Listing 1 - 10 of 12 | << page >> |
Sort by
|
Choose an application
Choose an application
Hoe groot is het rock-‘n-roll-gehalte van topchocolatier Dominique Persoone? Wat is de invloed van de Brugse beiaard op de hedendaagse pop en rock? Waarom ligt de boot Askoy II van Jacques Brel in Zeebrugge? Welke geheimen schuilen er achter de muren van opnamestudio The Globe? Heeft de stad een officieel én officieus volkslied? Waarom staat Brugge bekend als de bakermat van de hiphop? Wie zijn de nieuwe (jonge) muzikale goden van de provinciehoofdstad van West-Vlaanderen? Wat hangt er aan de ‘wall of fame’ van drummer Steven Van Havere? Wie was de eerste popjournalist van Brugge die met de sterren op de koffie ging? En welke straffe stoten haalden de Brugse muzikanten uit? Allemaal vragen die een antwoord krijgen in ‘Brupop Backstage. Verhalen uit 60 jaar Brugse pop- en rockgeschiedenis’.
Choose an application
Choose an application
Tussen 15 mei 2005 en 22 maart 2015 bleef de anders zo rijkgevulde trofeeënkast van Club Brugge leeg: het waren magere jaren. Een oogstrelende volley van Lior Refaelov maakt daar met een uitroepteken een einde aan. Blauw-Zwart wint in de allerlaatste minuut de bekerfinale tegen aartsrivaal Anderlecht en het tij keert. In de vijf jaren die daarop volgen, boekt Club Brugge het ene succes na het andere: Gouden Schoenen, titels, bekers, Supercups en een paar forse prestaties in Europa. In We are Bruges! beleef je die wonderjaren nog eens opnieuw, wedstrijd per wedstrijd, doelpunt per doelpunt. En dat allemaal met: een terugblik op de meest memorabele momenten in competitie, beker, play-offs en Europa; een insiderkijk op de evolutie van de ploeg, transfers en coaches; gedetailleerde statistieken; spelersprofielen van de belangrijkste smaakmakers; en een waaier aan pakkend beeldmateriaal.
Choose an application
'De Brugse Middeleeuwen zijn al uitstekend gedocumenteerd, maar hoe veranderde Brugge na haar middeleeuwse hoogtijdagen en welke impact had dit op de stedelijke ruimte en het buurtleven? Brugge was niet langer het wereldcentrum van weleer, maar het bleef wel één van de grootste steden van de Zuidelijke Nederlanden. De economie bleef het relatief goed doen. Terwijl handelaars en ondernemers hiervan volop de vruchten konden plukken, verging het de gewone Bruggelingen minder goed. Velen verarmden zienderogen en moesten noodgedwongen hun huizen verkopen. Dat zorgde niet alleen voor grondige verschuivingen op de vastgoedmarkt, maar het drukte ook zijn stempel op de bebouwde ruimte en het buurtleven. Wat er precies veranderde wordt in dit boek uitgelegd aan de hand van drie typewijken: een rijke buurt nabij de Riddersstraat, een middenklassebuurt aan de Eekhoutstraat en een volksere wijk bij de Sint-Clarastraat. Erfdienstbaarheden over gemeenschappelijke zijgevels, dakgoten, beerputten, waterputten, afvoerbuizen, recht van overpad of inkijk in elkaars huizen en tuinen leren ons verrassend veel over het dagelijks leven in vroegmodern Brugge. Behalve sappige anekdotes, levert dit een mooi beeld over verbouwingen, samenwerking en conflicten in diverse buurten. Hieruit blijkt dat Brugge tussen 1500 en 1800 veel grondiger veranderd is dan het vrijwel intact gebleven stratenplan ons wil doen geloven'.--Genootschap voor Geschiedenis Brugge.
Brugge. --- België. --- Brugge (stad). --- History of Belgium and Luxembourg --- anno 1500-1799 --- Bruges
Choose an application
Choose an application
Publicatie naar aanleiding van het gelijknamige project waarbij 100 bekende en minder bekende objecten samengebracht worden die belangrijke gebeurtenissen, evoluties of personen uit de de geschiedenis van Brugge verbeelden, van de vroegste sporen van bewoning tot het begin van de 21ste eeuw.
Brugge --- geschiedenis --- History of civilization --- artifacts [object genre] --- tangible cultural heritage --- Bruges --- Kunst --- Erfgoed --- erfgoed --- erfgoed. --- geschiedenis. --- Brugge.
Choose an application
Reeds van jongs af aan is de auteur geboeid door enerzijds de (kunst)geschiedenis van Brugge en anderzijds door de heraldiek en genealogie. In deze publicatie vloeien beide interessepunten vlekkeloos samen. Wapenschilden in het Brugse stadsbeeld zijn er meer dan aanvankelijke gedacht. Zoals geweten zijn wapenschilden ontstaan als herkenbaar teken op het vroegmiddeleeuws slagveld. Maar vanaf de latere middeleeuwen evolueerden ze als een uitdrukking van gezag en van identiteit (zowel voor het individu als voor de groep). Overheden, gezagdragers, families, geestelijken, vreemde naties, ambachten, instellingen en verenigingen ma(a)k(t)en er dan ook gretig gebruik van. Meer dan 220 wapens en andere heraldische emblemen sieren gebouwen en monumenten verspreid over de stad, elk met hun verhaal. Naast de reden waarom ze daar prijken geeft de auteur de correcte beschrijving van elk wapen.
Genealogy. Heraldy --- escutcheons [coats of arms] --- Bruges --- Lokale geschiedenis --- Heraldiek --- Brugge
Choose an application
De Madonna met Kind van Michelangelo is een van [de] pronkstukken van de Brugse Onze-Lieve-Vrouwekerk en het enige werk van de grootmeester van de Italiaanse renaissance in Belgisch bezit. De rijke Brugse handelaarsfamilie Mouscron bestelde het beeld bij de kunstenaar en schonk het aan de Onze-Lieve-Vrouwekerk om het op het Sacramentsaltaar te plaatsen. Vandaag - meer dan vijfhonderd jaar later - staat het er nog steeds. En dat is uitzonderlijk. Dit boek brengt, naast een overzicht van alle bestaande gegevens, een nieuw verhelderend en aanvullend relaas over Brugges belangrijkste Mariabeeld. Zowel de geschiedenis, de kunsthistorische waarde als de theologische betekenis komen uitvoerig aan bod. (achterflap)
Michelangelo Buonarroti, --- Sculpture --- sculpture [visual works] --- religious art --- Michelangelo --- Bruges --- Brugge, O.-L.-Vrouwekerk --- Kunstgeschiedenis --- Religieuze kunst --- Maria --- Buonarroti, Michelangelo --- Michelangelo Buonarroti, - 1475-1564 - Bruges Madonna
Choose an application
Twee gebundelde edities over tapijten, vervaardigd van pure wol en in de handtufttechniek. Het deel ‘Patronen van het landschap’ is geïnspireerd door de landschappen van het Italiaanse Piemonte, het tweede deel ‘Kleurlegende van de gebroken plooi’ geeft een blik op de tapijtenserie ‘Lam Gods’ van Van Eyck en toont en hoe Vera Vermeersch diens plooienspel transponeert tot abstracte kleurvelden.
Listing 1 - 10 of 12 | << page >> |
Sort by
|