Listing 1 - 10 of 148 | << page >> |
Sort by
|
Choose an application
Choose an application
(Produktform)Paperback / softback --- (Zielgruppe)Fachhochschul-/Hochschulausbildung --- (Zielgruppe)Fachpublikum/ Wissenschaft --- (Produktform (spezifisch))Paperback (DE) --- Deutschland --- Die Wohlgesinnten --- Frankreich --- Jonathan Littell --- Les Bienveillantes --- Nazi-Deutschland --- (VLB-WN)1559: Hardcover, Softcover / Geschichte/Kulturgeschichte --- History of Germany and Austria --- History of France --- anno 1800-1999 --- #KVHA:Letterkunde --- #KVHA:Literatuurgeschiedenis --- #KVHA:Oorlogsliteratuur --- #KVHA:Collaboratie --- #KVHA:Ideologie; Nazisme
Choose an application
Choose an application
Choose an application
Choose an application
Choose an application
Uit de bestaande literatuur blijkt dat het aanleren van luisterstrategieën, vooral van de zogenaamde top-down strategieën, de luistervaardigheid in de vreemde taal kan verbeteren. In deze masterproef wordt eerst nagegaan welke didactische activiteiten concreet gegeven kunnen worden om deze luisterstrategieën in te oefenen. Vervolgens wordt met behulp van een quasi-experiment onderzocht of een strategietraining ook effectief de luistervaardigheid verbetert. De resultaten van het experiment lijken te suggereren dat het aanleren van luisterstrategieën werkelijk een positief effect heeft. De experimentele groep behaalt op de test na de training een betere score dan de controlegroep. Daarnaast geven de studenten van de experimentele groep zelf aan dat ze in de toekomst van de luisterstrategieën gebruik willen blijven maken. Doordat het onderzoek echter kleinschalig was, konden de verschillen tussen de experimentele groep en de controlegroep niet statistisch aangetoond worden. Verder onderzoek is nodig om werkelijk uitspraak te kunnen doen over het nut van een strategietraining.
Choose an application
Choose an application
Al vanaf 1971 startte een proces om de moderne vreemde talen gelijkwaardig te evalueren. Dertig jaar later werd het Common European Framework of Reference for Languages: Learning, Teaching, Assessment (CEFR) uitgegeven door de Raad van Europa (Nederlandse Taalunie, 2008). In deze thesis wordt het Europees referentiekader vergeleken in België bij leerkrachten Frans in de Vlaamse gemeenschap en leerkrachten Nederlands in de Franse gemeenschap, meer bepaald in de derde graad ASO van het secundair katholiek onderwijs.
Choose an application
Deze meesterproef onderzoekt aan de hand van analyses de verschillen tussen reclame voor veertigers enerzijds en reclame voor twintigers anderzijds. Om de resultaten zo weinig mogelijk te beïnvloeden, worden een aantal factoren constant gehouden. Die factoren zijn de periode, het product, het geslacht en het medium. Elk van die factoren zal eerst toegelicht worden. We zullen zien dat er de laatste veertig jaar minder wordt vastgehouden aan één specifieke manier om reclame te maken, maar dat verschillende methodes tegelijkertijd worden toegepast. Dat heeft vooral te maken met een maatschappij die niet meer ingedeeld wordt op basis van sociale klasse, maar wel op basis van lifestylegroepen. Desondanks willen we zien of er toch nog verschillen merkbaar zijn tussen doelgroepen uit een verschillende leeftijdscategorie. De reclameadvertenties komen uit tijdschriften die dateren uit de periode tussen juni 2007 en februari 2008. We hebben zes reclameadvertenties geselecteerd : drie voor een doelgroep die ligt tussen 20 en 30 jaar en drie voor een doelgroep tussen 40 en 50 jaar. Telkens gaat het om reclame voor schoonheidsproducten. Niet enkel het product, maar ook het medium (vrouwenbladen) is in de mate van het mogelijke constant gehouden, zodat we zeker zijn van een vrouwelijk doelpubliek. De analyse van het corpus wil vooral verschillen duidelijk maken tussen het gebruik van soft sell en hard sell bij beide doelgroepen. Soft sell probeert de consument te overtuigen op basis van emotie. De reclameadvertentie moet dus gevoelens ten opzichte van het product bij de consument opwekken, waardoor hij (meer) geneigd zal zijn om het product te kopen. Hard sell probeert de consument te overtuigen door middel van rationele argumentatie. Soft sell wordt op verschillende manieren gebruikt, maar die zijn te talrijk om allemaal geanalyseerd te kunnen worden. We hebben ons dus in de mate van het mogelijke beperkt tot de metafoor en de metonymie in beeld en tekst. Die beperking heeft ons er echter niet van weerhouden om ook andere frappante elementen te analyseren. Die hebben ons een aanvullende verklaring gegeven voor de bekomen resultaten. De analyse heeft ons vijf grote verschillen opgeleverd. Drie van die vijf verschillen doen ons vermoeden dat veertigers minder nood hebben aan een band met het product dan twintigers. Die drie verschillen vinden we terug in het gebruik van de metonymie en de metafoor, in het visuele “ankeren” van de lezer en in het aantal pagina‟s of delen waaruit de reclameadvertentie bestaat. Hoewel we verschillen hebben gevonden en een verklaring voor die verschillen hebben kunnen formuleren, kunnen we die niet als definitief beschouwen. Ze kunnen echter wel een aanzet tot verder onderzoek vormen.
Listing 1 - 10 of 148 | << page >> |
Sort by
|