Listing 1 - 10 of 16 | << page >> |
Sort by
|
Choose an application
Sociolinguistics --- Netherlands --- Bilingualism in children --- -Discourse analysis, Narrative --- Dutch language --- -Language acquisition --- Turkish language --- -Osmanic language --- Osmanli language --- Ottoman Turkish language (Arabic script) --- Turkic languages --- Turkic languages, Southwest --- Acquisition of language --- Developmental linguistics --- Developmental psycholinguistics --- Language and languages --- Language development in children --- Psycholinguistics, Developmental --- Interpersonal communication in children --- Psycholinguistics --- Flemish language --- Netherlandic language --- Germanic languages --- Narrative discourse analysis --- Narration (Rhetoric) --- Children --- Grammar, Comparative --- -Turkish --- -Dutch --- Acquisition --- Theses --- Discourse analysis, Narrative. --- Language acquisition. --- Turkish. --- Dutch. --- -Grammar, Comparative --- Discourse analysis, Narrative --- Language acquisition --- Osmanic language --- Grammar, Comparative&delete& --- Turkish --- Dutch
Choose an application
Deze publicatie is vooral bestemd voor de leerkracht of leidster die zich binnen de school of de voorschoolse voorziening bezighoudt met taalbeleid. In de brochure zijn een aantal ervaringen met effectief taalonderwijs uit de praktijk beschreven. Daarnaast staan recente inzichten over taalontwikkeling van kinderen op een rij. Een samenvattend stappenplan maakt duidelijk hoe ingewikkeld het effectief maken van taalonderwijs kan zijn.
Didactics of Dutch --- Primary education --- Secondary education
Choose an application
Choose an application
In 'Turks van de straat' zijn woorden en uitdrukkingen verzameld uit het alledaagse taalgebruik van Turken in Nederland.
Choose an application
Het Nederlandse project Vversterk wil de kwaliteit in de voor- en vroegschoolse educatie versterken. Dit boek richt zich op medewerkers van peuterspeelzalen, kinderdagverblijven en leerkrachten van de onderbouw van het basisonderwijs. Onderzoek laat zien dat jonge kinderen er baat bij hebben als er voor hen een stevige basis wordt gelegd voor het ontwikkelen van vaardigheden : taal en denken, sociaal gedrag en emoties. Om de ontwikkeling van die vaardigheden op de best mogelijke manier uit te baten is het nodig dat volwassenen hen af en toe een zetje in de goede richting geven. Achtereenvolgens komen de volgende onderwerpen elk in een hoofdstuk aan bod: ontdekken, spelen, sturen, ontwikkelen, samen zijn.
Choose an application
Turkish language --- English --- Self-instruction
Choose an application
De auteurs tonen aan dat meertalig opvoeden zeer goed mogelijk is en een verrijking voor de kinderen en het gezin kan zijn. Dit geldt voor de combinatie van Nederlands met Europese talen als Engels, Duits en Frans maar ook voor de combinatie met niet-Europese talen als Arabisch en Turks. De gids is zeer praktisch van opzet en voorzien van veel tips en voorbeelden uit de Nederlandse praktijk. Het boek is bedoeld voor ouders met verschillende taalachtergrond en voor alle anderen die op crèches, op de kinderopvang en in het onderwijs met meertalige opvoeding te maken hebben.
Taalontwikkeling --- Interculturele communicatie --- Meertaligheid --- Taalverwerving --- 803.3 --- Kinderen --- Taalpsychologie (Psycholinguïstiek) --- Educational sciences
Choose an application
Didactics of Dutch --- Didactics of Kindergarten --- talenonderwijs --- woordenschat --- taalverwerving --- kleuteronderwijs --- jeugdliteratuur --- kleuterdidactiek --- Vertellen --- Voorlezen --- Kleuters --- Peuters --- Taalopvoeding --- Gesprekstechnieken --- Taalverwerving --- kleuters --- taalontwikkeling --- taalstimulering --- 471.41 --- Gesprekken met kinderen --- Interactief onderwijs --- Kleuteronderwijs (Voorschoolse educatie) --- Kringgesprekken --- Taalontwikkeling --- Taal en verbale expressie --- Kleuter --- Peuter --- Gesprekstechniek
Choose an application
Dit boekje is een praktische handleiding over hoe je taalontwikkeling kan stimuleren in gesprekken met peuters en kleuters. Het uitgangspunt daarbij is dat kinderen voor een belangrijk deel taal leren door het voeren van gesprekken. Er worden verschillende mogelijkheden geschetst om interactieve situaties zoals voorlezen, interactie in kleine kring en andere geplande of spontane gesprekjes leuker en stimulerender te maken.
Choose an application
De handreiking 'schoolbreed taalbeleid' presenteert op overzichtelijke wijze een aantal bestaande, effectieve of veelbelovende werkwijzen van schoolbreed taalbeleid. Vervolgens worden indicatoren benoemd die het succes van deze werkwijzen bepalen of verklaren. Deze succesfactoren/ indicatoren zijn vertaald in meer algemene en praktisch overdraagbare termen, zodat scholen hun eigen taalbeleid onder de loep kunnen nemen. De handreiking bevat in bijlage een 'diagnosematrix'. Met deze matrix kunnen scholen bewust nadenken over hun schoolbreed taalbeleid. Het geeft sterke punten aan en waar verbeterpunten liggen. Vervolgens is het aan de school om te kiezen welke punten moeten/kunnen worden opgepakt.
Didactics of Dutch --- Primary education --- Secondary education
Listing 1 - 10 of 16 | << page >> |
Sort by
|