Listing 1 - 10 of 44 | << page >> |
Sort by
|
Choose an application
Op 11 oktober stelde het Kinderrechtencommissariaat zijn dossier '(n)ergens kind aan huis voor. Dak- en thuisloosheid vanuit kindperspectief' voor. Houdt de regelgeving rekening met kinderen? Wie helpt kinderen en ouders die dak- of thuisloos zijn of het dreigen te worden? Hoe ervaren kinderen en ouders dak- en thuisloosheid en hoe zien ze hun toekomst? Wat kunnen beleid en praktijk doen om kinderen en ouders te beschermen tegen dak- en thuisloosheid?
Social policy and particular groups --- Human rights --- kinderen --- armoede --- thuislozen --- kinderrechten --- minderjarigen --- Jeugdzorg --- Vlaanderen --- Thuislozen --- Thuislozenzorg --- Huisvestingsbeleid --- Kinderen --- Sociale huisvesting --- Rechten van het kind --- Jeugd --- Jeugdbescherming --- 669 Thuislozen --- Kinderrechten --- 34 --- 362.9 --- 192 Kinderrechten en Wonen --- Dak- en thuisloosheid --- Dak- en thuislozenzorg --- Emigratie --- Kind --- Media --- Ontwikkelingsstoornis --- Fysiotherapie --- Jongere
Choose an application
Bijna één op de drie dak- en thuislozen is minderjarig. Verschillende keren veranderen ze van buurt, school, vrienden en buren. Het legt een zware hypotheek op hun welzijn, gezondheid en ontwikkeling. Het rapport schetst het wettelijke kader van dak- en thuisloosheid vanuit de positie van ouders, kinderen en jongeren. Het vertolkt ook hoe ouders, kinderen en jongeren dak- en thuisloosheid beleven. De beleidsaanbevelingen gaan over dak- en thuisloosheid en de domeinen die daaraan raken. Zoals woon- en huurbeleid, problemen met woningen en wanpraktijken op de huurmarkt, preventieve aanpak van uithuiszettingen, armoedebestrijding en de aanpak van intrafamiliaal geweld.
Sociology of minorities --- Age group sociology --- Flanders
Choose an application
Kinderen krijgen steeds vaker een label : ADHD, ASS, ADD, ... Maar je hoeft geen ADHD-expert te zijn om met kinderen met ADHD om te gaan. Kijk verder dan het label en vraag je af welke zorg het kind nodig heeft. Het educatieve pakket '(in)(proef)druk' helpt je daarbij. Het pakket bestaat uit vier delen: een doe-boekje voor studenten in de opleiding tot leerkracht, sociaal werker, (ortho)pedagoog, psycholoog, ..., een boek en twee documentaires waarin kinderen met ADHD aan het woord komen en tot slot een beleidsadvies om het beleid gevoelig te maken voor het kind achter het label. Het educatieve pakket bestaat uit vier delen: (in)druk, (proef)druk, DVD met documentaires, mini beleidsadvies.
Orthopedagogics --- ADHD --- Gedragsstoornis --- Kinderrechten --- Onderwijs --- Zorgverbreding --- Leerlingbegeleiding --- Gelijke onderwijskansen --- Lerarenopleiding --- Autismespectrumstoornis --- #KVHB:Orthopedagogie --- #KVHB:Gedragsstoornis --- #KVHB:Leerstoornissen --- Diagnostiek bij kinderen --- Leerproblemen --- 376 --- Gedragsstoornissen --- Diagnostiek --- Behandelingen --- Rechten van het kind --- 663.2 Bijzondere jeugdzorg --- gedragsproblemen --- hulpverlening --- kinderen --- 464.3 --- gedragsstoornissen --- 616.2 --- Kinderen met concentratieproblemen
Choose an application
Choose an application
Choose an application
In dit dossier wordt de positie en beleving van vluchtelingenkinderen belicht doorheen het volledige asielproces: procedure, begeleiding, opvang, onderwijs en detentie. De auteurs toetsen de Belgische asielwetgeving en -praktijk aan de internationale rechtsnormen, aan de ervaringen van diverse praktijkwerkers en aan de conclusies en aanbevelingen van deskundigen uit de pedagogische en juridische wereld. Ze laten ook de kinderen zelf aan het woord. Het resultaat is een inventaris van maatschappelijke en juridische knelpunten met standpunten en aanbevelingen van het Kinderrechtencommissariaat.
Choose an application
Choose an application
Choose an application
Agressie, gedragsproblemen, crisis, ADHD, ASS, isola-tie, medicatie, politie, jeugdrechter, psychiatrie, time-out, carrousel van voorzieningen, gesloten instelling: het zijn al-lemaal woorden die vaak vallen bij ‘jongeren met complexe problematieken’. Laat ze over zichzelf vertellen of hoor een ouder een beeld van hun kind schetsen, en je hoort dezelfde woorden. Maar vooral zoveel andere: welke toekomst ze voor zichzelf dromen, wat ze graag doen in hun vrije tijd, welke mensen ze een warm hart toedragen en voor wie ze graag zorgen. Het zijn gewone jongens en meisjes met complexe problematieken. In ‘Gewoon complex’ laten we jongeren met complexe pro-blematieken en hun ouders en professionals aan het woord. Het dossier combineert de analyses van professionals - wat zijn de grootste struikelblokken in de hulpverlening voor kinderen en jongeren met complexe problematieken, en hoe kunnen die vermeden worden? – met de ervaringen van de jongeren en de ouders. Hoe omschrijven jongeren en ouders hun problemen? Hoe kijken zij naar zichzelf? Wat hebben ze nodig? En waar zien zij oplossingen? We sluiten het dossier af met ideeën voor verbetering van de jongeren, ouders en professionals en beleidssuggesties van het Kinderrechtencommissariaat.
Choose an application
Listing 1 - 10 of 44 | << page >> |
Sort by
|