Listing 1 - 10 of 17 | << page >> |
Sort by
|
Choose an application
In beleid en praktijk van sociaal werk ligt actueel een bijzondere nadruk op de bevordering van zelfredzaamheid en onafhankelijkheid, of korter gezegd: op alles wat onder de noemer van 'autonomie' kan worden gevat. Dit uit zich bijvoorbeeld in de introductie van persoonsvolgende financiering voor personen met een handicap, en de idee om dit ook in andere beleidsdomeinen door te trekken.Dit boek bouwt op concepten uit de 'capabilitybenadering' en op wetenschappelijk onderzoek waarbinnen maatschappelijk werkers, directeurs van zorgvoorzieningen en mensen met een verstandelijke beperking zich verhouden tot de concepten autonomie en keuze.De auteurs pleiten ervoor om autonomie als een gelaagd begrip te zien dat meerdere interpretaties en betekenissen in zich draagt dan louter 'zelfregie'. Want niet in onafhankelijkheid ontspruiten nieuwe handelingsmogelijkheden en oplossingen voor complexe problemen, maar in het nemen van ruimte om samen te dromen en verwonderd te zijn. Dit maakt een relationele invulling van autonomie tastbaar voor onderzoekers, beleidsmakers, sociaal werkers en studenten.(gompel-svacina.eu/product/hoe-weten-wat-te-willen/?fbclid=IwAR3HOXCfFcT8tWgr8f03eduqMX7m4boOsHjOV19qPeq1eg9hAz-hLmHYtpY)
Sociaal werk (beroep) --- Zelfredzaamheid --- Autonomie --- Capability approach --- Zelfregie --- Social welfare methods --- Social policy and particular groups --- Orthopedagogics --- personen met een mentale beperking --- orthopedagogiek --- LVB (Licht Verstandelijke Beperking) --- autonomie --- methoden van het sociaal werk
Choose an application
Choose an application
Dit rapport is een onderzoek in opdracht van het Steunpunt Welzijn Volksgezondheid en Gezin en kadert binnen het beleid omtrent persoonsvolgende financiering. Het rapport heeft twee centraleonderzoeksdoelen als uitgangspunt. Het eerste onderzoeksdoel omvat een gedetailleerde beschrijving van de werking en organisatie van systemen van persoonsgebonden financiering voor volwassen personen met een beperking in Nederland, Engeland en Duitsland. Dit onderzoeksdoel wordt voornamelijk op basis van deskresearch beantwoord.Met het tweede doel van dit onderzoeksrapport wordt beoogd inzicht te geven op de wijze waar op trajecten van persoonsgebonden financiering in de praktijk lopen en op de variabelen die een impact kunnen hebben op dit traject voor de zorgvrager. Dit onderzoeksdoel wordt voornamelijk beantwoord door middel van semi gestructureerde diepte-interviews met 31 sleutel actoren in de landen die deel uitmaken van de studie.Tot slot bevat dit onderzoeksrapport een comparatief gedeelte waarin over de verschillende landen heen lessen getrokken worden voor zowel de gebruiker als voor de bestuurlijke organisatie van het systeem. Het rapport eindigt met enkele concrete aandachtspunten voor de Vlaamse beleidsmakers opbasis van de lessen die in dit onderzoek geleerd zijn uit het buitenland.
Choose an application
Choose an application
Choose an application
Choose an application
Choose an application
Choose an application
Choose an application
Listing 1 - 10 of 17 | << page >> |
Sort by
|