Narrow your search

Library

KU Leuven (55)

VIVES (7)

KBR (5)

Arteveldehogeschool (3)

Hogeschool Gent (3)

AP (2)

EhB (2)

Hogeschool West-Vlaanderen (2)

Odisee (2)

Thomas More Kempen (2)

More...

Resource type

dissertation (51)

book (10)


Language

Dutch (40)

English (20)

French (1)


Year
From To Submit

2024 (3)

2023 (4)

2022 (4)

2021 (12)

2020 (7)

More...
Listing 1 - 10 of 61 << page
of 7
>>
Sort by

Dissertation
The adolescents' diet from a public health perspective
Authors: ---
ISBN: 9078344024 Year: 2006 Volume: *14

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract


Book
Sociale stratificatie in aankoop en consumptie van voedingsmiddelen en de potentiële impact daarvan op de volksgezondheid.
Authors: --- ---
ISBN: 9038205880 Year: 2004 Volume: *10 Publisher: Gent Academia Press


Book
Renovation : comment? Renovation : pour qui? Etude de la rénovation de l'îlot St. François à St. Josse-Ten-Noode (Bruxelles)
Authors: --- ---
Year: 1990 Publisher: Bruxelles Comité de Quartier Botanique

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Keywords


Book
Epidemiologisch onderzoek naar de ijzerinname en ijzerstatus bij volwassen vrouwen : tussentijdse resultaten.

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Keywords


Book
Validation of a computerised food frequency questionnaire for assessment f iron intake.

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Keywords


Book
Handboek voeding : van basisconcepten tot metabolisme
Authors: --- --- ---
Year: 2017 Publisher: Leuven/Den Haag Acco

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract


Book
Handboek voeding : van basisconcepten tot metabolisme
Authors: --- --- --- ---
ISBN: 9789462927582 Year: 2017 Publisher: Leuven Acco

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Het Handboek Voeding is een unieke samenwerking tussen docenten van verschillende Belgische universitaire instellingen en hogescholen. De materie wordt op een hybride manier aangereikt aan de lezer: deels op papier, deels digitaal. In dit papieren deel krijgt de lezer een uitgebreid overzicht van de basisconcepten en principes die relevant zijn voor humane voeding. In het digitale deel, terug te vinden op het online leerplatform Sofia, wordt dieper ingegaan op praktische toepassingen en op recente wetenschappelijke bevindingen. De combinatie van papier en digitaal leerplatform laat de auteurs toe om telkens in te spelen op nieuwe ontwikkelingen in het domein van voedingsleer. Het Handboek Voeding is modulair opgebouwd. De eerste module spitst zich toe op algemene aspecten van de voedingsleer die studenten moeten beheersen. Vervolgens wordt dieper ingegaan op de verschillende macronutriënten, water, alcohol en de verschillende micronutriënten. Dit boek besteedt ook aandacht aan stoffen in onze voeding waarvan de functie vaak nog niet of niet helemaal gekend is ? de zogenaamde bioactieve voedingstoffen ? en staat stil bij de rol van de microbiota in relatie tot het menselijke voedingspatroon. De verschillende modules bestaan telkens uit een combinatie van het boek en het digitale platform.


Book
Handboek voeding : van basisconcepten tot metabolisme
Authors: --- --- --- --- --- et al.
ISBN: 9789463797115 Year: 2019 Publisher: Leuven Uitgeverij Acco

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

In het Handboek voeding krijg je een uitgebreid overzicht van de basisconcepten en principes van humane voedingsleer. In elk deel van het boek komt telkens een andere nutriënt van voeding aan bod.Het eerste deel van het boek start met de algemene aspecten van de voedingsleer. Daarna wordt er dieper ingegaan op de verschillende macronutriënten, zoals lipiden en proteïnen en de verschillende micronutriënten, zoals vitaminen en mineralen. Bioactieve stoffen - stoffen in onze voeding waarvan de functie vaak nog niet of niet helemaal gekend is - komen ook aan bod. Net zoals de rol van de microbiota in relatie tot het menselijke voedingspatroon.(https://www.acco.be/nl-be/items/9789463797115/Handboek-voeding)


Book
Het stippenboek
Authors: --- --- --- ---
ISBN: 9789463372213 Year: 2021 Publisher: Kalmthout Pelckmans Pro

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Het stippenboek is een handige ringmap, ontwikkeld door diëtisten en orthopedagogen van het Centrum Menselijke Erfelijkheid aan het UZ Leuven. Het oorspronkelijke doel van het project was om personen met een verstandelijke beperking te begeleiden in hun zoektocht naar een gezondere levensstijl met de focus op gezonde voeding. Het werd echter snel duidelijk dat deze werkwijze een speelse manier is om ook kinderen en personen met beperkte leesvaardigheden te leren kiezen voor gezondere voedingsmiddelen en hen een idee te geven van hun totale energie-inname per dag.In het eerste deel van deze vernieuwde uitgave wordt er ingegaan op het concept van voedselgeletterdheid en komen aspecten van maaltijden plannen, boodschappen doen, maaltijden bereiden en samen eten aan bod. Je vindt er praktische tips om zelf mee aan de slag te gaan. In het tweede deel wordt het concept van de stippen uitgelegd.Om het boek juist te kunnen gebruiken, is het aangewezen om eerst je huis- of kinderarts te consulteren. Aansluitend vormt de begeleiding van een ervaren diëtist de ideale match voor het welslagen van het aanpassen van je voedingspatroon en levensstijl. De diëtist is het meest aangewezen om de praktische toepassing van het stippenconcept in je dagelijkse leefwereld te introduceren.Kristel Vande Kerckhove en Tessa Bosmans werken als pediatrische diëtisten in het UZ Leuven.Liesbeth Renaerts werkt sinds 2013 in het UZ Leuven als diëtiste voor zowel kinderen, jongeren als volwassenen.Dr. Joseph Vinckx is algemeen kinderarts in het UZ Leuven.Christophe Matthys is deeltijds hoofddocent aan de KU Leuven en coördineert het Competentiecentrum Klinische Voeding van het UZ Leuven.


Dissertation
Het ontwikkelen en testen van kant-en-klare diepvriesmaaltijden voor hemodialysepatiënten

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Background The diet of hemodialysis patients is one of the most complex diets to implement in daily life. The strict dietary restrictions often result in frustration, reduced self-reliance and the perception that there is nothing left to eat. This study focuses on the development and testing of frozen ready meals for hemodialysis patients. Objectives The first goal of the study was to determine if there is a need for adapted dietary interventions for hemodialysis patients. The second objective was to examine if the development of frozen ready meals is economically feasible for the food industry. Methodology Data was collected during nine phases, from phase 1: Idea development, via Concept test, Trial sessions and Economic analysis to phase 9: Modifying the strategy. Results Of the 100 hemodialysis patients, 82% reported having problems with their diet. The idea of frozen ready meals was supported by 69% of the patients. There was a significant difference between people without social support who do not cook themselves and the interest in frozen ready meals. Three out of eight frozen ready meals tested in the population were considered sufficient. Based on the analysed delivery channels, the supermarket and own transport seem the most feasible. Conclusion According to the patient population, there is a need for adapted dietary interventions. From a business perspective, it is an immature market, with an uncertain profit margin.

Keywords

Listing 1 - 10 of 61 << page
of 7
>>
Sort by