Listing 1 - 10 of 57 | << page >> |
Sort by
|
Choose an application
Art --- kabinet (pronkmeubel) --- anno 1600-1699 --- Antwerp
Choose an application
Deze werkmap kan gebruikt worden om ideeën op te doen voor wie op niveau 1 lesgeeft. Ze is echter vooral bedoeld om wie het Cursusplan NT2 gebruikt bij de opbouw van een lesprogramma, op weg te helpen met het werken rond geselecteerde taken. Er is aandacht voor de vier vaardigheden, er wordt verwezen naar verwante taken in SPREEK(R)ECHT en er is telkens een uitbreiding en/of transfer voorzien in de vorm van een voorstel tot buitenschoolse opdrachten.
Choose an application
Choose an application
Choose an application
Choose an application
Choose an application
De kindertijd en school zijn nauw met elkaar verweven. Voor sommigen is dit de mooiste tijd van hun leven, maar dit geldt lang niet voor iedereen. Er zijn meer en meer kinderen en jongeren die hun schooltijd als problematisch ervaren. Omwille van een bepaalde stoornis slagen ze er niet in om hun leervaardigheden voldoende te ontwikkelen. Zowel voor de ouders als voor de leerkrachten van een kind met een leerstoornis is het niet eenvoudig om hiermee om te gaan. In het basisonderwijs moet (noodgedwongen) steeds meer aandacht gegeven worden aan zorgkinderen. Wie zijn zorgkinderen, hoe herken je ze? Het boek geeft een handreiking, wil een gids zijn voor de leerkracht en ouders om bepaalde problemen te herkennen en er mee te werken. Er wordt ingegaan op het leerproces en diverse stoornissen als dyscalculie, autisme, dyslexie en AHDD worden beschreven. Ook het welbevinden van de leerling kan een graadmeter zijn voor een stoornis. Het signaleren, diagnosticeren en behandelen komen aan bod. Alles in samenspraak en samenwerking met de ouders; hieraan is een apart hoofdstuk gewijd. Het boek is ontstaan uit de praktijk en daardoor ook praktijkgericht. Er worden adviezen en kapstokken gegeven en valkuilen gedicht, steeds met veel begrip voor de leerkracht, leerling en de ouders. Naast een literatuurlijst worden werklijsten gegeven. Het is een goede en praktijkgerichte aanvulling op alles wat over kinderen met leerstoornissen geschreven is. Voor ouders en leerkrachten een aanrader.
Leerstoornissen. --- leerproblemen --- autisme --- NLD (nonverbal learning disabilities) --- leesproblemen --- Educational psychology --- geheugenstoornissen --- dyslexie --- ADHD (attention deficit hyperactivity disorder) --- #PBIB:+105.61 --- ADHD --- Autisme --- Dyscalculie --- Dyslexie --- #KVHB:Leerstoornissen --- leerstoornissen --- 464 --- NLD --- dyscalculie --- dysorthografie --- orthopedagogiek --- rekenproblemen --- schrijfproblemen --- Leerkrachten --- Leerlingbegeleiding --- Leerproblemen --- Leerproblemen (Kinderen met leerproblemen, Leerstoornissen) --- Leerprocessen --- Leren leren --- Ouders --- Samenwerken --- Scholen --- leerlingenbegeleiding --- leerprocessen --- leraren --- leren --- ouders --- samenwerken --- scholen --- leerproblemen (ler) --- 376 --- Autistische kinderen --- Diagnostiek --- Dysorthografie --- Hulpverlening --- Leren --- Onderwijsleerprocessen --- Signalen --- leermoeilijkheden --- Onderwijs : Leerlingenbegeleiding : Leerstoornissen : Algemeen --- kinderen met leerproblemen --- Kinderen met leerproblemen --- Leerstoornissen --- Rekenstoornissen --- Geheugen --- Schrijfstoornissen --- Kinderen --- Geheugenproblemen --- Niet-verbale leerstoornis --- Orthopedagogiek --- Rekenproblemen --- Leesproblemen --- Schrijfproblemen --- autismespectrumstoornis (ASS) --- Leerstoornissen; kinderen --- 464 ) Kinderen met leerproblemen --- kinderen met leerstoornissen --- MBD --- Leerstoornis --- Rekenstoornis --- Geheugen (psychologie) --- Schrijfstoornis --- Kind --- Geheugenprobleem --- Diagnose --- Rekenprobleem --- Leerprobleem --- Leesprobleem --- Schrijfprobleem --- Jeugd --- Media --- Ontwikkelingsstoornis --- Fysiotherapie --- Gesprek --- #gsdbP --- Autismespectrumstoornis
Choose an application
De meeste kinderen leren de verschillende klanken van hun moedertaal spelenderwijs uitspreken. Er zijn evenwel ook kinderen bij wie dit niet of moeilijk lukt. Een klank die niet spontaan wordt ontwikkeld, moet extra worden ingeoefend. Klinkende klanken kan een hulp zijn om klanken aan te leren en in te oefenen op de verschillende niveaus, gaande van het klankniveau tot de spontane spraak. De ringmap bevat een introductiefiche met de gebruikte tekens bij de mondstandtekeningen en 44 dubbelgevouwen werkfiches over de klanken die het Nederlands rijk is. Elke fiche bevat een tekening van de mondstand, een oefentekst en een grote kleurenillustratie waarin elementen met de bedoelde klank veelvuldig voorkomen. Zowel logopedisten als leerkrachten kunnen deze map gebruiken om lagereschoolkinderen op een plezierige manier vertrouwd te maken met de klanken van de Nederlandse taal. Klinkende klanken werd ontwikkeld door logopediste Ria Pans. De tekeningen van Trish Flannery zijn een lust voor het oog.
Kleuteronderwijs. --- Taalverwerving. --- 471.41 --- 475.21 --- Auditieve analyse --- Kleuteronderwijs --- Lager onderwijs --- Letters --- Taalontwikkeling --- Uitspraak --- Klanken --- Kleuteronderwijs (Voorschoolse educatie) --- Spreken --- Taal en verbale expressie --- Taalverwerving --- Grammaticaoefeningen
Choose an application
Choose an application
Philosophy --- Philosophie --- Fiction --- Romans
Listing 1 - 10 of 57 | << page >> |
Sort by
|