Listing 1 - 10 of 16 | << page >> |
Sort by
|
Choose an application
Choose an application
Didactics of the arts --- art appreciation --- art education --- audiences
Choose an application
Choose an application
Deze brochure maakt leerkrachten wegwijs in de enorme hoeveelheid aan informatie, acties, evenementen en oproepen die ter gelegenheid van 100 jaar Groote Oorlog georganiseerd worden. De brochure bevat inspirerende praktijkvoorbeelden, achtergrondinformatie en tools voor een kwaliteitsvolle aanpak van de herdenking van WOI in de klas. Verder is er een handige kalender met aankondiging van educatieve initiatieven en een selectie uit het recente boekenaanbod rond WO I.
Sociology of minorities --- Migration. Refugees --- Didactics of history --- Secondary education
Choose an application
4764 --- Basisonderwijs --- Wereldoorlog I ; sociale aspecten --- Wereldoorlog I --- didactiek --- Geschiedenis. --- 3713.
Choose an application
Choose an application
Choose an application
Wereldoorlog I --- Onderwijs --- Didactiek --- Herinneringseducatie
Choose an application
Werken met simulatiesoftware in de bouwwereld is geen sinecure. De programma?s vragen namelijk enige kennis van de achterliggende theorie om zodoende de resultaten goed te kunnen interpreteren. Wordt zo?n programma nu gebruikt door een student om een funderingsplaat uit te cijferen, dan kan deze eindverhandeling als een zekere handleiding dienen. Een belangrijk onderdeel om eender welke simulatie tot een goed einde te brengen is eerst en vooral kennis van materialen en hun eigenschappen. Daarom wordt een eerste hoofdstuk gewijd aan het beschrijven van de eigenschappen van materialen en grond. De theorieën van Winkler en Pasternak vormen de grondslag van de simulatietheorie. Afgeleide berekeningsresultaten komen voort uit de platentheorie, de cirkel van Mohr en het vloeicriterium van Huber-Hencky-von-Mises. Om de omschreven theorie te verduidelijken wordt deze gevolgd door enkele simulatievoorbeelden. De theorie vertelt dat een eenparig belaste plaat spanningsloos een zakking ondergaat en dit wordt dan ook aangetoond. Om inzicht te krijgen in de inwendige krachten en spanningen in de plaat, kan deze belast worden. In de eerste plaats gebeurt dit met een lijnlast op de rand, in een tweede geval met een puntlast in het midden van de plaat. Bij dit onderdeel wordt ook gekeken hoe de gebruikte software al dan niet overeenstemt met elkaar. Uit deze eerste reeks simulaties kan besloten worden dat het niet altijd aangewezen is een constante beddingsconstante te gebruiken. Er kan namelijk niet altijd een waarheidgetrouw beeld bekomen worden van de vervormingen en krachtwerking in de plaat. Om dit euvel op te lossen wordt gebruik gemaakt van een praktische bedding. Ook hier wordt als inleiding de achterliggende theorie uiteengezet. Het is zo dat het programma bij een praktisch grondprofiel, dit profiel omzet naar een gangbare bedding gedefinieerd door individuele beddingsconstanten per knooppunt. Uit dit alles volgt dat een plaat, enkel eenparig belast, niet spanni...
Choose an application
Listing 1 - 10 of 16 | << page >> |
Sort by
|