Listing 1 - 3 of 3 |
Sort by
|
Choose an application
Actief burgerschap stimuleren in een samenleving gekenmerkt door toenemende diversiteit: dat was het uitgangspunt van een uniek maatschappelijk vormingstraject waaraan een 60 jonge mensen met zeer diverse professionele en culturele achtergrond deelnamen van januari 2001 tot juni 2002. Tijdens maandelijkse trefdagen maakten zij kennis met de belangrijkste actoren uit het economische, politieke, culturele en sociaal maatschappelijke leven in België. Tegelijk gebeurde ook een onderzoek naar de mogelijkheden en voorwaarden om actief burgerschap in onze multiculturele samenleving te ondersteunen via een methodiek als die van Archipel. Hoe en waarom dit gebeurde, leest u in het rapport. De videoreportage probeert de sfeer, het groeps- en leerproces en de veelzijdige aanpak van Archipel weer te geven. Er is aandacht voor de inhoud en opbouw van de trefdagen (o.a. de 10 thema's). Deelnemers en begeleiders getuigen over verwachtingen en resultaten.
Community organization --- #SBIB:316.8H51 --- #SBIB:323H521 --- Burgerschap --- 668 Migranten --- Sociaal beleid: inspraak en participatie --- Belgische politieke participatie en socialisatie --- Mens en maatschappij --- Multiculturele samenleving --- Vlaanderen --- Mens en maatschappij. --- Multiculturele samenleving. --- Vlaanderen.
Choose an application
Gemeenschapsmunten zijn een prima beleidshefboom voor bestuurders of professionele dienstverleners om cocreatie en vrijwilligerswerking te versterken. Wereldwijd werden hiermee al schitterende resultaten geboekt. Ook in ons land leverden projecten (onder meer in Gent, Turnhout en Brussel) leerrijke ervaringen op. Het handboek gemeenschapsmunten voor lokale besturen en organisaties laat je kennismaken met de talloze mogelijkheden van gemeenschapsmunten. Het is vooral een praktische gids, een doe-boek dat je als bestuurder of organisatie toelaat de juiste keuzes te maken en stappen te zetten, uiteraard niet gewoon voor, maar vooral met de burgers. Het biedt een systematisch overzicht van wat er bij de opstart van een gemeenschapsmunt komt kijken. Hiermee kun je als lokaal bestuur of organisatie precies inschatten welke kennis je zelf al in huis hebt en voor welke delen je beter kan samenwerken met externe deskundigen.
Choose an application
Listing 1 - 3 of 3 |
Sort by
|