Listing 1 - 8 of 8 |
Sort by
|
Choose an application
Choose an application
Didactics of Kindergarten --- peuterscholen --- didactiek --- kinderopvang --- kleuteronderwijs --- 471.4 --- Kleuteronderwijs (Voorschoolse educatie) --- Leeromgeving --- Observatielijsten --- Peuters --- Didactiek; algemeen
Choose an application
Choose an application
Observatie --- Kleuteronderwijs --- Ontwikkelingspsychologie --- Kind --- Leerlingvolgsysteem
Choose an application
Choose an application
In Nederland, maar ook daar buiten ontstaat op veel plaatsen en in een hoog tempo een nieuwe onderwijspraktijk. Deze ontwikkeling komt van onderop en krijgt zowel steun als kritiek. Scholen worden meer en meer uitgedaagd om te laten zien waar zij voor staan en welke opbrengsten zij realiseren. Dat geldt zeker als zij zeggen een andere praktijk na te streven. Voor een duurzame ontwikkeling van de beoogde praktijk en het verantwoorden ervan hebben scholen inzicht in zichzelf, hun drijfveren en hun praktijk nodig. Dergelijke kennis is niet zomaar beschikbaar. Scholen dienen die zelf te produceren. In dit boek maken we kennis (in de dubbele betekenis van het woord) met enkele basisscholen en scholen voor voortgezet onderwijs die een nieuwe onderwijspraktijk ontwikkelen en zich daarvoor verantwoorden. Zij maken, ondersteund door onderzoekers van het NIVOZ, zelf de benodigde kennis. 'Kennis maken met scholen' bevat een verslag van hun ervaringen. (Bron: covertekst)
Kwaliteitszorg --- Onderwijs. --- 090844.jpg --- Kwaliteitszorg ; onderwijs --- Educational leadership --- Handbooks, manuals, etc.
Choose an application
Het verbinden en activeren van mensen met een ondersteuningsvraag en hun sociale omgeving staat centraal in de participatiemaatschappij. Met minder geld en een toegenomen problematiek, is het verlenen van goede zorg niet gemakkelijker geworden. Door gebruik te maken van de kracht van het systeem als geheel is het toch mogelijk om op een efficiënte en effectieve manier ondersteuning te geven. Systeemgericht werken in sociale beroepen legt uw studenten uit hoe dit werkt. Systeemgericht werken brengt een andere manier van kijken met zich mee. In plaats van te kijken naar mogelijke oorzaken, wordt er gefocust op de situatie in zijn geheel. Alle betrokkenen ervaren een situatie namelijk op hun eigen manier. Bij een systeemgerichte aanpak aanvaard en legitimeert de student al die verschillende zienswijzen. Daarmee dragen zij bij aan onderling begrip en samenwerking. Ook de diversiteit in mensen kan worden ingezet om oplossingen te vinden. Een ‘cliënt’ is immers nog veel meer dan dat alleen en hetzelfde geldt voor de professional. Welke oplossing gevonden wordt, kan niet van te voren worden bedacht. Elke persoon en elk systeem is uniek. Over de inhoud In deel I is de theorie samengevat. Achtereenvolgens staan de volgende onderwerpen centraal: psychologische stromingen, de algemene systeemtheorie, communicatie, structuur in systemen, intergenerationele overdracht en ervaringen en betekenisgeving. Daarbij is er aandacht voor de sociaal maatschappelijke context, filosofische achtergronden, ethiek, diversiteit, onderzoek, het verzamelen van gegevens en toepassingen in de praktijk.Studenten worden geprikkeld om op onderzoek uit te gaan, in zichzelf en in hun omgeving. Hiertoe worden verschillende invalshoeken en tools aangereikt. In deel II laten professionals aan de hand van een case zien hoe systeemgericht werken er in hun praktijk uitziet.
Social welfare methods --- methoden van het sociaal werk --- systeemtheorie
Choose an application
Social welfare methods --- methoden van het sociaal werk --- systeemtheorie
Listing 1 - 8 of 8 |
Sort by
|