Listing 1 - 6 of 6 |
Sort by
|
Choose an application
Tienduizenden families werden vermalen door de overheid. Relaties liepen op de klippen, banen raakten verloren, levens werden verwoest. In wat bekend kwam te staan als de toeslagenaffaire werden jaren aan kinderopvangtoeslagen teruggevorderd. Met desastreuze gevolgen. In een thriller van een reconstructie laat onderzoeksjournalist Jesse Frederik zien hoe de toeslagenaffaire tot stand kwam en tot de val van het kabinet kon leiden. De ontluisterende conclusie: vrijwel iedereen – ministers, Kamerleden, ambtenaren, journalisten – deed wat je van ze zou verwachten, en juist daardoor liep alles mis.
#SBIB:316.356.2H5530 --- #SBIB:316.8H40 --- #SBIB:328H211 --- #SBIB:35H511 --- Gezinsbeleid: maatregelen: kinderbijslag, gezinshulp, kinderopvang e.a --- Sociaal beleid: social policy, sociale zekerheid, verzorgingsstaat --- Instellingen en beleid: Nederland --- Kwaliteit van het openbaar bestuur --- kinderopvangtoeslag --- sociale zekerheid --- openbaar bestuur Nederland --- Social problems --- Internal politics --- Public administration --- Netherlands --- Gezinsbijslagen --- Nederland --- Belastingen --- Belasting (fiscaal) --- Gezinsbijslag
Choose an application
Hoe is het toch mogelijk dat de mensen waar we overduidelijk niet zonder kunnen - vuilnismannen, politieagenten, verplegers - zo slecht verdienen, terwijl onbelangrijke, overbodige of zelfs schadelijke bankiers, lobbyisten en consultants veel beter boeren. Dit is de vraag waarmee Rutger Bregman en Jesse Frederik de patstelling in het debat over ongelijkheid doorbreken. Aan de hand van oude en moderne denkers, van Aristoteles tot Piketty, laten ze zien dat er niets vanzelfsprekend is aan de verdeling van inkomen en vermogen. Het is hoog tijd om die oude vraag te stellen: welke rijkdom is echt verdiend?
Choose an application
Hoe is het toch mogelijk dat de mensen waar we overduidelijk niet zonder kunnen - vuilnismannen, politieagenten, verplegers - zo slecht verdienen, terwijl onbelangrijke, overbodige of zelfs schadelijke bankiers, lobbyisten en consultants veel beter boeren? Dit is de vraag waarmee Rutger Bregman en Jesse Frederik de patstelling in het debat over ongelijkheid doorbreken.
339.2 --- 17 --- 301.172.1 --- sociale ongelijkheid --- goederenbezit, verdeling van - inkomensverdeling - verdelingspolitiek - bezitsspreiding - bestaansminimum - leefloon (zie ook 331.26) --- ethiek --- sociale ongelijkheid - sociale stratificatie --- 301.17 --- Political philosophy. Social philosophy --- Social stratification --- Income --- politieke filosofie --- inkomensverdeling --- economisch denken --- inkomen
Choose an application
Choose an application
Vuilnismannen, politieagenten en verpleegkundigen verdienen slecht vergeleken met bankiers, lobbyisten en consultants. Toch is iedereen het erover eens dat de eerste groep belangrijk en onmisbaar werk verricht, terwijl de bijdrage aan de welvaart van de tweede groep zeer discutabel is. Hoe is dat te verklaren ? Enkele conclusies zijn dat de relatie tussen 'waarde' en 'prijs' zoek is ; dat het gegeven dat rijkdom ergens is geconcentreerd, niet wil zeggen dat die daar ook wordt gecreëerd. Economen moeten zich meer verdiepen in de geschiedenis, de filosofie en de antropologie.
Choose an application
Vuilnismannen, politieagenten en verpleegkundigen verdienen slecht vergeleken met bankiers, lobbyisten en consultants. Toch is iedereen het erover eens dat de eerste groep belangrijk en onmisbaar werk verricht, terwijl de bijdrage aan de welvaart van de tweede groep zeer discutabel is. Hoe is dat te verklaren? Enkele conclusies zijn dat de relatie tussen 'waarde' en 'prijs' zoek is; dat het gegeven dat rijkdom ergens is geconcentreerd, niet wil zeggen dat die daar ook wordt gecreëerd. Economen moeten zich meer verdiepen in de geschiedenis, de filosofie en de antropologie.
Economie --- Rijkdom --- Filosofie --- 3e graad secundair onderwijs --- Inkomensverdeling --- Inkomensongelijkheid
Listing 1 - 6 of 6 |
Sort by
|