijn door marketingafdelingen van grote bedrijven en commerciële vermageringsdiëten, zaaien verwarring bij de consument. De wetenschap wil er het fijne van weten. Wat is zeker waar en wat is zeker niet waar? Op welke vragen heeft de wetenschap tot dusver geen antwoord? Misschien is ze zich van bepaalde vragen nog niet eens bewust? De auteur wil zo veel mogelijk vragen beantwoorden, evidence based, zodat de antwoorden juist zijn. Daarmee maakt hij komaf met onverantwoorde beweringen van voedingsgoeroes, misplaatste acties van marketinglieden enz. Het boek is dan ook bestemd voor iedereen die betrouwbare informatie wil hebben.
Voedingsleer --- voedingsleer --- evidence-based --- Voeding --- Voeding. --- Nutritionary hygiene. Diet --- 628.4 --- Voedingsleer; algemeen
Choose an application
1. Wat is epidemiologie ? - 2. Soorten epidemiologische studies - 3. Analyse en structuur van een wetenschappelijk artikel - 4. Epidemiologie in de praktijk - 5. Een hypothese testen - 6. Frequentiematen - 7. Risicobegrippen - 8. Reproduceerbaarheid en validiteit - 9. Literatuurreview en meta-analyse - 10. Het gebruik van vragenlijsten - 11. Associatie en causaliteit - 12. Voedingsepidemiologie - 13. Bias, confounders en effectmodificatie - 14. Basisbegrippen biostatistiek - 15. Basisbegrippen biostatistische testen
epidemiologie --- biostatistiek --- wetenschappelijk onderzoek --- literatuuronderzoek --- statistiek --- Epidemiology --- onderzoeksmethoden --- Medische statistiek --- SPSS --- Epidemiologie --- Epidemiologie. --- 602.81 --- Documenten : Statistische documenten --- Documents : Documents statistiques --- Biomathematics. Biometry. Biostatistics
Listing 1 - 10 of 37 | << page >> |
Sort by
|