Listing 1 - 8 of 8 |
Sort by
|
Choose an application
Choose an application
Choose an application
De schimmel heeft last van een slecht imago. Bij schimmel denken we eerder aan beschimmelde boterhammen, hardnekkige roos of voetschimmel en muf ruikende kelders, dan aan champignons, wijn en sojasaus of bouwmaterialen en brandstoffen. Toch zijn het schimmels die voor antibiotica zorgen, schimmels die helpen bij het houdbaar maken van voedsel, en schimmels die organisch afval recyclen tot bruikbare stoffen. De natuur en ook wij kunnen niet zonder. We kennen nog maar een fractie van de bewoners van het schimmelrijk, dat bijzonder groot en divers is. In dit cahier maken we een reis door het rijk der schimmels. Mycologen, biologen, fysiologen, ecologen, fytopathologen, medische microbiologen en biotechnologen belichten zowel de donkere als de lichte kant van schimmels en hun rol in de natuur, ons dagelijks leven en landbouw en hedendaagse biotechnologie. Het rijk der schimmels is een schatkist voor een duurzame toekomst.
Choose an application
Choose an application
In 2019 bestaat stichting Biowetenschappen en Maatschappij 50 jaar. De afgelopen halve eeuw heeft de stichting een vinger aan de pols gehad bij de ontwikkeling van de levenswetenschappen. Alle grote biowetenschappelijke ontdekkingen en hun impact op de maatschappij zijn behandeld in cahiers, tentoonstellingen, online dossiers en discussiemomenten. Dat ging altijd over de inhoud, de feiten. Maar vandaag de dag is de discussie ook: wat is wetenschap waard? Vertelt de wetenschap 'de waarheid'? Of is wetenschap 'ook maar een mening'?In dit cahier bespreken wetenschappers de ontwikkelingen in de levenswetenschappen van de afgelopen 50 jaar, binnen de grootste thema's waar stichting Biowetenschappen en Maatschappij over heeft gepubliceerd. Dat zijn voeding, preventie, infectieziekten, genetica, natuurbeheer, personalised medicine, hersenwetenschappen en het klimaat. Wat is er gebeurd in 50 jaar en welke inzichten en verrassingen hebben de biowetenschappen ons gebracht? En hoe ga je daar als wetenschapper mee om?
Choose an application
Choose an application
Choose an application
General microbiology --- Human biochemistry --- symbiose --- biochemie --- micro-organismen --- microbiologie --- darmflora --- spijsverteringsstelsel --- bacteriën
Listing 1 - 8 of 8 |
Sort by
|