Listing 1 - 10 of 28 | << page >> |
Sort by
|
Choose an application
Met dit dossier wil het Kinderrechtencommissariaat het perspectief van kinderen en jongeren aan bod laten komen. Het geeft een inkijk in de klachten over geweld die ons bereiken. Maar ook in de opvattingen van kinderen en jongeren over geweld, zorg en bestraffing, waarnaar we peilden in een kwalitatief onderzoek. Dit kwalitatief onderzoek zorgde voor een verfijnde vragenlijst die een 2000-tal kinderen en jongeren invulden. Via die weg vertellen kinderen en jongeren ons over hun ervaringen met geweld in hun gezin, op school en in hun vrije tijd. De onderzoeksresultaten tonen alvast dat verhoogde beleidsaandacht voor geweld tegen kinderen geen overbodige luxe is. Het Kinderrechtencommissariaat reikt hiervoor enkele pistes aan. (Bron: achterflap)
Choose an application
Choose an application
Fonds Suzan Daniel (FSD)
Choose an application
Choose an application
Choose an application
Choose an application
Choose an application
Choose an application
Wat willen tieners eigenlijk in hun vrije tijd? Hoe ervaren ze hun buurt? Begin 2004 werd bij meer dan 35000 tien- tot zestienjarigen gepeild naar hun behoeften aan vrijetijdsbesteding in de eigen buurt. De bevindingen werden voorgelegd aan een aantal koepel- en middenveldorganisaties om tot concrete beleidssuggesties te komen. De aangemaakte platformteksten werden in het najaar aan de bevoegde ministers voorgelegd op een discussiedag in het Vlaams Parlement. In het eerste hoofdstuk van dit boek wordt door Lieven De Rycke van het Kinderrechtencommissariaat nog even stilgestaan bij de belangrijkste resultaten van dit onderzoek. Leen Ackaert, eveneens van het Kinderrechtencommissariaat, vraagt zich in een tweede hoofdstuk af of spelen zo typisch is voor kinderen en wat het belang is van het buiten kunnen spelen. Via een tiener-participatieproject in Sint-Truiden illustreert ze hoe kinderen hieraan kunnen bijdragen. Marianne Labre gaat als speelruimteambtenaar in Gent na in hoeverre er bij De (her)inrichting van de publieke ruimte rekening wordt gehouden met de wensen van meisjes. Orthopedagoog Geert Van Hove maakt enkele bedenkingen bij de vrijetijdsbeleving van kinderen met een beperking. Eric Castermans, coordinator bij 'Uit de Marge', wijst er op dat ook maatschappelijk kwetsbare kinderen en jongeren een enorm potentieel bezitten aan talenten en mogelijkheden. Het jeugdwerk kan hen hierbij helpen. Als coordinator bij JES vzw probeert Gorik Kaesemans nog specifieker in te gaan op de vrijetijdsproblemen in de grootstedelijke agglomeraties. Journalist Filip Rogiers ten slotte, komt in een laatste hoofdstuk tot de ontdekking hoe moeilijk het is om jongeren te zien zoals ze zijn. Een schooljaar lang volgde hij voor 'De Morgen' het levenspad van zes jongeren. Op een hanteerbare cd-rom wordt het hele Kliksonsproces in kaart gebracht. De Kliksonsvragenlijst, de individuele standpunten van de koepel- en middenveldorganisaties, de platformteksten, de discussies en de reacties van De bevoegde ministers komen hierbij aan bod.
jongeren --- vrijetijdbesteding --- Vrijetijdsbesteding --- Vlaanderen. --- Jeugd. --- Age group sociology --- Flanders --- 663.1 Jeugdbeleid --- 187 Kinderrechten en Vrije tijd --- vrijetijdsbesteding --- Vlaanderen --- jeugd --- 308.4 --- jeugdbeleid --- jeugdwerk --- 304 --- Beleid --- Gender --- Jeugd --- Jeugdwerk --- Kinderen met een handicap --- Leefwereld --- Maatschappelijke kwetsbaarheid --- Rechten van het kind --- Spelen --- Vrije tijd --- S2006316.JPG --- gender --- sociale groepen - jeugd --- 159.91 --- 362.8 --- 379 --- Contains audio-visual material --- Participatie --- Recreatie --- Analyse --- Evaluatie --- Jongere
Choose an application
186.4 Jeugdwerk --- 342.7 --- Rechten van het kind --- Jeugdhulpverlening --- Afzondering
Listing 1 - 10 of 28 | << page >> |
Sort by
|