Narrow your search

Library

KU Leuven (3)

Botanic_Garden_Meise (1)

KBR (1)

UGent (1)

VIVES (1)


Resource type

dissertation (3)

book (1)


Language

Dutch (2)

English (1)

Italian (1)


Year
From To Submit

2007 (1)

1997 (2)

1979 (1)

Listing 1 - 4 of 4
Sort by

Book
Ziekten en plagen in de boomkwekerij : herkennen en bestrijden.
Authors: ---
ISBN: 9080366013 Year: 1997 Publisher: Beitem Onderzoek-en-voorlichtingscentrum

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Het bezit en het periodisch raadplegen van een dergelijk uitgebreid, verzorgd en rijk geïllustreerd boek over ziekten en plagen in de boomkwekerij (insecten, mijten, schimmels, bacteriën, nematoden en gebreksverschijnselen) kan niet anders dan de kwaliteit van de befaamde Vlaamse boomkwekerij ten goede komen. Het origineel doel van dit boek, nl. een snel antwoord te kunnen geven op de honderden kleine en grote vragen rond diverse teeltstoornissen, is hier zeker bereikt. De auteurs bespreken immers een groot aantal plantenbeschadigers, met telkens daarbij de kenmerkende symptomen en de bestrijding, waarbij zij steunen op hun ervaring omtrent gewasbescherming in de boomkwekerij en hun wetenschappelijke basiskennis.


Dissertation
Rocco e i suoi fratelli.
Authors: --- --- ---
Year: 1979 Publisher: Antwerpen s.n.

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Keywords


Dissertation
Consumptie van eieren aangerijkt met (N-3) vetzuren : effecten op het lipidenmetabolisme

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Keywords


Dissertation
Parboiling of rice : changes in starch and protein and their relation to cooking properties.

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Parboilen is een industrieel proces waarbij rijst een hydrothermale behandeling ondergaat: de rijst wordt geweekt in water, verhit en vervolgens gedroogd. Dit proces heeft een sterke invloed op de textuur van rijst. Gekookte geparboilde rijst is harder en minder kleverig dan niet-geparboilde rijst en deze eigenschappen worden door de westerse consumenten erg gewaardeerd. De verschillen tussen geparboilde en niet-geparboilde rijst worden in de literatuur in belangrijke mate toegeschreven aan structurele veranderingen in het zetmeel, het hoofdbestanddeel van rijst. Tijdens het parboilen worden amylose-lipide-complexen gevormd, die het zwellen van het zetmeel tijdens het koken van rijst verhinderen. Ze vormen als het ware een barrière voor het zetmeel en beïnvloeden bijgevolg de kookeigenschappen en de textuur van de geparboilde rijst. In dit doctoraatsonderzoek werd door middel van Temperature Resolved Wide Angle X-ray Scattering -analyses van rijstbloem aangetoond dat de vorming van amylose-lipide-complexen wordt beïnvloed door de vochtverdeling in de geweekte rijst en het amylose-gehalte van de gebruikte grondstof. Bovendien werd voor het eerst aangetoond dat amylose-kristallen aanwezig zijn in geparboilde rijst. Deze amylose-kristallen kunnen een bijkomende barrière vormen in of rond de zetmeelgranules en bijgevolg een belangrijke rol spelen in de organoleptische eigenschappen van gekookte geparboilde rijst. Daarnaast werd voor het eerst een grondige studie uitgevoerd naar de proteïnen en de veranderingen die ze ondergaan tijdens het parboilen van rijst. In niet-geparboilde rijst zijn intra-moleculaire disulfide-bruggen aanwezig tussen de proteïnen. Deze disulfidebruggen vormen een barrière die het zwellen van de zetmeelgranules verhindert. Tijdens het parboilen wordt deze barrière versterkt door de vorming van bijkomende disulfidebruggen. Samenvattend kan gesteld worden dat dit doctoraatsonderzoek bijdraagt tot een beter begrijpen van de veranderingen in de structuur van zetmeel en proteïnen tijdens het parboilen van rijst. Het is duidelijk dat een sterke amylose-barrière doorheen de hele rijstkorrel én een proteïne-barrière belangrijke parameters zijn die de kwaliteit van geparboilde rijst bepalen.

Keywords

Listing 1 - 4 of 4
Sort by