Narrow your search

Library

KU Leuven (3)

Vlaams Parlement (2)

KBR (1)

UAntwerpen (1)


Resource type

book (3)

dissertation (2)


Language

Dutch (2)

English (2)

Undetermined (1)


Year
From To Submit

2019 (1)

2017 (1)

2016 (2)

Listing 1 - 5 of 5
Sort by

Book
Het rendement van opleidingen in het beleidsdomein 'werk' : een conceptuele analyse en ontwikkeling van een meetmodel. Eindrapport.
Authors: --- ---
Year: 2016 Publisher: Leuven HIVA - Onderzoeksinstituut voor Arbeid en Samenleving (K.U.Leuven)

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Via het Beleidsdomein Werk wordt een breed gamma van opleidingen aangeboden aan werkzoekenden, werknemers en ondernemers. De aanbieders zijn in dit geval VDAB en SYNTRA Vlaanderen. De overheid heeft er belang bij om inzicht te hebben in de effectiviteit en efficiëntie van de opleidingen, om te kunnen beslissen over het al dan niet verder gaan met het gevoerde beleid (en op welke manier). De realiteit is echter zo dat we op dit moment weinig weten over de effectiviteit en efficiëntie van opleidingen in het domein Werk.Dit rapport is bedoeld om de overheid en de aanbieders van opleidingen in het beleidsdomein Werk inzicht te geven in het meten van de effectiviteit en efficiëntie van opleidingen. Eerst bieden we inzicht in het rendement van opleidingen. Rendement kan bekeken worden vanuit verschillende perspectieven (de persoon die de opleiding gevolgd heeft, het bedrijf dat personen die opleiding gevolgd hebben rekruteert of wil rekruteren, de overheid en de samenleving). Daarna gaan we in op de rendementsmetingen die nu uitgevoerd worden door VDAB en door SYNTRA Vlaanderen. We zien dat de huidige rendementsmetingen beperkt zijn. Door op een gepaste manier gebruik te maken van goede methoden voor effectiviteits- en efficiëntie-analyse kan met de beschikbare data veel meer inzicht gekregen worden in het rendement van de opleidingen dan nu het geval is. Dit rapport geeft een overzicht van de beschikbare methoden.De kwaliteitsaspecten die in het oog moeten worden gehouden bij registratie en dataverzameling worden eveneens behandeld. Omdat het interessant kan zijn om (ad hoc) bijkomende data te verzamelen om een aantal aspecten van rendement op een meer diepgaande manier te bekijken, geven we ook zicht op indicatoren en meetinstrumenten die hiervoor gebruikt kunnen worden. Het opzetten van een goede effect- of efficiëntiemeting vereist dat op een systematische manier een aantal keuzes gemaakt worden. Hiervoor bieden we een stappenplan. Het rapport eindigt met een aantal globale aanbevelingen om ervoor te zorgen dat er een goed fundament is voor rendementsmetingen.

Keywords


Book
Het rendement van opleidingen in het beleidsdomein 'werk' : een conceptuele analyse en ontwikkeling van een meetmodel : eindrapport
Authors: --- --- ---
ISBN: 9789088360596 Year: 2016 Publisher: Leuven Katholieke Universiteit Leuven


Book
Schoolverzuim in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Naar een gecoördineerde en gedeelde strategie tegen schoolverzuim voor het Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Schoolverzuim is een prangend probleem in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, maar het ontwikkelen van een strategie is niet evident, gegeven dat een aantal noodzakelijke basiscomponenten ontbreken: 1) er is een gebrek aan (een goed overzicht van) regionale gegevens, 2) er is geen sprake van termen, definities en indicatoren die de Vlaamse en Franse Gemeenschap delen, 3) de bestaande acties en initiatieven zijn versnipperd, en 4) er is geen globaal plan om alle acties en initiatieven een plaats te geven in een coherent en systematisch plan van aanpak. Daarenboven is de institutionele context van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest inzake onderwijs complex: er is zowel Franstalig als Nederlandstalig onderwijs maar elk valt onder een andere autoriteit (Franse Gemeenschap respectievelijk Vlaamse Gemeenschap), er zijn verschillende onderwijsnetten betrokken, enz.Voorliggend rapport biedt een fundament voor deze basiscomponenten, rekening houdend met de complexiteit en de eigenheid van het onderwijs in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Deel 1 van het rapport betreft een gedetailleerde beschrijving van het schoolverzuim in dit gewest en van beleidsacties en initiatieven tegen schoolverzuim. Deel 2 van het rapport beschrijft hoe een Brusselse strategie tegen het schoolverzuim ontwikkeld kan worden. Hiervoor werken we ten eerste een gemeenschappelijke definitie van schoolverzuim uit. Vervolgens formuleren we concrete aanbevelingen.Het onderzoek werd uitgevoerd in opdracht van perspective.brussels, in samenwerking met LEER (Leuven Economics of Education Research).

Keywords


Dissertation
How important is the "I" in the transatlantic trade and investment partnership

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Two of the world's biggest trading partners, the European Union and the United States, are currently negotiating on the integration of their respective economies. This would be set in stone by the formation of the Transatlantic Trade and Investment Partnership (TTIP). At present, an adequate amount of research papers have investigated the potential trade effects of the agreement. On the contrary, this thesis examines the impact of the partnership on EU's investment towards the US by employing a gravity model of FDI. More specifically, the impact assessment is based on the assumption that non-tariff barriers to investment between the EU and the US are reduced to the average intra-EU level. This would correspond to a 28% decrease in transatlantic investment barriers through the TTIP and may entail up to a 10% rise in outward EU FDI.

Keywords


Dissertation
The Impact of Competition-based Accountability on K-12 education. The case of Race to the Top.
Authors: --- --- ---
Year: 2017 Publisher: Leuven KU Leuven. Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Historically, politicians, lobbyists, and educators have endeavored to secure increased funding as a means to close the achievement gap between disadvantaged and advantaged students. However, President Bush’s No Child Left Behind (NCLB) Act of 2001 set a new precedent by pursuing improved student outcomes through accountability-focused policy rather than through increasing inputs for education. NCLB required that states develop methods to measure the progress of districts and schools towards specific performance benchmarks, and it attached consequences to these benchmarks. Within the last few years, new data has made it possible to estimate whether or not accountability under NCLB has achieved its intended goals. While the emerging research finds statistically significant improvements in NAEP math scores, a host of accountability-originated externalities are also apparent. In 2009, the Obama administration announced Race To The Top (RTTT), the second most significant accountability-based policy framework after NCLB. RTTT uniquely invited U.S. states to compete for funding by coining new reforms, and winning states were held accountable to both implement proposed reforms and reach set targets in order to receive the full RTTT funds awarded. This paper examines the impact of this new wave of accountability on K-12 student outcomes and endeavors to estimate whether or not the reforms of winning states did in fact yield higher performance, compared to nonwinning states.

Keywords

Listing 1 - 5 of 5
Sort by