Listing 1 - 9 of 9 |
Sort by
|
Choose an application
Bananas --- Plantago --- crop production --- horticulture --- economic plants --- bananas --- plantains --- Musaceae --- Musa acuminata --- Musa balbisiana
Choose an application
Viroses --- Musa --- Bananas --- Disease surveillance --- Freezing --- PCR --- Plant extracts
Choose an application
Miljoenen mensen zijn afhankelijk van banaan als voornaamste voedselbron. De bananenteelt wordt echter bedreigd door verschillende omgevingsgebonden stressfactoren. De reactie van een plant op deze stressfactoren hangt af van verschillende elementen. Eén van deze elementen is de aanwezigheid en activiteit van bepaalde eiwitten. De studie van eiwitten in planten waarvan het genoom niet gekend is, gebeurt meestal met behulp van twee dimensionale gel elektroforese. Een groot nadeel van deze techniek is dat hij niet toelaat om membraaneiwitten te bestuderen. De belangrijkste redenen hiervoor zijn dat membraaneiwitten niet talrijk zijn en dat ze daarenboven niet goed oplosbaar zijn in een waterige omgeving. Aangezien deze eiwitten een belangrijke rol spelen in verschillende fysiologische reacties, was het belangrijk om technieken te evalueren en te optimaliseren om het bestuderen van membraaneiwitten in banaan toch mogelijk te maken.Aangezien slechts een heel beperkt deel van de genoomsequentie van banaan gekend is, waren technieken voor de scheiding van eiwitten een logische keuze. Peptiden die tot eenzelfde eiwit behoren, blijven tijdens de scheiding met elkaar verbonden, hetgeen eiwitidentificatie vergemakkelijkt. Bovendien is het kwantificeren van eiwitten meer vanzelfsprekend in vergelijking met het kwantificeren van peptiden. Momenteel zijn enkel gel-gebaseerde technieken voor eiwit-scheiding beschreven. Helaas zijn ze allen gelimiteerd in hun scheidingsvermogen. Hierdoor is een sterke verrijking in membraaneiwitten voor de scheiding noodzakelijk. Eerst werd gedacht aan een extractie in een mengsel van chloroform en methanol aangezien deze methode specifiek sterk hydrofobe eiwitten met korte hydrofiele gebieden zou isoleren. Naast membraaneiwitten, werden er echter ook een aantal abundante niet-membraaneiwitten teruggevonden in het chloroform/methanol extract.Daarom besloten we om bij de evaluatie van een tweede techniek, zijnde blue native elektroforese, te vertrekken van een totale membraanfractie. Deze techniek is ontwikkeld voor de studie van eiwitcomplexen. Tijdens de doctoraatsthesis werd hij geëvalueerd voor zijn capaciteit om membraaneiwitten te scheiden van de eiwitten die niet tot een complex behoren en als techniek om de interacties tussen eiwitten te bestuderen in banaan. In zijn meest algemene toepassing wordt blue native elektroforese gecombineerd met SDS-PAGE. Deze aanpak gaat echter gepaard met verlies van eiwitten bij de transfer van eiwitten van de eerste naar de tweede dimensie. Daarom werd ook getest of blue native elektroforese kan gecombineerd worden met de digestie van alle eiwitten die behoren tot één complex en een scheiding van de resulterende peptiden via chromatografie. Deze aanpak lijkt beloftevol maar vereist nog bijkomende optimalisatie. Zo werden nog steeds te veel abundante, niet-membraaneiwitten geïdentificeerd, hetgeen de identificatie van de minder abundante membraaneiwitten verhinderde.Hieruit werd besloten dat een succesvolle studie op membraaneiwitten moet starten met hetopzuiveren van een welbepaalde membraan. In dit onderzoek werd gekozen voor de plasma membraan omdat deze de scheiding vormt tussen een cel en zijn omgeving. Eiwitten die met deze membraan geasoccieerd zijn, kunnen dus een rol spelen bij het detecteren van stress in de omgeving en bij het tot stand brengen van een gepaste reactie. Aangezien de beschikbare gel-gebaseerde technieken voor membraan proteomics te beperkt bleken te zijn in hun scheidingsvermogen, werden ook gel-vrije, peptide-gebaseerde scheidingstechnieken geëvalueerd. Dit houdt in dat de eiwit-identificatie met de grootste zorg moest gebeuren. Deze identificatie was gebaseerd op het aflezen van een eiwit-sequentie van het massaspectrogram en op het visualiseren van de peptiden die aan eenzelfde eiwit zijn toegekend.Gebaseerd op al de bekomen resultaten kon uiteindelijk een efficiënte werkwijze voor het bestuderen van membraaneiwitten in planten waarvan maar zeer weinig genoom-informatie beschikbaar is, geformuleerd worden. Deze werkwijze kan nu een basis vormen voor het optimaliseren van het kwantitatieve luik van membraan proteomics.
Banane --- Bananas --- Musa --- Membrane --- membranes --- Électrophorèse --- Electrophoresis --- Stress --- Academic collection --- Theses --- Protéomique
Choose an application
Musa --- Bananas --- highlands --- Crop yield --- Cultivation --- soil fertility --- Fertilizer application --- Mulching --- Uganda
Choose an application
Viroses --- Banana bunchy top virus --- Cucumber mosaic cucumovirus --- Bananas --- Musa --- Meristem culture --- Vitroplants --- Heat therapy --- Drug therapy --- PCR --- Virazole --- Burundi
Choose an application
Integrated pest management --- Plant diseases --- pests of plants --- Disease control --- phytosanitary measures --- Musa (bananas) --- Manihot esculenta --- Brassica oleracea --- Ipomoea batatas --- plant pathology --- Democratic Republic of the Congo
Choose an application
Bananas --- Banane --- History --- Histoire --- Musa (bananes) --- Musa (bananas) --- Musa (plantains) --- Musa acuminata --- Musa balbisiana --- Musa basjoo --- Musa paradisiaca --- Musa textilis --- Ensete --- Taxonomie --- taxonomy --- Transport maritime --- Sea transport --- Valeur culturelle --- Cultural values --- Commercialisation --- Marketing --- Utilisation --- uses --- Production végétale --- Plant production --- world --- musa (plantains) --- musa acuminata --- musa balbisiana --- musa basjoo --- musa paradisiaca --- musa textilis --- ensete --- Musa acuminata. --- Musa balbisiana. --- Musa basjoo. --- Musa paradisiaca. --- Musa textilis. --- Ensete.
Choose an application
World prices for staple foods increased between 2006 and 2008, and accelerated sharply in 2008. Initial analysis indicated that the adverse effects of higher food prices in Uganda were likely to be small because of the diversity of its staple foods, high level of food self-sufficiency, and weak links with world markets. This paper extends the previous analyses, disaggregating by regions and individual food items, using more recent price data, and estimating the impact on consumption poverty. The analysis finds that poor households in Uganda tend to be net buyers of food staples, and therefore suffer welfare losses when food prices increase. This is most pronounced in urban areas, but holds true for most rural households as well. The diversity of staple foods has not been an effective buffer because of price increases across a range of staple foods. The paper estimates that both the incidence and depth of poverty have increased - at least in the short run - as a result of higher food prices in 2008, increasing by 2.6 and 2.2 percentage points, respectively. The increase in poverty is highest in the Northern region, which is already the poorest in Uganda. The need for mitigating social protection measures appears to be greater than previously recognized. Not only are the negative impacts larger, but they are also much more widespread geographically. This suggests the need for continued close monitoring of the situation, including monitoring the adequacy of existing safety nets and feeding programs.
Agriculture --- Bananas --- Cassava --- Cereal prices --- Cereals --- Cooking --- Food --- Food & Beverage Industry --- Food consumption --- Food consumption patterns --- Food crops --- Food markets --- Food needs --- Food prices --- Food production --- Food staples --- Industry --- Macroeconomics and Economic Growth --- Maize --- Markets and Market Access --- Poverty Reduction --- Regional Economic Development --- Rice --- Rural Poverty Reduction --- Staple foods --- Sweet potatoes --- Wheat
Choose an application
Organisme génétiquement modifié --- genetically modified organisms --- Biosécurité --- Biosafety --- Aliment génétiquement modifié --- Genetically modified foods --- Agriculture de subsistance --- Subsistence farming --- Musa --- Musa (bananes) --- Musa (bananas) --- Bénéfice --- Profit --- Coût --- costs --- Comportement du consommateur --- Consumer behaviour --- Environnement socioéconomique --- socioeconomic environment --- Uganda --- 634.771 --- 631.11 <676.1> --- Musa species in general --- Farms, farm properties and farming systems--Oeganda. Uganda --- Theses --- 631.11 <676.1> Farms, farm properties and farming systems--Oeganda. Uganda --- 634.771 Musa species in general
Listing 1 - 9 of 9 |
Sort by
|