Listing 1 - 10 of 29 | << page >> |
Sort by
|
Choose an application
Wat je denkt is wat je bent. Kinderen die negatief over zichzelf denken, zijn vaker onzeker, durven minder vaak nieuwe dingen uit te proberen of ontwikkelen sneller faalangst. Maar ook het omgekeerde is waar: kinderen met een positieve mindset hebben vaker een gezonde dosis zelfvertrouwen, durven nieuwe uitdagingen aan te gaan en staan veerkrachtiger en gelukkiger in het leven.In dit inspirerende boek zet opvoedingsexpert Steven Gielis de 7 pijlers van een positieve mindset op een rij. Hij geeft bovendien heel concrete tools en handvatten mee om de omslag te maken van 'Ik kan het niet' naar 'Ik kan het altijd proberen'. In combinatie met de vele praktische oefeningen is dit een heerlijk positief boek waar ouders onmiddellijk mee aan de slag kunnen!'Jong geleerd, is oud gedaan. Hoe vroeger je de kracht van optimisme ontdekt en vanuit groei leert denken, hoe beter. In dit boek wil ik een aantal krachtige hefbomen aanreiken die je kunnen helpen om een positieve mindset in je gezin te verankeren. Ik hoop je ook te tonen dat ?geluk? niet betekent dat je alleen maar fijne emoties mag ervaren. Dat het net de rafelige randjes zijn die schoonheid in het leven brengen. En dat authenticiteit en kwetsbaarheid een vaste plaats verdienen in ons leven.'De 7 pijlers van een positieve mindset1 . Zelfkennis: het begin van alle wijsheid: Over zelfreflectie, talenten en spreken over gevoelens2. Je bent wat je denkt: Over lichaamstaal, selfulfilling prophecies en Rodeverkeerslichtgedachten3. Focussen op groei: Over positieve psychologie, de groeimindset en het Nikki-principe4. Walk the talk: Over communicatie, empathie en zelf het goede voorbeeld geven5. Dingen veranderd krijgen: Over problemen aanpakken, doelen stellen en zelfcontrole6. Van proberen kun je leren: Over straffen, belonen en averechtse effecten7. Bewuster leven: Over vrijheid, gezond leven en leven in het hier en nuBron: https://www.lannoo.be/nl/ik-ben-goud-waard
zelfvertrouwen --- Positief denken --- Didactic strategies --- kinderen --- sociale vaardigheden --- ouders-kind relatie --- positief denken --- Basisonderwijs --- Opvoeding --- Zelfvertrouwen --- Kinderen --- Mindset --- Kind --- Mentaliteit --- Jeugd --- Media --- Ontwikkelingsstoornis --- Fysiotherapie --- Onderwijs --- Orthopedagogics --- orthopedagogiek
Choose an application
Werkboek voor kinderen uit de lagere school om op een positieve manier te leren omgaan met gevoeligheid. Het bevat vragen, oefeningen en opdrachten die kinderen laten nadenken over zichzelf en hun gevoeligheid. Het erkent de gevoeligheid, maar zoomt ook in op de manier waarop prikkels binnenkomen en verwerkt worden. Het laat kinderen stilstaan bij over- en ontprikkeling. Het werkboek normaliseert emoties en bespreekt energiegevers en -nemers, steeds in een taal die kinderen begrijpen. Jongere kinderen kunnen gebaat zijn met ondersteuning van ouders of begeleiders bij het invullen, kinderen vanaf ongeveer 10 jaar kunnen het boek hanteren als een autonoom reflectie-instrument.
Choose an application
Werkboek waarmee kinderen uit de lagere school op een laagdrempelige en positieve manier leren omgaan met faalangst. Het werkboek bevat vragen, oefeningen en opdrachten die kinderen laten nadenken over faalangst. Het normaliseert emoties en bedenkt samen met het kind goede manieren zodat de faalangst een minder grote plaats inneemt in het dagelijks leven. Het gaat op zoek naar triggers en daagt kinderen uit om hiermee aan de slag te gaan door middel van concrete tools. Jongere kinderen kunnen gebaat zijn met ondersteuning van ouders of begeleiders bij het invullen, kinderen vanaf ongeveer 10 jaar kunnen het boek hanteren als een autonoom reflectie-instrument.
Choose an application
Werkboek met vragen, oefeningen en opdrachten dat kinderen uit de lagere school helpt hun binnenkant beter te begrijpen om boze gevoelens onder controle te houden. Het werkboek brengt triggers die het kind boos maken in kaart en laat het kind signalen in lichaam en gedrag bij zichzelf herkennen zodat het tijdig uit een opbouw van boze gevoelens kan stappen. In het geval van "ontploffing" reikt het werkboek op kindermaat een vijf-stappenplan aan die het kind in staat stellen aan herstel te werken en een volgende escalatie te vermijden. Jongere kinderen kunnen gebaat zijn met ondersteuning van ouders of begeleiders bij het invullen, kinderen vanaf ongeveer 10 jaar kunnen het boek hanteren als een autonoom reflectie-instrument.
Choose an application
Werkboek met vragen, oefeningen en opdrachten waarmee kinderen uit de lagere school leren omgaan met piekergedachten. Het werkboek brengt triggers die het kind laten piekeren in kaart en laat het kind signalen bij zichzelf herkennen zodat het makkelijker uit een spiraal van piekeren over kleine en grote zorgen kan stappen. Ook als piekeren 'opkomt' kan een kind leren hoe hiermee om te gaan. Het werkboek reikt op kindermaat stappen aan die het in staat stellen de piekergedachten beter onder controle te houden. Jongere kinderen kunnen gebaat zijn met ondersteuning van ouders of begeleiders bij het invullen, kinderen vanaf ongeveer 10 jaar kunnen het boek hanteren als een autonoom reflectie-instrument.
Choose an application
Dit werkboek met vragen, oefeningen en opdrachten ondersteunt kinderen uit de lagere school om om te gaan met een verlieservaring. Kinderen leren dat er geen goed of fout is in dit proces en dat emoties in verschillende vormen en op verschillende momenten naar boven komen. 'Over jou' is een groeiboekje, een bewaarplaats van kleine en grote verdrietjes, van mooie anekdotes, leuke foto's en prachtige herinneringen. Het geeft tevens een goede basis aan ouders of leraren om in gesprek te gaan over het thema.
Choose an application
Leg al jullie onvergetelijke momenten vast in het creatief vormgegeven gezinsdagboek. Deze kleine tijdsinvestering per week stimuleert een positieve mindset en verhoogt de dankbaarheid bij alle gezinsleden. De verschillende vragen zijn erg laagdrempelig en leren ouders en kinderen makkelijker terug te blikken én vooruit te kijken. Kinderen en ouders met een positieve mindset durven meer stilstaan bij fouten om uit te leren. Het gezinsdagboek ‘Over ons, van ons’ maakt daarom ook lastige momenten bespreekbaar en zoekt samen naar oplossingen. Daarnaast helpt het boek de dankbaarheid te vergroten bij alle gezinsleden.
Choose an application
Emoties mogen er zijn. Kinderen zijn volop in ontwikkeling en hebben vaker problemen met het controleren van boze gevoelens. Dit kan leiden tot heftige reacties of (ongewenst) gedrag. Dit werkboek helpt kinderen hun binnenkant beter te begrijpen om boze gevoelens onder controle te houden. Het werkboek brengt triggers die het kind boos maken in kaart en laat het kind signalen in lichaam en gedrag bij zichzelf herkennen zodat het kind tijdig uit een opbouw van boze gevoelens kan stappen. Ook na een woede-uitbarsting kan een kind heel wat leren. Het werkboek reikt op kindermaat een vijf-stappenplan aan die het kind in staat stellen aan herstel te werken en een volgende escalatie te vermijden.
Choose an application
Het werkboek is creatief vormgegeven en telt 64 kleurrijke invulblaadjes. De verschillende vragen zijn erg laagdrempelig en leren kinderen op een positieve manier omgaan met piekergedachten. Kinderen ontwikkelen volop en hebben vaker problemen met het controleren van hun zorgen. Dit kan leiden tot heftige reacties. Dit werkboek helpt kinderen hun binnenkant beter te begrijpen. Het werkboek brengt triggers die het kind laten piekeren in kaart en laat het kind signalen bij zichzelf herkennen zodat het makkelijker uit een spiraal van piekeren over kleine en grote zorgen kan stappen. Ook als piekeren 'opkomt' kan een kind leren hoe hiermee om te gaan. Het werkboek reikt op kindermaat stappen aan die het kind in staat stellen de piekergedachten beter onder controle te houden.
Choose an application
Het spel wil een specifiek KOPP-thema bespreekbaar maken. Dit tussen een zoon of dochter van een ouder met het probleem en de ouder zelf. Het samen leren over (mogelijke) problemen kan de ouder-kind band versterken.Tevens wil het spel informeren. Hierbij behoort zowel directe informatie als sturing tot reflectie bij de ouder en de jongere.Momenteel zijn de volgende thema's beschikbaar: depressieve stoornis (depressie), verslavingsproblematiek.Om de thema’s op een leuke en interactieve manier te benaderen, bestaat het spel uit een gevarieerd aantal vragen en doe-opdrachten.Het is belangrijk dat het spel begeleid wordt door een hulpverlener. Een begeleiders-handleiding is beschikbaar. Tevens is de vzw bereikbaar voor extra vragen.Het spel is geschikt voor kinderen vanaf de leeftijd van tien jaar en hun gezinssysteem. - Vanaf 10 jaar ; 2 spelers.
Listing 1 - 10 of 29 | << page >> |
Sort by
|