Narrow your search

Library

UGent (5)

Odisee (2)

KADOC (1)


Resource type

dissertation (8)


Language

Dutch (6)

Undetermined (2)


Year
From To Submit

2021 (1)

2015 (1)

2014 (1)

2012 (3)

2001 (1)

More...
Listing 1 - 8 of 8
Sort by

Dissertation
Minderjarige problematische gebruikers in de drughulpverlening
Authors: ---
Year: 2012

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Keywords


Dissertation
Antenne-ontwerp voor de detectie van anti-personeels landmijnen
Authors: ---
Year: 2000

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Keywords


Dissertation
Het profiel van de forensische auditor in België
Authors: ---
Year: 2014

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Keywords


Dissertation
Spijbelen: de politie als stok achter de deur
Authors: ---
Year: 2015

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Keywords


Dissertation
Effects of the pain neuroscience approach on central sensitization in people with chronic whiplash associated disorders: a quantitative sensory testing pilot study

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Keywords


Dissertation
Piet Stockmans : De figuur met witte en blauwe accenten
Authors: --- ---
Year: 2001 Publisher: Gent Hoger Instituut voor Beeldende Kunsten Sint-Lucas

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Keywords


Dissertation
Identificatie van starterculturen en probiotische micro-organismen in droge gefermenteerde worstwaren via PCR.
Authors: --- --- --- ---
Year: 2012 Publisher: Gent KAHO Sint-Lieven

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Voedingsmiddelen die behalve hun voedingswaarde bovendien ook voordelen hebben voor de gezondheid van de mens (functionele voeding), winnen de laatste jaren sterk aan populariteit. Probiotica zijn levende micro-organismen die een gezondheidsbevorderend effect hebben wanneer ze in voldoende hoeveelheden worden toegediend. Het heilzame effect van probiotica kan alleen gegarandeerd worden indien de bacteriën in staat zijn om zowel het productieproces van de voedingsmiddelen waarvan ze deel uitmaken, als de passage doorheen het gastro-intestinaal stelsel te overleven. Probiotische micro-organismen worden al toegepast in gefermenteerde melk- en yoghurtproducten, maar naast de zuivelindustrie wordt ook onderzoek verricht naar toepassing van probiotica in andere voedingsmiddelen zoals gefermenteerde worstwaren. In het huidige onderzoek werd beslist om droge gefermenteerde worstwaren te produceren waar zowel startercultuur SA-306 (bevat Lactobacillus sakei, Staphylococcus carnosus en Staphylococcus xylosus), als probiotica aan werden toegevoegd in gelijke hoeveelheden. De volgende probiotische culturen werden gebruikt: Lyofast BGP 93 (bevat Lactobacillus casei LC-01) en Lactobacillus paracasei LTH 2579. In een eerste fase van het onderzoek werden PCR’s, zowel in simplex als in multiplex toepassing, geoptimaliseerd om een snelle en accurate DNA-identificatie van Lactobacillus species mogelijk te maken. Aan de hand van de geoptimaliseerde PCR’s kon dan DNA-identificatie gebeuren van Lactobacillus sakei uit de startercultuur of van de probiotische micro-organismen (L. casei of L. paracasei LTH 2579) in alle stadia van het productieproces van droge gefermenteerde worstwaren. De verschillende multiplex PCR’s op geëxtraheerd DNA werden ook vergeleken met de multiplex kolonie PCR’s. Omdat bij kolonie PCR gebruik wordt gemaakt van intacte bacteriële cellen als template DNA en dus geen geëxtraheerd DNA nodig is, kan kolonie PCR aanzienlijke tijdwinst betekenen indien het aanwezige bacterieel DNA beschikbaar is voor amplificatie. In een tweede fase van het onderzoek werden verschillende methoden voor DNA-extractie geëvalueerd. Bij de eerste methode werd het bacterieel DNA vrijgesteld door middel van enzymatische lyse van de bacteriële celwand, bij de tweede methode gebeurde vrijstelling van het DNA door mechanische disruptie van de celwand zonder bijkomende zuivering en bij een derde methode werd het uitvoerig opgezuiverde DNA geprecipiteerd met isopropanol. Bij al deze methoden werd DNA geëxtraheerd dat bruikbaar was voor PCR.

Keywords


Dissertation
Verlijmen van kalkzandstenen met PU700 steenlijm.
Authors: --- --- ---
Year: 2012 Publisher: Gent KAHO Sint-Lieven

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Deze eindverhandeling onderzoekt de invloed van een aantal omgevingsfactoren op het gebruik van PU700 steenlijm van Tremco-Illbruck. Alle experimenten worden uitgevoerd door middel van de kruiskoppeltest. In de eerste proefreeks worden de factoren onderzocht die een invloed hebben op de uitharding van de lijm. Hierbij wordt de sterkte in functie van tijd, temperatuur en vochtigheid beproefd. Bij de volgende proefreeks wordt telkens een combinatie van invloedsparameters onderzocht die een effect hebben na de uitharding van de lijm. Er wordt een versnelde verouderingsproef, een kookproef en een mestproef uitgevoerd om de invloed van hoge temperaturen, hoge vochtigheden of chemicaliën te verifiëren. Algemeen kan gesteld worden dat de optimale uithardingstijd in normale omstandigheden reeds na 1 uur wordt bereikt indien de lijm verwerkt wordt op kalkzandstenen. Hoe kouder de stenen en de lijm, hoe langer het duurt alvorens volledige uitharding wordt verworven. De vochtigheid heeft eerder een effect op de hechting van de lijm dan op de uithardingstijd. De invloed van de versnelde veroudering en de mestproef resulteren in de bezwijking van het hechtoppervlak van de lijm. De kookproef geeft aan dat de stenen een nefaste invloed ondervinden dan de lijm zelf. Het experimentele onderzoek wordt besloten met het opstellen van een statistisch model, gebaseerd op de invloedsparameters tijd, temperatuur en vochtigheid.

Keywords

Listing 1 - 8 of 8
Sort by