Listing 1 - 10 of 35 << page
of 4
>>
Sort by

Digital
Tendances en matière de matériel scolaire
Authors: ---
Year: 2007 Publisher: Bruxelles CRIOC

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract


Digital
Pain et boulangerie
Authors: --- ---
Year: 2007 Publisher: Bruxelles CRIOC

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract


Digital
Viande bovine et Horeca
Authors: --- ---
Year: 2007 Publisher: Bruxelles CRIOC

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract


Digital
Les plats préparés
Authors: ---
Year: 2007 Publisher: Anderlecht Crioc

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract


Digital
Courses d'appoint
Authors: ---
Year: 2007 Publisher: Bruxelles CRIOC

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract


Digital
Attentes et attitudes de consommation 2007
Authors: ---
Year: 2007 Publisher: Bruxelles CRIOC

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract


Digital
Fêtes de fin d'année
Authors: ---
Year: 2007 Publisher: Bruxelles CRIOC

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract


Digital
Les artisans boulangers pâtissiers
Authors: --- ---
Year: 2007 Publisher: Bruxelles CRIOC

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Labeling genetically modified food : the philosophical and legal debate
Author:
ISBN: 9780195326864 0195326865 Year: 2007 Publisher: Oxford ; New York : Oxford University Press,

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract


Book
Authenticity : what consumers really want.
Authors: ---
Year: 2007 Publisher: Boston Harvard business school press

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

De auteurs beschrijven gedetailleerd hoe bedrijven hun omzet kunnen verhogen door consumenten 'authentieke' producten en diensten aan te bieden. Maar ook voor architecten is het hoogst interessant. De analyses geven inzicht in hun rol in deze marketingstrategieën. Hoe laat je de consument denken, dat wat hij krijgt echt authentiek is? Door uit te gaan van het perspectief van de ondernemer, maken de auteurs duidelijk hoe goed consumenten te manipuleren zijn. Een van hun stelregels is: "It's easier to render offerings authentic, if you acknowledge they're inauthentic." Gilmore en Pine maakten eerder furore met hun boek over de beleveniseconomie. Dit nieuwe boek gaat een stap verder. Niet de ervaring van de klant staat nu centraal, maar zijn transformatie. De klant moet het gevoel krijgen dat hij verandert door zijn aankoop. De auteurs zien de behoefte aan authenticiteit als een reactie op de standaardproductie. Consumenten willen geen massaproduct, maar iets persoonlijks. Het valt echter niet mee om daaraan te voldoen in een wereld, waarin alles onderhevig is aan marktwerking. De oplossing is, dat het product of de dienst zelf niet echt of authentiek hoeft te zijn. Maar de consument moet het zich wel als zodanig toe-eigenen. Daarom zijn de werkwijze en de benadering van consumenten doorslaggevend. Of consumenten iets als authentiek ervaren hangt sterk af van hun zelfbeeld: wat past bij hen? Daarom neemt de kans op die ervaring sterk toe wanneer mensen het gevoel krijgen dat ze betrokken zijn bij het ontwerpen en maken van het product, ook al is het slechts virtueel. Volgens Gilmore en Pine accepteren consumenten na een dergelijk proces elk product als authentiek, omdat ze het als iets eigen beschouwen. De auteurs analyseren verder allerlei varianten van authenticiteit en fake en ook aspecten die een positieve invloed hebben op de mate waarin consumenten zich een product toe-eigenen. Ecologische productiewijzen behoren daar bijvoorbeeld toe. Of het verhogen van de betekenis van een product, doordat de aankoop bijdraagt aan armoedebestrijding ergens anders in de wereld. Dergelijke aspecten 'transformeren' de consument. Door zijn aankoop voelt hij zich een beter mens, ook al is zijn rol volledig geënsceneerd. De auteurs gebruiken veel voorbeelden om hun argumenten kracht bij te zetten. De publicatie kan daarom voeding geven aan het veelal onbevredigende debat tussen voor- en tegenstanders van consumentgericht bouwen, historiserende architectuur en het onderscheid tussen vervalsing en authenticiteit. Het boek is er op gericht om de marktwerking te verbeteren. Dat is ook meteen de beperking. Want wat over enige tijd als authentiek ervaren zal worden, komt zelden voort uit marketingstrategieën. De momenteel populaire opvatting dat consumenten tegelijk cultuurproducenten zijn, sluit naadloos aan bij de marketingstrategieën van Gilmore & Pine. Maar tegelijk laten ze zien hoe begrensd deze visie is. Voor creativiteit en culturele innovatie is in dergelijke, nauwkeurig geregisseerde processen weinig ruimte. De paradox is dan ook dat processen gericht op het creëren van diensten en producten, die als authentiek ervaren worden, zelden iets unieks opleveren.

Listing 1 - 10 of 35 << page
of 4
>>
Sort by