Listing 1 - 6 of 6 |
Sort by
|
Choose an application
Een jonge vrouw en een oude man wonen in dezelfde buurt, maar kennen elkaar niet. Zij probeerd met de moed der wanhoop een nieuw leven te beginnen. Hij leeft in het verleden. Tot ze op een dag tegenover elkaar staan en ontdekken dat hun leven onlosmakend met elkaar verbonden is.
Identiteit --- Cultuurverschillen --- FICTIE --- Dutch literature --- Ontmoetingen --- Samenleven --- Angst --- Hoop --- Romans --- cultuurverschillen --- identiteit --- Angsten --- Ontmoeting
Choose an application
Al te lang al zit onze zorg gevangen binnen de muren van instellingen. Toch zijn er andere mogelijkheden. In zijn boek Hoop verlenen hield psycholoog Peter Dierinck al een pleidooi voor de vermaatschappelijking van onze zorg. Met dit boek voegt hij nog meer de daad bij het woord. Handboek Kwartiermaken is onmisbare literatuur voor alwie professioneel of als mantelwerker bekommerd is om de toekomst van onze psychiatrie of zorg in het algemeen. Kwartiermaken staat voor het werken aan een gastvrije samenleving voor mensen met een psychiatrische achtergrond en anderen die met sociale uitsluiting te maken hebben, bijvoorbeeld mensen met een verstandelijke beperking. Over Hoop verlenen: ?Een bezield pleidooi, geschreven door een auteur met een gedegen kennis van het relevante wetenschappelijk onderzoek en met een brede filosofische en historische achtergrond.(https://witsand.be/product/handboek-kwartiermaken/)
Geestelijke gezondheidszorg --- Psychosociale hulpverlening --- Hulpverlening --- Methodiek --- Ontmoetingen --- Omgeving --- Inclusie --- Uitsluiting --- Draagvlak --- Samenleving --- Rehabilitatie --- Ontmoeting --- Omgeving (geografie) --- Digitale kloof --- Ondersteuning --- Omgeving (entourage)
Choose an application
De auteur herinnert bibliotheekprofessionals aan hun missie: het verbeteren van de maatschappij door het faciliteren van kenniscreatie in hun gemeenschappen. In dit boek biedt hij gereedschappen, argumentatie, middelen en ideeën om deze missie te kunnen volbrengen. Bibliothecarissen worden erop voorbereid positieve veranderaars in hun gemeenschappen te worden: de zogenaamde community librarians. Andere lezers leren bibliotheken op een nieuwe manier te begrijpen. Het boek legt uit wat de essentie van een bibliotheek inhoudt en biedt praktische adviezen voor het opleiden en trainen van bibliotheekmedewerkers. Zijn inspirerende en uitdagende ideeën helpen bibliothecarissen hun doel te vinden en positieve verandering te bereiken. Samen met hun gemeenschappen (communities) creëren bibliothecarissen nieuwe kennis - en daarmee ?collectie? - als antwoord op actuele maatschappelijke vraagstukken. De bibliotheek is niet langer alleen een gebouw met boeken, maar een actieve beweging die inspringt op de vragen die leven in de gemeenschap.(https://www.cubiss.nl/shop/veldgids-voor-nieuw-bibliotheekwerk-david-lankes)
bibliotheekwezen --- 02 --- Library management --- bibliotheekmanagement --- bibliotheken --- Bibliotheken --- Bibliothecarissen --- Kennisontwikkeling --- Cocreatie --- Ontmoetingsplaatsen --- Ontmoetingen --- Gemeenschapscentra --- Informatiewetenschappen --- Bibliotheek --- Bibliothecaris --- Ontmoetingsplaats --- Ontmoeting --- Gemeenschapscentrum --- Informatiewetenschap --- Leiderschap --- Digitalisering --- libraries [institutions]
Choose an application
Een buurtbudget is een open krediet, een vast bedrag, dat ter beschikking wordt gesteld van de buurt. Buurtbewoners gaan zelf met dit budget aan de slag om initiatieven uit te werken die bijdragen tot een meer zorgzame buurt. Ze plaatsen bijvoorbeeld banken of een tent voor ontmoeting, ze fleuren de buurt letterlijk op, maken bewegwijzerde wandelpaden in de buurt? Het centrale uitgangspunt van buurtbudget is dat buurtbewoners zelf goed weten wat er leeft in hun buurt. Ze krijgen daarom de autonomie en regie om zelf te beslissen wat er komt in hun buurt en worden als volwaardige partner beschouwd in het maken van de buurt.In dit denk- en doeboek maak je kennis met de methodiek buurtbudget en hoe het als participatieve methodiek kan bijdragen tot meer zorgzame buurten. Daarnaast wordt er uitgebreid stilgestaan bij de rol van de procesbegeleider. In het doe-gedeelte worden concrete handvatten aangereikt om in de praktijk met buurtbudget aan de te slag te gaan.(https://politeia.be/nl/publicaties/219663-buurtbudget)
Community organization --- Social policy --- buurtontwikkeling --- samenlevingsopbouw --- politieke participatie --- Buurtwerk --- Opbouwwerk --- Wijkbudgetten --- Burgerschap --- Sociale cohesie --- Autonomie --- Procesbegeleiding --- Ontmoetingen --- Woonomgeving --- Voorzieningen --- Steden en gemeenten --- Samenlevingsopbouw --- Sociale netwerken --- Nederlandse spelling --- Wijkbudget --- Ontmoeting --- Voorziening --- Sociaal netwerk --- Community development
Choose an application
Het uitdagende en confronterende verhaal van een zwerftocht door de eigen thuisstad. Sebastien de Fooz trok een maand lang door zijn eigen stad, Brussel, zonder 's avonds naar huis terug te keren. Zijn enige bestemming was de ontmoeting met de andere. Met welwillende blik ging hij op zoek naar avontuur, ontheemding en innerlijke rust.De Fooz herontdekte zijn buurt, die hij 'uit het hoofd' kende, als het ware 'vanuit het hart'. Hij werd geconfronteerd met de talloze breuklijnen tussen wijken en mensen, de schotten die zoveel indrukken, oordelen of onverschilligheid opwekken. De Fooz stapte over die breuklijnen heen, en ging zo zijn eigen angsten en vooroordelen te lijf.Dit boek is een relaas over kwetsbaarheid en diepmenselijke ontmoetingen. De 'thuistocht' is een metafoor van de onzekere mens van vandaag, die niet weet wat de toekomst biedt. Enkel een open en empathische blik kan inspiratie en motivatie brengen.Bron: https://www.lannoo.be/nl/de-thuistocht
Brussel --- 493.23 --- Stadssamenleving --- Zingeving --- Wandelsport --- Stappen --- Reizen --- Zwerven --- Thuislozen --- Ontmoetingen --- Samenleving --- Buurten --- Mens en samenleving --- Persoonlijkheidsontwikkeling --- Maatschappelijke kwetsbaarheid --- Dutch literature --- Wandelen --- Stappen (lopen) --- Dak- en thuisloosheid --- Ontmoeting --- Buurt --- Ziekte --- Vliegen (werkwoord) --- Reizen (werkwoord)
Choose an application
Deze publicatie gaat over wijken in verandering waar veel beweegt, gebouwd en verbouwd wordt, onder meer door stadsontwikkelingsprojecten. Al deze veranderingen beïnvloeden het leven en samenleven in deze wijken. Dit vraagt aandacht, ook op het moment dat projecten uitgevoerd worden en nieuwe bewoners hun intrek nemen in de buurt.Het aan de slag gaan rond samenleven in een veranderende buurt staat centraal in deze publicatie. We stellen een aantal methodieken en acties voor, doorspekt van eigen ervaringen in een concrete wijk in Gent. Samen met bewoners en andere betrokkenen worden betekenissen, geschiedenis én toekomstmogelijkheden van een buurt beschreven en - door in dialoog te gaan - beïnvloed.(https://www.standaardboekhandel.be/p/van-plek-naar-gedeelde-wijk-9789044137521)
Sociology of environment --- Community organization --- samenlevingsopbouw --- buurtwerk --- 361.5 --- 361.54 --- urban development --- participatory design --- multiculturele samenleving --- stadsontwikkeling --- stedelijk beleid --- stedelijk leefmilieu --- culturele diversiteit --- Stadsvernieuwing --- Gent --- Rabot (wijk) (Gent) --- Ruimtelijke ordening --- Wijkwerk --- Buurtwerk --- Bewoners --- Bewonersparticipatie --- Inspraak --- Sociale cohesie --- Projecten --- Verandering --- Steden en gemeenten --- Stadssamenleving --- Cocreatie --- Leefbaarheid --- Ontmoetingen --- Samenlevingsopbouw --- Diversiteit --- Dialoog --- Methodiek --- Strategievorming --- Praktijkvoorbeeld --- Samenleving ; steden. --- Bewoner --- Project --- Ontmoeting --- Leiderschap --- Inclusie --- Maatwerk --- 316.334.54 --- 711.16 --- 316.334.56 --- 71.037 --- Urbane sociologie --- 21ste eeuw (ruimtelijke ordening) --- Eenentwintigste eeuw (ruimtelijke ordening)
Listing 1 - 6 of 6 |
Sort by
|