Narrow your search
Listing 1 - 6 of 6
Sort by

Book
A Taste of the Science of Eating : Insights from the Science of Smelling and Tasting
Author:
ISBN: 9783031588532 Year: 2024 Publisher: Cham : Springer Nature Switzerland : Imprint: Springer,

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Why do you taste what you taste, and what about smelling? Many books address good food, but few go deeper, explaining the processes behind smelling and tasting. The book addresses the senses of smell and taste and the many more senses and their interactions during eating. It also stresses the importance of psychology when you smell, taste and eat. Some of the other topics include flavour, the working of the nose and olfactory (cross-)adaptation, the use of odorants, the relation between emotion and eating, and many more. The book helps you understand why you like and eat food, and shows the intriguing complexity of the area. .


Digital
A Taste of the Science of Eating : Insights from the Science of Smelling and Tasting
Author:
ISBN: 9783031588532 9783031588525 9783031588549 9783031588556 Year: 2024 Publisher: Cham Springer Nature, Imprint: Springer

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Multivariate data analysis in sensory and consumer science
Author:
ISBN: 0917678419 Year: 1977 Publisher: Trumbull Food and nutrition press

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract


Book
Indicatoren voor de dynamiek van de Nederlandse economie : een sectorale analyse.
Authors: --- ---
ISBN: 9037105254 Year: 1994 Publisher: Zoetermeer : EIM,

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Procrustes problems
Authors: ---
ISBN: 0198510586 Year: 2004 Publisher: Oxford Oxford University Press

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Keywords


Book
Neuswijzer : geuratlas van de Lage Landen
Authors: --- --- --- --- --- et al.
ISBN: 9789024458240 9024458242 Year: 2023 Publisher: Amsterdam Boom

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Geuren kleuren onze levens. Ze geven smaak en brengen herinneringen tot leven. Geuren verleiden, brengen verlangens teweeg, roepen op tot walging of angst. Geuren hebben en geven betekenis. Maar wat weten we eigenlijk van geur? Over welke woorden beschikken we om onze reukervaringen uit te drukken? Wat zijn typische Nederlandse geuren? Bestaat er zoiets als geurerfgoed? En wat als je (ineens) niets meer kunt ruiken? 'Neuswijzer' is een kleur- én geurrijk geïllustreerd standaardwerk waarin ons reukorgaan de absolute held is. Deze primeur geeft geur de hoofdrol in (streek)taal en cultuur, evolutie en biologie, geschiedenis en psychologie in de Lage Landen. Lezers ontdekken de spannende wereld van moleculen en receptoren, ontwaren de geuren die zorgen voor afkeer en opwinding, en maken kennis met Boldoot en meurmuren. Dit en meer verpakt in een aroma van rozen tot urine, en alles daartussenin.

Listing 1 - 6 of 6
Sort by