Narrow your search

Library

VIVES (1)


Resource type

dissertation (1)


Language

Dutch (1)


Year
From To Submit

2019 (1)

Listing 1 - 1 of 1
Sort by

Dissertation
Onbewerkt maar toch bewerkt
Authors: --- ---
Year: 2019 Publisher: Torhout : Katholieke Hogeschool VIVES: Torhout

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Sinds september 2017 werd de nieuwe voedingsdriehoek geïntroduceerd. De grootste verandering in de voedingsdriehoek is toch wel vlees. Het onderdeel bewerkt vlees is namelijk verplaatst naar de rode zone. Veel vleessoorten ondergaan een bewerking. Op het eerste zicht lijkt het niet altijd dat dit een bewerkt voedingsmiddel is. Door de vele toevoegingen van additieven verbeteren ze smaak, geur, kleur, etc. Omdat iedereen, zowel leerlingen als het volledige schoolteam, baat heeft bij gezonde voeding heb ik dit ook zo willen integreren. Er is dan ook een volledig schooljaar gewerkt rond bewerkt vlees in verschillende vakken. We zijn gestart met een marktonderzoek rond vers en bewerkt vlees bij de leerlingen van de tweede graad. De derde graad vergeleken de voedingswaarde van vlees uit de lichtgroene zone met die uit de rode zone. Daarop aansluitend maakten de verschillende klassen en gezond weekmenu alsook een aangepaste versie voor senioren. De verpakking van bewerkt vlees werd in een theorie les besproken en we integreerde een fantasiebroodje in een kleuterklas. Het grootste project was het organiseren van een broodjesverkoop.

Keywords

Listing 1 - 1 of 1
Sort by