Listing 1 - 7 of 7 |
Sort by
|
Choose an application
In deze essaybundel, die de bijdragen bevat van de deelnemers aan de door de Haagse Hogeschool georganiseerde gelijknamige conferentie, wordt het fenomeen muziek en de invloed daarvan op het gedrag van mensen vanuit diverse invalshoeken boeiend belicht. Psychologen, pedagogen en musicologen leverden ieder vanuit hun eigen discipline en ervaringen een bijdrage. Ze schetsen een beeld van de huidige stand van zaken op het gebied van de relatie tussen muziek, gedrag en ontwikkeling. (Bron: covertekst)
muziektherapie --- Music --- levenskwaliteit --- geluk --- muziekvoorbeelden --- belevingsgerichte zorg --- Muziektherapie --- 581 --- 091773.jpg --- Muziekpsychologie --- Muziek en maatschappij --- Netherlands --- Muzieksociologie --- Muziekpedagogie
Choose an application
Choose an application
Ontwikkelingsgericht onderwijs --- studentenbegeleiding --- Lerarenopleiding --- Didactiek --- Basisonderwijs --- Kleuteronderwijs --- Basisontwikkeling
Choose an application
Over welke sociale en emotionele uitrusting moeten jongeren beschikken om op een gemotiveerde en constructieve manier aan hun volwassenheid te kunnen beginnen? Het is opmerkelijk dat deze vraag zelden gesteld, laat staan beantwoord wordt,al is het antwoord bepalend voor het handelen van ouders, leerkrachten en andere opvoeders. In deze essaybundel worden in tien bijdragen de volgende vragen centraal gesteld: Heeft de leerkracht wel een taak als opvoeder? Als de Leerkracht een taak als opvoeder heeft, wat houdt deze taak dan in en hoe wordt deze afgebakend ten opzichte van de taak van ouders en opvoeders? zijn leerkrachten en leraren voldoende toegerust om hun rol als opvoeder naar behoren uit te voeren? Zijn scholen als organisaties op deze taak voorbereid? Is het zo dat als scholen beter opvoeden, kinderen zich ook sneller in onder meer cognitief opzicht beter ontwikkelen?
Choose an application
In deze essaybundel worden in tien bijdragen de volgende vragen centraal gesteld: Heeft de leerkracht wel een taak als opvoeder? Als de leerkracht een taak als opvoeder heeft, wat houdt deze taak dan in en hoe wordt deze afgebakend ten opzichte van de taak van ouders en opvoeders? Zijn leerkrachten en leraren voldoende toegerust om hun rol als opvoeder naar behoren uit te voeren? Zijn scholen als organisaties op deze taak voorbereid? Is het zo dat als scholen beter opvoeden, kinderen zich ook sneller in onder meer cognitief opzicht ontwikkelen? Deze vragen worden op verschillende manieren en vanuit verschillende disciplines behandeld. Tevens worden verschillende methoden voor de opvoeding van kinderen in de schoolcontext besproken.
Choose an application
Choose an application
genre-thema"">
Listing 1 - 7 of 7 |
Sort by
|