Listing 1 - 10 of 700 | << page >> |
Sort by
|
Choose an application
Choose an application
Als men de huidige woonmarkt in Vlaanderen analyseert, kan men stellen dat deze markt niet aangepast is aan de noden en behoeften van senioren. Alleenstaande senioren wonen dikwijls in een te groot huis, voelen zich vaak eenzaam en zoeken naar sociaal contact. De klassieke woonvormen volstaan niet om in te spelen op deze noden van senioren. Bovendien wordt het bouwen van ruime woningen met een grote tuin moeilijker. Volgens het structuurplan Vlaanderen dienen we kleiner te wonen. Overigens neemt de vergrijzing toe. De plaats en ruimte die nog overblijft, dienen we efficiënter te gebruiken. Een mogelijke oplossing is cohousing. Cohousing is een alternatieve woonvorm waarbij een groep bewoners naast hun volledig uitgeruste eigen woning (private keuken, leef- en slaapruimte, badkamer, bergruimte, etc) ook gebruik kunnen maken van gemeenschappelijke faciliteiten (keuken, leefruimte, wassalon, tuin, ontspanningsruimte, gastenruimte, etc). Het is mijn doelstelling om advies te verstrekken aan mijn stagebedrijf Axel Lenaerts makelaars over het eventueel opnemen van senior cohousingprojecten in hun aanbod.
Choose an application
Bij niertransplantatie in België wordt de donatie gereguleerd door een specifieke wetgeving die de verschillende soorten van donatie omkaderd namelijk, non- heart beating, heart beating en levende donatie. Levende donatie kan nog eens onderverdeeld worden in living related donor en living non related donor. De te doneren nier moet ook aan bepaalde voorwaarden voldoen voordat het in aanmerking kan komen voor transplantatie. De toewijzing van organen in België wordt geregeld door Eurotransplant. Eenmaal een nier toegewezen wordt aan een patiënt zijn er verschillende pre- operatieve en post operatieve aandachtspunten waar de verpleegkundige rekening mee moet houden. Er zijn verschillende operatie technieken die de chirurg kan gebruiken om de nier te verwijderen en deze in de acceptor te transplanteren. Het belang van immunosuppressieve therapie en therapietrouw moet duidelijk gemaakt worden aan de patiënt en hierin speelt de verpleegkundige een belangrijke ondersteunende, informatieve en begeleidende rol. De verpleegkundige moet ook rekening houden met de verschillende coping stijlen van een patiënt, en zijn familie gebruiken om, om te kunnen gaan met deze moeilijke en vaak stressvolle periode.
Choose an application
Probleemstelling: De bezettingsgraad in de open terugkeercentra van Fedasil ligt de laatste jaren erg laag. Slechts een kleine groep van de mensen die toegewezen worden aan deze centra komt daar ook effectief aan. Nog een kleiner deel blijft er lang genoeg om een vrijwillige terugkeer voor te bereiden. Hoe komt het dat zoveel mensen niet voor vrijwillige terugkeer kiezen? Wat zijn hun redenen hiervoor? Of laten we de zaak misschien omdraaien, en een onderzoek voeren naar de mensen die wel vrijwillig terugkeren. "Wat zijn de motieven van iemand die vrijwillig terugkeert naar zijn/haar land van herkomst?" Conclusies: Om deze vraag te beantwoorden wordt een uitgebreide literatuurstudie uitgevoerd. Aan de hand van de informatie die hier bekomen wordt, worden vragen opgesteld die gebruikt zullen worden in interviews bij een kleine steekproef van mensen die een vrijwillige terugkeer aan het voorbereiden zijn. Uit de analyse van deze interviews, komen twee interessante conclusies naar voor: - Het hoofdargument dat de respondenten aangeven ter motivatie van hun vrijwillige terugkeer is dat een leven zonder wettig verblijf in België te weinig perspectieven biedt op een waardig leven. Dit weegt zwaarder door dan de andere factoren, ook in het land van herkomst. - Bij de beslissing om vrijwillig terug te keren is er een mechanisme van 'staged response'. De mensen moeten minstens het vermoeden hebben dat factoren zoals veiligheid en werkgelegenheid geen onoverkomelijke problemen zullen opleveren, voor ze beslissen om terug te keren. Een rechtstreeks gevolg hiervan is dat het aanbod van programma's voor vrijwillige terugkeer eigenlijk geen invloed heeft op de beslissing om terug te keren.
Choose an application
Wat is mijn ‘beleefwereld’? Is het die van mij? Hoe kijken we naar de wereld en hoe wordt onze blik vorm gegeven door de – al dan niet – bebouwde ruimte waarin we ons bewegen? Gefascineerd door de errance van Depardon en de dérive van Debord, ben ik benieuwd hoe ik aangehaalde vragen kan onderzoeken door van plek naar plek te dwalen, in en rond België. Met een caravan als rij-, woon- en werktuig, tracht ik te vatten hoe die ‘beleefwereld’ stapsgewijs vorm krijgt en hoe nieuwe werkmethodieken kunnen worden uitgetest binnen mijn architectuur/artistieke praktijk. De caravan als plek waar het landschap in het vizier als maar verandert, binnen een schaal die de grenzen van het (on)vertrouwde aftast. “Persons on the dérive escaped the imaginary totalizations of the eye and instead chose a kind of blindness.” (McDonough, 1994) Internet, wegenkaarten en gpssystemen worden even aan de kant geschoven, zodat andere criteria kunnen gelden en een band met het landschap kan nagestreefd worden die het ‘dwalen’ ten volle omarmt.
Choose an application
Choose an application
Choose an application
Alÿs, Francis ; Mees, Guy ; Arocha, Carla ; Schraenen, Stéphane ; Leblanc, Walter ; Robijns, Gert ; De Keyser, Raoul ; Segers, timothy ; Lohaus, Bernd ; Boy & Erik Stappaerts ; Bertrand, Gaston ; Van Snick, Philippe ; Cortier, Amédée ; Vermeersch, Pieter ; Verheyen, Jef
Choose an application
Choose an application
België --- Vlaanderen
Listing 1 - 10 of 700 | << page >> |
Sort by
|