Narrow your search

Library

Thomas More Kempen (2)

VIVES (2)

Hogeschool Gent (1)


Resource type

book (2)


Language

Dutch (2)


Year
From To Submit

2017 (1)

2013 (1)

Listing 1 - 2 of 2
Sort by

Book
Eisignalen. : Praktijkgids voor een optimale eikwaliteit
Authors: --- --- ---
ISBN: 9789087402525 Year: 2017 Publisher: Zutphen Roodbont Publishers

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Eisignalen volgt het ei op zijn reis door alle schakels: van pluimveehouder naar verpakker, verwerker tot aan de consument. Het beschrijft het ontstaan en de unieke samenstelling van het ei. Optimaliseren van eikwaliteit is een van de belangrijkste aandachtspunten in de hele pluimveeketen. De kwaliteit van een ei is te beïnvloeden vóórdat het ei is gelegd, maar zeker ook nog nadat het ei is gelegd. Succesvolle professionals weten hoe ze eikwaliteit kunnen managen. En hoe ze hierop kunnen sturen en beslissen.Dit betekent oog hebben voor detail. Eisignalen legt uit hoe je dit 'oog' kunt ontwikkelen. Door jezelf steeds opnieuw drie vragen te stellen: Wat zie ik? Hoe komt dit? Wat doe ik? Je krijgt inzicht en krijgt het proces nog beter in de vingers.Daarnaast geeft Eisignalen antwoorden op vragen als: Hoe ontstaat een ei vanoptimale kwaliteit? Welke hen legt zo'n ei? Hoe voorkom ik afwijkingen? Hoevoeg ik waarde toe? De positie van een breuk vertelt bijvoorbeeld al heel veel over de oorzaak. Eisignalen laat je aan de hand van wel 650 foto's en illustraties de basis zien van kwaliteitsdenken en daarnaar handelen. Met concrete vraagstukken envoorbeelden rechtstreeks uit de praktijk. En met als resultaat een tevreden consument

Keywords


Book
Voersignalen
Authors: --- --- --- ---
ISBN: 9789087401269 9087401264 Year: 2013 Publisher: Zupthen Roodbont Publishers

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Goed voeren is de basis voor het succes van uw bedrijf, zowel financieel als wat betreft productie, diergezondheid en vruchtbaarheid. Wist u dat nagenoeg dehelft van de verschillen tussen bedrijven in melkproductie door de rantsoensamenstelling wordt bepaald? En dat de rest te maken heeft met andere zaken, zoals huisvesting, diergezondheid en koemanagement? Voersignalen beantwoordt de 4 praktische vragen die iedere melkveehouder en medewerker op elk melkveebedrijf heeft: 1. Wat moet ik voeren en hoeveel? 2. Hoe breng ik op de juiste wijze het juiste rantsoen bij elk dier? 3. Hoe controleer ik dat elk dier eet wat ze zou moeten eten? 4. Hoe stuur ik bij en los ik bepaalde problemen op?

Keywords

Melkvee : voeding --- 636.2 --- Voeren --- Melkkoeien --- 636.20

Listing 1 - 2 of 2
Sort by