Listing 1 - 9 of 9
Sort by

Book
Ze noemen mij Gabriel : opgroeien met ernstige autisme
Authors: --- ---
ISBN: 9064454051 Year: 2006 Publisher: Berchem EPO

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Gabriël is zwaar autistisch. Hij leeft in zichzelf gekeerd. In dit boek beschrijft zijn moeder wat het is te leven met zo'n opgroeiend kind. Wat dit boek ver boven andere getuigenissen uittilt, is het talent van Kate Rankin de wereld door de ogen van Gabriël te zien. Zo stelt zij de lezer in staat iets te voelen van wat het wil zeggen, te zijn als Gabriël.


Book
Algemene en experimentele psychologie
Authors: ---
ISBN: 9033462508 Year: 2006 Publisher: Leuven Voorburg Acco


Book
Schrijfwijzer compact
Author:
ISBN: 9012108268 Year: 2006 Publisher: Den Haag Sdu

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

De Schrijfwijzer Compact is een kleine, handzame versie van de Schrijfwijzer, het veelgebruikte adviesboek over de Nederlandse taal. Het boek beantwoordt nog steeds praktische vragen die zich bij het schrijven kunnen voordoen. De uitleg is echter kort gehouden en de theoretische achtergronden en oefeningen zijn achterwege gelaten. Voor taalgebruikers die zich niet verder willen verdiepen in de taal, maar direct verder willen met het schrijven van hun tekst, zoals studenten hbo, directiesecretaresses en ambtenaren.


Book
Omgaan met studiefaalangst
Authors: ---
ISBN: 9031349143 9789031393046 9031393045 Year: 2006 Publisher: Houten Bohn Stafleu Van Loghum

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Zo'n tien procent van de scholieren en studenten heeft last van studiefaalangst. Sommigen maken zich zelfs zo veel zorgen over hun studie, dat ze nauwelijks nog aan studeren toekomen. Faalangst heeft een verlammend effect op je prestaties. Dat is jammer, want zo blijven je intelligentie en een schat aan talenten en vaardigheden onbenut.In dit boek laten de psychologen Fred Sterk en Sjoerd Swaen zien hoe je studiefaalangst, uitstelgedrag, beoordelingsangst, spreekangst en examenvrees kunt overwinnen. Aan de hand van een uitgebreide gedachtetraining met doelgerichte ontspannings- en zelfhypnosetechnieken helpen ze je stapsgewijs op weg naar positieve zelfmotivatie en een inhoudsgerichte studiehouding. Je concentratie- en doorzettingsvermogen zullen zo aanzienlijk verbeteren, waardoor je betere studieprestaties kunt bereiken en meer zelfvertrouwen krijgt.Omgaan met studiefaalangst verschijnt in de reeks Van A tot ggZ.


Book
Ik zie, ik zie wat jij niet ziet : collegiale visitatie als hefboom voor schoolontwikkeling
Authors: ---
ISBN: 9789030189473 9030189479 9789030190042 9030190043 Year: 2006 Publisher: Mechelen Wolters Plantyn

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Bij een collegiale visitatie bezoeken teams van leraren op een systematische en doelgerichte wijze een school en bezorgen ze hun bevindingen in een adviserend rapport aan de school. De ervaringen in het buitenland zijn bemoedigend. In dit boek vindt de lezer niet alleen het theoretisch referentiekader maar ook een volledig uitgewerkt scenario voor het verloop van een collegiale visitatie. Daarin komen twee interessante werkwijzen aan bod die los van het volledige scenario door schoolteams toegepast kunnen worden: 'shadowing' en het 'onderzoeken van leerlingenwerk'.


Book
Psychologie
Authors: ---
ISBN: 9038209037 9789038209036 9789038214450 Year: 2006 Publisher: Gent Thorn Academia Press Ef & Ef

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Inhoudsopgave : 1. Wat is psychologie 2. De biologie van het gedrag 3. Gewaarwording 4. Waarneming 5. Aandacht en bewustzijn 6. Conditionering en leren 7. Onthouden en vergeten 8. Taal 9. Denken 10. Motivatie en emotie 11. Veranderingen in de loop van het leven 12. Intelligentie 13. De persoonlijkheid 14. Psychopathologie 15.Therapieën 16. Gedrag en gezondheid 17. Sociale psychologie 18. Toegepaste psychologie


Multi
Protocol Dyslexie Hoger Onderwijs
Authors: --- --- ---
ISBN: 9044119168 Year: 2006 Publisher: Antwerpen Garant

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Het Protocol Hoger Onderwijs is een inhoudelijke handreiking voor HO-instellingen (HBO en WO) om de begeleiding van dyslectische studenten te optimaliseren. Dit Protocol is ontwikkeld in het kader van het door OCW geïnitieerde Impulsproject 2004 onder regie van Handicap + Studie. De ontwikkelaars van dit protocol hebben dankbaar gebruik gemaakt van de praktijkgerichte suggesties van studenten en docenten van Fontys Hogescholen. 
Primaire doelgroep: studenten, docenten en studieloopbaanbegeleiders van HO-instellingen. Verder: beleidsmakers op instellingsniveau en tweedelijns begeleiders (studentendecanen, studentenpsychologen), raden van bestuur, professionaliseringscoördinatoren, medezeggenschapsraden en studentenfracties. 
Bij het boek is een dvd ontwikkeld waarin studenten en docenten aan het woord zijn over het omgaan met de belemmeringen die de functiebeperking met zich meebrengt. Op de bijgeleverde cd-rom zijn documenten voorhanden die ingezet kunnen worden bij de begeleiding van dyslectische studenten. 


Book
Gedrag als menselijke ervaring : inleiding tot de psychologie
Author:
ISBN: 9030171111 9789030171119 Year: 2006 Publisher: Mechelen Wolters Plantyn

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Dit boek wil meer zijn dan een leesboek. Het neemt de lezer mee en laat hem kennismaken met boeiende uitzichten op de menselijke persoon. Dat uitzicht op is nog geen inzicht in die persoon. Dat laatste kan maar het resultaat zijn van een diepgaande verwerking van wat deze algemene inleiding aanbiedt. Themata die hier aan bod komen zijn : de mens in relatie met de wereld (waarneming, geheugen, fantasie en denken), het bewustzijn, menselijke motivatie, verschillen tussen mensen, leren en het zelfbeeld.

Keywords

Ergotherapie --- leren --- psychologie --- Affective and dynamic functions --- waarneming --- Didactics of philosophy --- Psychology --- gedragsobservatie --- slaap --- psychologische scholen --- gedragspsychologie --- bewustzijn --- geheugen (mensen) --- Psychologie --- #PBIB:2002.1 --- Academic collection --- 159.93 --- 411 --- Bewustzijn --- Denken --- Fantasie --- Gedrag --- Geheugen --- Identiteit (Zelfbeeld Zelfkennis) --- Intelligentie --- Leren --- Motivatie (Studiemotivatie) --- Waarneming --- behoeften --- betekeniskaders --- conditionering --- denken --- fantasie --- gedrag --- geheugen --- informatieverwerking --- intelligentie --- persoonlijkheidsleer --- waarnemen --- zelfbeeld --- Conditionering --- Persoonlijkheid --- Psychologie : algemeen --- 050075.jpg --- #gsdbP --- Psychische functies --- Inleidingen - hand- en leerboeken psychologie --- Psychologie - Inleidingen - Hand- en leerboeken --- (zie ook: interactief leren) --- (zie ook: ontwikkelingspychologie) --- 316.6 -053.5 --- 159.9 --- 316.6 --- handboeken --- motivatie --- oefeningen --- persoonlijkheid --- Lerarenopleiding : CVO --- 316.6 -053.5 Gedragstheorie. Sociaal gedrag. Sociale psychologie --(gedrag en zelfconcept van het individu in de groep z.o. {159.923.33})--?-053.5 --- Gedragstheorie. Sociaal gedrag. Sociale psychologie --(gedrag en zelfconcept van het individu in de groep z.o. {159.923.33})--?-053.5 --- Schoolbooks - Didactic material --- Gedragspsychologie --- psychologie - inleidingen --- Man --- Volwassene


Multi
Het gaat steeds beter! : activerende werkvormen voor de opleidingspraktijk
Authors: ---
ISBN: 9789031347339 9031347337 9031349240 9789031349241 Year: 2006 Publisher: Houten Bohn Stafleu Van Loghum

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Als het om onderwijs en opleiden gaat, kan over veel zaken verschil van mening bestaan, maar over één ding zijn docenten het roerend eens: deelnemers leren pas als ze iets doen. Wie iets wil leren, moet inspanningen leveren.Dit boek biedt 130 werkvormen om die inspanningen bij deelnemers op te roepen, stuk voor stuk werkvormen die leren tot avontuur maken. De auteurs baseren zich op de 4 fasen van ervaringsleren van Kolb: conceptualiseren, toepassen, ervaren en reflecteren. Bij elke fase horen andere werkvormen. In een les komen alle fasen aan bod, pas dan is er sprake van een volwaardig leerproces. Activerende werkvormen zorgen voor de goede balans tussen de activiteiten van de deelnemers en de docent. Zowel voor docent als deelnemer leveren activerende werkvormen interessante voordelen op.De werkvormen zijn ingedeeld in 5 soorten: ijsbrekers, spelvormen, discussievormen, werkopdrachten en docentgecentreerde werkvormen. De werkvormen zijn overzichtelijk ingedeeld en voorzien van voorbeelden uit de praktijk van de auteurs

Keywords

Didactiek. --- Ervaringsleren. --- Opleidingen. --- Personnel management --- coaching --- Didactics of higher education --- opleiden --- ervaringsleren --- didactische werkvormen --- Didactic strategies --- Didactische werkvormen --- Ervaringsleren --- 371.38 --- 374 vorming en opleiding --- Apprentissage Leerproces --- Didactique Didactiek --- Jeux Spelen --- Matériel didactique Leermiddelen --- Méthodes d'enseignement Onderwijsmethoden --- #KVHB:Didactiek --- didactiek --- 454.21 --- activerende werkvormen --- discussievormen --- leerprocessen --- spelvormen --- 489.4 --- Didactiek (Vakdidactiek) --- hoger onderwijs --- Didactisch proces (leerproces) --- Leermiddelen --- leermethoden --- 454 --- 454.21 ) Didactische werkvormen --- activerende didactische werkvormen --- didactische werkvormen (ler) --- ervaringsleren (ler) --- onderwijs --- opleiding --- reflecteren --- 37.02 --- Activerende didactische werkvormen --- Didactiek --- Leerkrachten ; professionele ontwikkeling --- Leerstijlen --- Leren --- Werkvormen --- onderwijsmethoden --- Lerarenopleiding : CVO --- 371.38 Zelfwerkzaamheid --- Zelfwerkzaamheid --- didactische werkvormen, geprogrammeerde instructie, groepswerk, projectonderwijs --- Didactiek (hoger onderwijs) --- Games --- #PBIB:+SLO 220.92 --- Leermethoden --- 474.21 --- Beginsituatie --- Discussietechnieken --- Dramaspelen --- Evaluatietechnieken --- Gezelschapsspelen --- Groeperingsvormen --- Kennismakingsspelen --- Persoonlijkheidskenmerken --- Probleemoplossend leren --- Reflectie --- Rollenspel --- Simulatie --- S2007225.JPG --- Hoger onderwijs en achtergrond secundair onderwijs : Onderwijs : Leeromgeving --- 371.3 --- 371 --- 484.21 --- didactisch proces --- les --- reflectie --- departement Lerarenopleiding 07 --- leren --- leerstijlen --- Opleidingen --- Onderwijs --- Groepsdynamiek --- Vergaderen --- Groepsprocessen --- Vaardigheden --- werkvormen en leeractiviteiten --- leermiddelen --- Didactische werkvorm --- Opleiding --- Opvoeding --- Pedagogiek --- Statistische gegevens --- Arbeidsmarkt --- Sport --- Groepsproces --- Werkvorm --- Reflectie (onderdeel leerproces) --- Muziekpedagogie --- Gezelschapsspellen.

Listing 1 - 9 of 9
Sort by