Narrow your search
Listing 1 - 7 of 7
Sort by

Book
Aliments et préparations typiques de la population Congolaise : outil pour estimer la concommation alimentaire
Authors: --- ---
ISBN: 2930437162 Year: 2010 Publisher: Brussel Haute Ecole Lucia de Brouckère

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract


Book
Veilig voedsel : microbiologische principes, chemische en fysische factoren
Author:
Year: 2010 Publisher: Den Haag Boom Lemma

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract


Book
Een pleidooi voor echt eten: manifest van een eter
Author:
ISBN: 9789029573085 Year: 2010 Publisher: Amsterdam Arbeiderspers

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract


Book
Innovations in food labelling
Author:
ISBN: 1615832971 1845697596 184569676X 9781615832972 9781845697594 9781845696764 1439824843 9251061807 9781439824849 9781845696764 9789251061800 Year: 2010 Publisher: Boca Raton, Florida ; New Delhi, India : CRC Press : Woodhead Publishing Limited,

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Increasingly, consumers desire information about the health, safety, environmental and socioeconomic characteristics of food products. These traits often cannot be detected by sight, smell or taste. Therefore, consumers must use food labels to select products that meet their needs and preferences. The growing consumer and industry interest in food labels presents challenges for governments, which must ensure that the product information is accurate, truthful and not misleading to consumers. Governments must decide whether provision of information should be mandatory or voluntary. With the incr


Book
Eet je gezond : functionele voeding wetenschap of marketing
Author:
ISBN: 9789020993509 Year: 2010 Publisher: Tielt Lannoo

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Functionele voedingsmiddelen onder de loep. Zijn ze essentieel voor een goede gezondheid? Wat zegt het etiket? Wetenschap of marketing? Moeten we meer consumeren om gezonder te worden? Kunnen we kanker voorkomen door gezonder te eten? Wat is het verschil tussen een probioticum en een prebioticum? Is soja gezond? Doet knoflook het cholesterolgehalte in ons bloed dalen? En wat zijn omega-3-vetzuren? Een toegankelijk en tegelijkertijd kritisch boek voor iedereen die gezond door het leven wil gaan. (Bron: www.lannoo.be)


Book
Ons voedsel in getallen : alles over calorische waarden, vitamines & mineralen van ruim 1000 producten
Author:
ISBN: 9789059563421 Year: 2010 Publisher: 's-Graveland Fontaine

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Vindt u gezond eten belangrijk? Wilt u letten op de hoeveelheid 'slechte' vetten in uw eten? Moet u als hartpatiënt een zoutarm dieet volgen? Het zijn allemaal situaties waarin het van belang is precies te weten wat u eet. Wat uw voedingsbehoeften ook zijn, het is belangrijk dat u kunt beschikken over de meest recente en volledige informatie over de voedingswaarden van producten. De informatie op het etiket is daarvoor meestal niet toereikend. Het boek geeft de lezer de mogelijkheid om verantwoorde keuzes te maken en de balans te vinden tussen wat u lekker vindt en wat goed voor u is. Van ruim 1000 voedingsmiddelen wordt een volledige lijst van voedingsstoffen (voedingswaarde, vitamines en mineralen) gegeven. Er is een uitgebreid verslag opgenomen van een uniek kwantitatief consumentenonderzoek : hoe positief of negatief beleven we een product, welke producten gebruiken we het meest en welk verband zien we in relatie met gezondheid?


Book
Chemical deterioration and physical instability of food and beverages
Authors: --- ---
ISBN: 9781845699260 1845699262 1845694953 9781845694951 1439827729 9781439827727 1615838759 Year: 2010 Publisher: Oxford : Boca Raton : Woodhead Publishing Ltd, CRC Press,

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

For a food product to be a success in the marketplace it must be stable throughout its shelf-life. Quality deterioration due to chemical changes and alterations in condition due to physical instability are not always recognised, yet can be just as problematic as microbial spoilage. This book provides an authoritative review of key topics in this area.Chapters in part one focus on the chemical reactions which can negatively affect food quality, such as oxidative rancidity, and their measurement. Part two reviews quality deterioration associated with physical changes, such as moisture lo

Listing 1 - 7 of 7
Sort by