Listing 1 - 10 of 16 | << page >> |
Sort by
|
Choose an application
Catalogus van de tentoonstelling zoals die plaatsvond in Teylers museum in Haarlem van 19 december 1998 tot en met 7 maart 1999. Tevens wordt het verhaal verteld van de eerste pogingen vlak voor de Eerste Wereldoorlog, om een fotografisch museum te stichten. Catalogue of the exhibition shown at Teylers museum in Haarlem from December 19th 1998 until March 7th 1999. Besides the story is told of the first initiatives and attempts to create a photographic museum just prior to World War 1.
Choose an application
Photography --- 77.03 --- CDL --- 77 --- 77 Fotografie --- Fotografie --- History --- anno 1800-1899 --- Netherlands
Choose an application
Choose an application
Choose an application
Overzicht van leven en werken van deze fotografieverzamelaar (1888-1971) en van door hem bijeengebrachte foto's vanaf het begin van de Nederlandse fotografie tot en met de jaren twintig.
CDL --- 77.03 --- Exhibitions --- Grégroire, Auguste, --- Photograph collections. --- Rijksuniversiteit te Leiden. --- Leids Prentenkabinet --- Prentenkabinet der Rijksuniversiteit Leiden --- Universiteit Leiden.
Choose an application
Dit boek beschrijft op een begrijpelijke manier hoe men de meest voorkomende fotografische en fotomechanische procedés van 1839 tot heden kan herkennen. Het is bedoeld voor iedereen die te maken heeft met historische foto´s: werknemers van archieven en musea, kunsthistorici, verzamelaars en ook degenen die oude familiefoto´s op een verantwoorde wijze willen bewaren. Kennis van deze procedés is van belang voor het herkennen, dateren, conserveren, rubriceren en eventueel exposeren van allerlei soorten fotomateriaal. Fotograaf en fotohistoricus Jan van Dijk beschrijft niet alleen wanneer en hoe historische procedés, zoals de daguerreotypie, de autochroom, de albuminedruk en vele andere, tot stand zijn gekomen maar hij laat tevens zien hoe men deze procedés kan herkennen en dateren zonder de originele afdruk aan te tasten. Opnamen op glas en kunststofdragers, afdrukken op verschillende soorten fotopapieren maar ook foto´s op materialen als keramiek en glas passeren de revue. Nieuw in de Nederlandse fotoliteratuur is de aandacht die Van Dijk besteedt aan kleurenprocedés en digitale afdruktechnieken vanuit een oogpunt van herkenning van hun materialen en structuren. En passant maakt hij duidelijk hoezeer de ontwikkelingen in de fotografische techniek hebben doorgewerkt in wetenschap, commercie en allerlei takken van industrie. Het boek is voortgekomen uit de cursus Determineren van Fotografische Procedés en Druktechnieken die vanaf 1992 werd gegeven aan het prentenkabinet van de Universiteit Leiden door de auteur in samenwerking met foto- en drukhistoricus Johan de Zoete. De eindredactie van de tekst was in handen van Ingeborg Leijerzapf, jarenlang werkzaam bij het Leidse Prentenkabinet als conservator fotografie.
Choose an application
Choose an application
Choose an application
"Dit boek beschrijft op een begrijpelijke manier hoe men de meest voorkomende fotografische en fotomechanische procedés van 1839 tot heden kan herkennen. Het is bedoeld voor iedereen die te maken heeft met historische foto's: werknemers van archieven en musea, kunsthistorici, verzamelaars en ook degenen die oude familiefoto's op een verantwoorde wijze willen bewaren. Kennis van deze procedés is van belang voor het herkennen, dateren, conserveren, rubriceren en eventueel exposeren van allerlei soorten fotomateriaal. Fotograaf en fotohistoricus Jan van Dijk beschrijft niet alleen wanneer en hoe historische procedés, zoals de daguerreotypie, de autochroom, de albuminedruk en vele andere, tot stand zijn gekomen maar hij laat tevens zien hoe men deze procedés kan herkennen en dateren zonder de originele afdruk aan te tasten. Opnamen op glas en kunststofdragers, afdrukken op verschillende soorten fotopapieren maar ook foto's op materialen als keramiek en glas passeren de revue. Nieuw in de Nederlandse fotoliteratuur is de aandacht die Van Dijk besteedt aan kleurenprocedés en digitale afdruktechnieken vanuit een oogpunt van herkenning van hun materialen en structuren. En passant maakt hij duidelijk hoezeer de ontwikkelingen in de fotografische techniek hebben doorgewerkt in wetenschap, commercie en allerlei takken van industrie. Het boek is voortgekomen uit de cursus Determineren van Fotografische Procedés en Druktechnieken die vanaf 1992 werd gegeven aan het prentenkabinet van de Universiteit Leiden door de auteur in samenwerking met foto- en drukhistoricus Johan de Zoete. Voor deze tweede druik is de tekst geheel herzien en geactualiseerd door Herman Maes, oud senior-fotorestaurator van het Nederlands Fotomuseum, Rotterdam." - Achterkaft.
7702. --- druktechnieken. --- fotografie. --- fotografiegeschiedenis. --- fotografische procédés. --- fotografische techniek. --- fotografische technieken. --- negentiende eeuw. --- twintigste eeuw. --- fotografie --- fotografische technieken --- fotografische techniek --- fotografische procédés --- fotografiegeschiedenis --- negentiende eeuw --- twintigste eeuw --- druktechnieken --- 77.02
Choose an application
Photographers --- Photography, Artistic --- Photography --- 761 --- Abramovic, Marina --- Andriesse, Emmy --- Berssenbrugge, Henri --- Besnyö, Eva --- Bot, Marrie --- Breitner, George Hendrik --- Citroen, Paul --- Coppens, Martien --- den Hollander, Paul --- De Nooijer, Paul --- Dibbets, Jan --- Dukat, Vojta --- fotoreportage --- Gudmundsson, Sigurdur --- Klein, Aart --- Kryzanowski, Michel --- Nederland --- Oorthuys, Cas --- Salomon, Erich --- Sannes, Sanne --- Schuitema, Paul --- Ulay --- van der Elsken, Ed --- Van Der Kaap, Gérald --- van Elk, Ger --- Wessing, Koen --- Witsen, Willem --- Woldringh, Meinard --- Zwart, Piet --- 77.036 --- CDL --- Artistic photography --- Photography, Pictorial --- Pictorial photography --- Art --- Artists --- fotografie, geschiedenis --- Aesthetics --- Photographie --- Photography. --- 1900-1999 --- Netherlands.
Listing 1 - 10 of 16 | << page >> |
Sort by
|