Narrow your search

Library

DocAtlas (1)

KBR (1)

Odisee (1)


Resource type

book (1)

digital (1)

dissertation (1)


Language

Dutch (3)


Year
From To Submit

2018 (1)

2015 (2)

Listing 1 - 3 of 3
Sort by

Book
Mediawijsheid en tekstbegrip aanbrengen : kan (K)iK dat ook digitaal ? : evaluatieonderzoek van het project Kranten in de Klas (KiK)
Authors: --- --- ---
ISBN: 9789057284939 Year: 2015 Publisher: Antwerpen Universiteit Antwerpen. Faculteit Politieke en Sociale Wetenschappen

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Keywords


Digital
Mediawijsheid en tekstbegrip aanbrengen: kan (K)iK dat ook digitaal? Evaluatieonderzoek van het project Kranten in de Klas (KiK)
Authors: --- --- --- ---
Year: 2015 Publisher: Place of publication unknown Universitas

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Het leesbevorderingsproject Kranten in de Klas (KiK) laat sinds het schooljaar 2003-2004 scholieren uit het lager en secundair onderwijs kennismaken met het Vlaamse krantenaanbod. Om het project beter af te stemmen op de technologische evoluties binnen het medialandschap enerzijds en de noden van leerkrachten en leerlingen anderzijds, werd een evaluatieonderzoek uitgevoerd in het voorjaar van 2015. De nadruk in dit onderzoek lag op het digitale aanbod en op de variatie en de complementariteit in het aanbod van nieuwsmedia dat jongeren vandaag kunnen consulteren.


Dissertation
5 wereldgodsdiensten binnen OKAN

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Ik heb ervoor gekozen om een project te doen rond de Abrahamitische godsdiensten. Het valt mij steeds vaker op dat er (te) weinig kennis is over de verschillende godsdiensten. Ik heb gekozen om rond de Abrahamitische godsdiensten te werken omdat die het sterkst vertegenwoordigd zijn in België. Ik koos ervoor om een project voor OKAN te maken met als doelstelling de kennis betreffende de Abrahamitische godsdiensten te vergroten bij de leerlingen. In het eerste deel van het project wordt de woordenschat die de leerlingen nodig hebben om te kunnen spreken over de Abrahamitische godsdiensten aangeleerd. Deze woordenschat wordt aangeleerd aan de hand van opdrachten in een werkbundel, afbeeldingen, TPRS, memory, …Gedurende het project wordt er niet enkel aandacht besteed aan het kennen van de woorden maar ook aan de vaardigheid van de leerlingen om de aangeleerde woorden actief te gebruiken in een gesprek. Tijdens het project staat het de leerlingen vrij iets aan te brengen over hun geloof. De leerlingen met een moslim achtergrond leerden de christenen bidden en omgekeerd. Naar het einde van het project konden de leerlingen zelf de woorden bij de juiste afbeeldingen plaatsen en omgekeerd, ze konden de juiste afbeeldingen bij het juiste geloof plaatsen, sommige leerlingen konden al enkele gelijkenissen opsommen tussen de drie Abrahamitische godsdiensten. Dit project was enkel een aanzet, er zijn zeker nog mogelijkheden om dit project verder te verdiepen en uit te breiden.

Keywords

Listing 1 - 3 of 3
Sort by