Listing 1 - 3 of 3 |
Sort by
|
Choose an application
De geestelijke gezondheidszorg in Nederland is nog steeds (te) weinig ingesteld op allochtonen. Omdat een theoretisch kader en empirisch onderzoek grotendeels ontbreken, berust kennis van de transculturele psychiatrie nagenoeg geheel op klinische ervaring. In 'Transculturele psychiatrie' ontwikkelt de auteur op basis van zijn praktijkervaringen - en die van anderen - een theoretisch model op basis waarvan algemene omgangsproblemen en specifieke professionele problemen in kaart gebracht en geanalyseerd kunnen worden. Vanuit dat model worden vervolgens voorstellen gedaan voor de beargumenteerde benadering van de betreffende problematiek. In het boek staat veel casuïstiek, ook uit derdewereldlanden.
sociale psychiatrie --- interculturele hulpverlening --- Psychiatry --- psychiatrie --- interculturele geneeskunde --- interculturele verpleegkunde --- psychotherapie --- interculturele communicatie --- migrantenproblematiek --- #KVHB:Psychiatrie --- #KVHB:Cross-culturele psychiatrie --- 606.86 --- transculturele verpleegkunde --- allochtonen --- psychiatrische patiënten --- de psychiatrische patiënt --- 616.89 --- Cultuur --- Cultuurverschillen --- Diagnostiek --- Migranten --- Psychiatrie --- Relaties --- Therapie --- Transculturele geneeskunde --- Transculturele verpleegkunde --- de psychiatrische patiënt : ervaringen en rechten
Choose an application
Choose an application
In de geestelijke gezondheidszorg ontmoet men steeds meer cliënten die in een andere culturele traditie leven dan die van de hulpverlener. Vaak stuit de hulpverlener dan op onverwachte grenzen aan kennis, kunde en inlevingsvermogen. De vraag die in dit boek centraal staat, luidt: Welke invloed oefent de westerse cultuur hier uit? Drie specialisten (een psychiater, een cultuurpsycholoog en een cultuurfilosoof) proberen op deze vraag een antwoord te geven.
Listing 1 - 3 of 3 |
Sort by
|