Listing 1 - 2 of 2 |
Sort by
|
Choose an application
François Van Hecke (1915-1976) was niet de vroegste meesterkok ooit binnen de oude stadsmuren van Brugge. Wel was hij de eerste gemediatiseerde chef-kok. Tijdens de jaren 1950/1960 verwierf hij naam en faam als de Brugse 'Escoffier', zo genoemd naar de bijbel van de traditionele Franse keuken onder impuls van Auguste Escoffier '1846-1935). De reputatie van François Van Hecke snelde hem vooruit: van de gastronomische presentaties in zijn vermaarde restaurant 'Le Panier d'Or' op de Grote Markt, naar grootse banketten in Hotel Portinari op de Garenmarkt, tot eenvoudige bereidingen voor de gewone huisvrouw bestemd. François Van Hecke ontving vele onderscheidingen, voerde gastronomische promotie voor de Provincie West-Vlaanderen, begroette tal van hoogwaardigheidsbekleders en viel te beluisteren in zijn eigen radioprogramma. Met steun van B.R.T, de toenmalige Belgische Radio en Televisie, publiceerde hij honderden recepten in een zestal boekjes. In deze uitgave wagen auteurs Jan De Mey en Alex Calmeyn zich aan een boeiend portret van deze vergeten Bruggeling. Zij plaatsen François Van Hecke in zijn eigen tijdskader, volgen de culinaire evoluties, en roeren samen met hem in de kookpotten van een verfijnd stukje gastronomische geschiedenis in Brugge.
Local history --- Restaurants --- Brugge (België)
Choose an application
Dit is het verhaal van George Washington, niet de president, maar de in Kortrijk geboren beroemde gelijknamige uitvinder. Het is een verhaal van wijdvertakte familiebanden, een verhaal van migraties, van ondernemingen en uitvindingen, tegenslagen en successen. Een verhaal dat ons van Kortrijk naar de Verenigde Staten en Guatemala brengt ...
Listing 1 - 2 of 2 |
Sort by
|