Listing 1 - 10 of 44 | << page >> |
Sort by
|
Choose an application
In de laatste decennia is ICT een essentieel onderdeel van bedrijfsvoering geworden. Haast alle bedrijven worden geconfronteerd met vragen omtrent hun digitale activiteit. Wat is de waarde van data? Waarom moeten we informatie beveiligen? Hoe kunnen we informatie uitwisselen met klanten of partners? Hoe kan internethandel nieuwe inkomsten genereren? Wat zijn de mogelijkheden en valstrikken van cloud-computing?Deze en heel wat andere vragen worden hier beantwoord. Mits het aanreiken van de nodige kennis is een succesvol ICT-beleid voor iedereen mogelijk. In dit werk wisselen theorie en actuele praktijkvoorbeelden elkaar af. Hierdoor kan de lezer op een laagdrempelige manier de wereld van ICT ontdekken en wordt het doel van dit boek bereikt: Make IT happen.
Choose an application
In de laatste decennia is ICT een essentieel onderdeel van bedrijfsvoering geworden. Haast alle bedrijven worden geconfronteerd met vragen omtrent hun digitale activiteit. Wat is de waarde van data? Waarom moeten we informatie beveiligen? Hoe kunnen we informatie uitwisselen met klanten of partners? Hoe kan internethandel nieuwe inkomsten genereren? Wat zijn de mogelijkheden en valstrikken van cloud-computing? Dit boek geeft antwoorden op deze en heel wat andere vragen. Mits het aanreiken van de nodige kennis is een succesvol ICT-beleid voor iedereen mogelijk. In dit werk wisselen theorie en actuele praktijkvoorbeelden elkaar af. Hierdoor kan de lezer op een laagdrempelige manier de wereld van ICT ontdekken en wordt het doel van dit boek bereikt: Make IT happen.https://borgerhoff-lamberigts.be/boeken/make-it-happenhttps://borgerhoff-lamberigts.be/boeken/make-it-happen
Business policy --- Computer. Automation --- ICT (informatie- en communicatietechnieken) --- cloud computing --- bedrijfsbeleid --- e-commerce --- organisatieleer --- informatica --- ICT --- 004.03 --- informatiesystemen --- Bedrijfsvoering, effectiviteit --- Informatietechnologie --- Internet --- Organisatieleer --- Onderneming --- Maatschappij --- Digitalisering --- Beveiliging --- Cloud computing --- Informatiebeheer
Choose an application
De menselijke verbeelding maakt het mogelijk om een visueel beeld op te stellen van een bepaalde plaats op basis van het oriëntatievermogen. Dit oriëntatievermogen is net als het geheugen niet volmaakt en dus werden in de loop der tijd topografische gegevens neergeschreven en in kaart gebracht. Het is pas in de eerste helft van de 19de eeuw dat men de geografische gegevens op een systematische en uniforme manier ging bijhouden. Tegenwoordig is dit geëvolueerd tot Geografische Informatie Systemen (GIS) die met behulp van technologie digitale geografische informatie raadpleegbaar maken. Technologische revoluties zorgden ervoor dat de omvang en diversiteit van geo-data exponentieel toenam. Vooral met de komst van het internet werden heel wat mogelijkheden overwogen en uitgevoerd om de koppeling van geo-databanken te verwezenlijken. De overheid pikte in op het snel evoluerende technologische klimaat en ontwikkelde een beleidstak die zich ging bezighouden met de informatisering en automatisering van de overheid. Het e-government-beleid was geboren. Het strategische belang bij het inzetten van ICT voor overheidsdoeleinden werd ook voor GIS duidelijk. Na de formulering van de centrale probleemstelling en de onderzoeksmethodiek (hoofdstuk 1 en 2), begint het GIS-verhaal bij haar inbedding in het bredere kader van e-government. Wat we precies verstaan onder e-government moet toegelicht worden om ten volle de context van GIS te begrijpen. (hoofdstuk 3) Het toepassingsmogelijkheden van GIS zijn zo uiteenlopend dat zowel de private als de publieke sector belang heeft bij een uniform GIS-beleid. Wie de beleidskeuzes maakt over de verschillende bestuursniveaus heen en welk regelgevend kader erdoor tot stand is gekomen wordt uiteengezet in de volgende twee hoofdstukken. Een overzicht van de voornaamste publieke dienstverleningen die gebruik maken van geo-data en geo-applicaties beantwoordt de eerste onderzoeksvraag van dit eindwerk.
Choose an application
Sociale media zijn niet meer weg te denken uit onze huidige maatschappij. Naast het feit dat ze massaal gebruikt worden om met anderen te communiceren, leveren ze ook een enorme hoeveelheid data op die interessant kan zijn voor onderzoekers. Deze masterproef wil nagaan op welke manier deze data kan ingezet worden voor het voeren van onderzoek. Specifiek wordt gefocust op de populaire microbloggingdienst Twitter en wordt er dus gekeken wat mogelijk is met Twitterdata als input voor onderzoek. Meerpbepaald wordt ingegaan op het verzamelen, capteren en opslaan van Twitterdata en worden deze zaken ook geïllustreerd door een tweetal eigen experimenten rond het thema film.
S180-economie. --- Sociale media. --- Twitter.
Choose an application
Choose an application
Choose an application
Choose an application
Choose an application
Choose an application
Listing 1 - 10 of 44 | << page >> |
Sort by
|