Listing 1 - 7 of 7
Sort by

Book
Schermen : een meesterwerk voor beoefenaar en leraar
Author:
ISBN: 9060762436 Year: 1986 Publisher: Haarlem De Vrieseborch

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract


Book
4000 Conditie-oefeningen voor thuis, school en club
Author:
ISBN: 9070870096 Year: 1986 Publisher: Sint-Amandsberg PVLO

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Dit boek bundelt een 4000-tal formele en functionele oefeningen die thuis, op school en in de club kunnen worden uitgevoerd. Enerzijds beschrijft de auteur oefeningen voor armen, benen en romp die gerangschikt zijn, zowel op anatomische basis als volgens moeilijkheidsgraad. Anderzijds geeft hij een aanbod van sprongen, hang-, kracht- en behendigheidsoefeningen, gerangschikt naar stijgende intensiteit.


Book
Gymnastiek : 1200 oefeningen
Author:
ISBN: 9060760670 Year: 1986 Publisher: Haarlem De Vrieseborch

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Een lessenboek, uitgaande van Oostduitse oefenstof. Warming-up - voorbereidend deel (doel: beweeglijkheid, behendigheid en kracht van de leerling gunstig beïnvloeden m.b.v. halters, stokken, springtouw, medicinballen, knotsen en/of toestellen) - de kern van de les: fundamentele lichaamsoefeningen (loop en sprong, worp en stoot, dragen, klimmen, evenwichtsoefeningen, hindernisloop en alle takken van sport) - cooling-down plus evaluatie. Zeer veel heldere illustraties. Inhoudsopgave : De les De inleiding van de les Indeling van de oefenstof 1. Oefeningen zonder gereedschap Gymnastische basisvormen Oefeningen met tweetallen Oefeningen met drietallen Groepsoefeningen Oefeningen in rijen Oefeningen in flankrij Oefeningen in kring Spelen zonder gereedschap 2. Oefeningen met handgereedschap Oefeningen met de medicinbal Oefeningen met het touw (springtouw) Oefeningen met het lange springtouw Oefeningen met de stok Oefeningen met bal 3.Oefeningen met toestellen De bank Oefeningen met matten Anders toestellen en combinaties ervan Het voorbereidende deel van een les Indeling van de oefenstof Basisvormen van houdingen bij de gymnastische oefeningen 1.Oefeningen zonder gereedschap Basisvormen Armen Romp Benen Diversen Partneroefeningen Armen Romp Benen Diversen 2.Oefeningen met handgereedschap Oefeningen met halters Stokoefeningen Oefeningen met medicinbal (mb) Oefeningen met knotsen Oefeningen met het touw 3.Oefeningen aan toestellen Wandrek Bank Voorbeelden van de opbouw van de inleiding en het voorbereidende deel van de les


Book
Het ongeloof gewogen : over onzekerheid en atheïsme
Author:
ISBN: 9028906916 9789028906914 Year: 1986 Publisher: Kapellen De Nederlandsche Boekhandel

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

1-6

Keywords

Apologetics. --- Atheism. --- Faith. --- Language and languages --- Religions. --- Religious aspects. --- Faith --- Apologetics --- Atheism --- Religions --- Religious aspects --- Christian fundamental theology --- godsdienst --- Religious studies --- 203 --- 291 --- Atheïsme --- Christelijk geloof --- #GBIB:SMM --- #GGSB: Atheisme --- #GGSB: Geloof --- #GGSB: Gemeenschap (groepen) --- #GGSB: Pastoraal --- #GROL:SEMI-211 --- 234.26 --- Religious belief --- Theological belief --- Belief and doubt --- Religion --- Salvation --- Theological virtues --- Trust in God --- 234.26 Geloof: religieuze twijfel --- Geloof: religieuze twijfel --- Comparative religion --- Denominations, Religious --- Religion, Comparative --- Religions, Comparative --- Religious denominations --- World religions --- Civilization --- Gods --- Religion and language --- Philosophy --- Agnosticism --- Free thought --- Irreligion --- Secularism --- Theism --- Apologetics, Missionary --- Christian evidences --- Christianity --- Evidences, Christian --- Evidences of Christianity --- Fundamental theology --- Polemics (Theology) --- Theology, Fundamental --- Religious thought --- Theology --- Evidences --- #gsdb3 --- Christendom --- Godsdienst --- Ethiek --- Kunst --- Symboliek --- Sport --- Duurzaamheid --- Filosofie --- Psychologie --- Sociologie --- Autisme --- Cultuur --- Kind --- Samenleving --- Technologie --- Wetenschap --- Historische kritiek --- Man --- Erfelijkheidsleer --- Stadssamenleving --- Voeding --- Maatschappij --- Verpleegkunde --- Drank --- Gezondheid --- Volwassene --- Geschiedenis --- Voorlichting --- Atheisme --- Geloof --- Gemeenschap (groepen) --- Pastoraal --- Language and languages - Religious aspects


Book
Vreemde stoffen in onze voeding : soorten, effecten, normen
Authors: --- ---
ISBN: 9028911545 Year: 1986 Volume: vol 26 Publisher: Kapellen De Nederlandsche Boekhandel / Pelckmans

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Bevat ons voedsel vreemde stoffen, en betekent dit een gevaar voor onze gezondheid? Ziedaar de kernvraag van onderhavig boek, dat reeds eerder als monografie nr. 16 in deze reeks verscheen, maar inmiddels grondig werd geactualiseerd resp. herschreven. Over hogergenoemde vraag heerst heel wat onbehagen, nog versterkt door de aandacht die de media regelmatig besteden aan al of niet reële schandalen of schandaaltjes in dit verband. De monografie wil in deze materie een aantal misverstanden rechtzetten. Het accent komt daarbij te liggen op de zo genaamd. 'contaminanten', dit wil zeggen die stoffen die niet opzettelijk aan een voedingsmiddel zijn toegevoegd, maar daarin aanwezig zijn, hetzij als residu, hetzij door migratie, hetzij door de vervuiling van de omgeving. Worden achtereenvolgens behandeld: zware metalen, pesticiden (geheel herschreven), antibiotica en hormonen, mycotoxinen, nitrosaminen, polycyclische koolwaterstoffen, bepaalde industriële producten en radioactieve stoffen. In deze editie werd ook het hoofdstuk 'additieven' herschreven en op substantiële wijze uitgebreid. Additieven (zoals kleurstoffen), door de doorsneeburger meestal in één adem genoemd met contaminanten (zoals kwik in vis), zijn opzettelijke toevoegsels die aan een strikte reglementering zijn onderworpen.Telkens worden de volgende vragen beantwoord: waar komen deze vreemde stoffen vandaan, welke zijn de eventuele schadelijke effecten ervan, wat is de aanvaarde norm en hoe bepaalt men die, wat zegt onze wetgeving (niet)?

Keywords

Food Additives --- Food Contamination --- Legislation, Food --- 641.1 --- #KVIV --- #abib:almm --- Academic collection --- $?$88/11 --- 614.7 --- 641 --- 664.05 --- 628.4 --- 628.9 --- Voeding : gevaarlijke stoffen --- antibiotica --- carcinogenen --- hormonen --- koolwaterstoffen --- metaalintoxicaties --- pesticiden --- radioactiviteit --- toxicologie (intoxicatie, vergiftiging) --- voedingshygiëne (voedingsgewoonten) --- voedingsleer --- 641.1 Foodstuffs from the point of view of properties. Nutritional value --- Foodstuffs from the point of view of properties. Nutritional value --- Food Legislation --- Food Laws --- Food Law --- Food Legislations --- Law, Food --- Laws, Food --- Legislations, Food --- Food --- Food Adulteration --- Adulteration, Food --- Adulterations, Food --- Contamination, Food --- Contaminations, Food --- Food Adulterations --- Food Contaminations --- adverse effects --- milieu - leefmilieu - milieubeleid (zie ook 712) - duurzame ontwikkeling --- voeding --- (zie ook: beroepskanker) --- (zie ook: endocrinologie) --- (zie ook: bedrijfshygiëne) --- (zie ook: voedingshygiëne) --- legislation & jurisprudence --- Europe. --- Northern Europe --- Southern Europe --- Western Europe --- Food additives, adverse effects. --- Food contamination. --- Giftige bestanddelen. --- Legislation --- Milieuverontreiniging. --- Voedselvergiftiging. --- Food, europe. --- Toxicology --- voedselvergiftiging --- Nutritionary hygiene. Diet --- additieven (voeding) --- MAC-waarden (Maximaal Aanvaardbare Concentratie) --- chemische technologie --- Aliments. Additifs. Toxicologie. --- Voedsel. Vreemde stoffen. Vergiftigingen. --- 628.5 --- voedingsleer (gez) --- Voeding --- Voedingsmiddelencontrole --- Voedselveiligheid. --- Food adulteration and inspection. --- Food poisoning. --- Voedselveiligheid --- Drank --- Gezondheid

Listing 1 - 7 of 7
Sort by