Listing 1 - 6 of 6 |
Sort by
|
Choose an application
Why do you taste what you taste, and what about smelling? Many books address good food, but few go deeper, explaining the processes behind smelling and tasting. The book addresses the senses of smell and taste and the many more senses and their interactions during eating. It also stresses the importance of psychology when you smell, taste and eat. Some of the other topics include flavour, the working of the nose and olfactory (cross-)adaptation, the use of odorants, the relation between emotion and eating, and many more. The book helps you understand why you like and eat food, and shows the intriguing complexity of the area. .
Medicine --- Biology --- Food science. --- Psychology. --- Biomedical Research. --- Food Science. --- Behavioral Sciences and Psychology. --- Research.
Choose an application
Psychology --- Social psychology --- Biology --- Pathological biochemistry --- Human medicine --- Food science and technology --- medische biochemie --- gedrag (mensen) --- psychologie --- biologie --- biomedische wetenschappen --- geneeskunde --- voedingsleer
Choose an application
Choose an application
Choose an application
Choose an application
Geuren kleuren onze levens. Ze geven smaak en brengen herinneringen tot leven. Geuren verleiden, brengen verlangens teweeg, roepen op tot walging of angst. Geuren hebben en geven betekenis. Maar wat weten we eigenlijk van geur? Over welke woorden beschikken we om onze reukervaringen uit te drukken? Wat zijn typische Nederlandse geuren? Bestaat er zoiets als geurerfgoed? En wat als je (ineens) niets meer kunt ruiken? 'Neuswijzer' is een kleur- én geurrijk geïllustreerd standaardwerk waarin ons reukorgaan de absolute held is. Deze primeur geeft geur de hoofdrol in (streek)taal en cultuur, evolutie en biologie, geschiedenis en psychologie in de Lage Landen. Lezers ontdekken de spannende wereld van moleculen en receptoren, ontwaren de geuren die zorgen voor afkeer en opwinding, en maken kennis met Boldoot en meurmuren. Dit en meer verpakt in een aroma van rozen tot urine, en alles daartussenin.
Physiology of nerves and sense organs --- Specialty chemical technology --- History of civilization --- smell [sense] --- odors --- cultuurgeschiedenis --- Netherlands --- Ruiken --- Cultuurgeschiedenis --- Stinken --- History of the Low Countries --- geurstoffen --- reukzin --- geur
Listing 1 - 6 of 6 |
Sort by
|