Narrow your search

Library

Thomas More Kempen (3)

VIVES (3)

Hogeschool Gent (2)

KDG (2)

AP (1)

EhB (1)

Hogeschool West-Vlaanderen (1)

Odisee (1)

PXL (1)

Thomas More Mechelen (1)

More...

Resource type

book (4)


Language

Dutch (4)


Year
From To Submit

2021 (1)

2013 (1)

2007 (1)

2003 (1)

Listing 1 - 4 of 4
Sort by

Book
Voeding bij gezondheid en ziekte. : handboek voor de gezondheidszorg.
Authors: --- ---
ISBN: 9789001823498 9001823491 Year: 2013 Publisher: Groningen Noordhoff

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Studie- en naslagboek op HBO-niveau voor werkers in de gezondheidszorg.


Book
Voeding bij gezondheid en ziekte : handboek voor de gezondheidszorg
Authors: --- ---
ISBN: 9001809855 Year: 2003 Publisher: Groningen Wolters Noordhoff


Book
Voeding bij gezondheid en ziekte : handboek voor de gezondheidszorg
Authors: --- ---
ISBN: 9789001606282 Year: 2007 Publisher: Groningen Wolters-Noordhoff

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

'Voeding bij gezondheid en ziekte' is een uitgebreide en veelzijdige informatiebron ; het verschaft zowel de benodigde theoretische achtergrond als praktische aanwijzingen. Hierdoor sluit dit boek nauw aan bij de praktijk van de hulpverlening. (Bron: covertekst)


Book
Voeding bij gezondheid en ziekte : handboek voor de gezondheidszorg
Authors: --- ---
ISBN: 9789001745646 9001745644 Year: 2021 Publisher: Groningen Noordhoff

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Voeding is een belangrijk middel in de preventie en behandeling van ziekten. Voeding bij gezondheid en ziekte geeft hulpverleners inzicht in wetenschappelijk gefundeerde kennis over voeding en biedt praktische tools voor het handelen. In dit boek wordt veel aandacht besteed aan overgewicht en obesitas. Maar ook onbedoeld gewichtsverlies is een speerpunt. Naast voeding komen lichaamsbeweging, slaap en stress aan bod. Deze aspecten van leefstijl hebben veel invloed op de voedingstoestand en daarmee op ziekte en gezondheid. De inhoud van deze achtste druk is geheel geactualiseerd. De nieuwste richtlijnen voor preventie, diagnostiek, en behandeling van chronische ziekten zijn verwerkt, evenals vernieuwde aanbevelingen voor de inname van voedingsstoffen en voedingsmiddelen, en veranderingen ten gevolge van de Europese wet- en regelgeving.

Listing 1 - 4 of 4
Sort by