Listing 1 - 5 of 5 |
Sort by
|
Choose an application
Manufacturing technologies --- mills [buildings] --- Ranst --- maalderijen --- Food science and technology --- Architecture --- History --- geschiedenis --- Flanders
Choose an application
Overal ter wereld zijn steden hongerig. Als gulzige lichamen verorberen ze de gewassen van het nabije en het verre platteland. Zo konden steden groeien, via de succesvolle aanvoer, productie en verkoop van voedsel, via de verwerking en consumptie ervan in keukens en eetgelegenheden en via de afvoer ervan om opnieuw als mest en grondstof te dienen voor land en moestuin. Door de nabije Schelde en het omliggende wegennetwerk kon Antwerpen genieten van een rijke aanvoer van voedsel, waardoor het kon uitgroeien tot stad en rond 1565 al honderdduizend inwoners telde. Tegenwoordig gebeurt de aanvoer van voedsel naar Antwerpen via containers. Daardoor is de havenstad verbonden met een bijzonder groot, wereldwijd platteland. Voedsel heeft Antwerpen gevormd, want eeuwenlang is het hier elke dag verkocht, klaargemaakt, gegeten en in afval omgezet.Antwerpen à la carte toont met oude en actuele beeldende kunst en met waardevol erfgoed een nieuw portret van Antwerpen als etende stad. Het boek en de gelijknamige expositie onthullen het verrassende, grillige en vaak onzichtbare spoor van de voedselketen door Antwerpen sinds 1500. Waar kwamen gewassen vandaan? Waar lagen markten en later winkels? Gelijken hedendaagse keukens en restaurants nog op de keuken en herberg van pakweg de zeventiende eeuw? En waarom werd voedselafval vroeger gerecycleerd?Het verhaal van vroeger is tegelijk uiterst actueel. Wereldwijd wonen steeds meer mensen in steden. Zullen al die stedelingen zich in de toekomst op een duurzame manier kunnen voeden? De uitdaging is groot en het verleden kan daarbij inspirerend werken.Bron: http://www.masshop.be/books/masbooks/antwerpen-a-la-carte/
Afvalput. --- Beerputten. --- Bredael, van, Peeter: De oude ossenmarkt in Antwerpen, 0000-0000 (784). --- Claus, Emile: De markt voor de schouwburg in Antwerpen, 0000-0000 (2831). --- Cultuurgeschiedenis. --- Farasyn, Edgard: De oude vismijn van Antwerpen in 1882, 1882-1882 (1062). --- Grimmer, Abel: Lente, 1607-1607 (831/4). --- Herp, van, Willem I: De bedelares in de kroeg, 0000-0000 (870). --- Huishouden. --- Keukens. --- Koken (voeding). --- Kookgerei. --- Kunst. --- MAS, Antwerpen: Antwerpen a la carte 2016/05/13 - 0000/00/00. --- Markten [gebeurtenissen]. --- Markten [gebouwen]. --- Mest. --- Stedelijke geschiedenis. --- Stobbaerts, Jan: Slachterij, 0000-0000 (2946). --- Supermarkten. --- Tentoonstellingscatalogus. --- Voedsel. --- Winkelen. --- Winkels. --- Antwerpen. --- eten en drinken --- eetcultuur --- geschiedenis --- sociale geschiedenis --- cultuurgeschiedenis --- Antwerpen --- markets [structures] --- History of civilization --- cookware --- urban history --- kitchens --- markets [events] --- Art --- dung --- sumps --- art [fine art] --- food --- stores --- Housekeeping --- shopping --- anno 500-1499 --- anno 1800-1999 --- anno 1500-1799 --- Antwerp --- C3 --- kookkunst --- KADOC - Documentatie- en Onderzoekscentrum voor Religie, Cultuur en Samenleving (1977-) --- Kunst en cultuur --- Exhibitions --- Geschiedenis --- Eten --- Voeding --- Cultuurgeschiedenis --- Steden --- Handel --- Erfgoed --- Voedselvoorziening --- Eetcultuur --- Food habits --- Cooking, Belgian --- Gastronomy --- Food --- Cooking in art --- Food in art --- History --- Stad --- Geneeskunde --- Techniek (wetenschap) --- Atlas --- Museum --- Drank --- Gezondheid --- Antwerpen (stad) --- Food habits - Belgium - Antwerp - History - Exhibitions --- Cooking, Belgian - History - Exhibitions --- Gastronomy - Belgium - Antwerp - History - Exhibitions --- Food - Belgium - Antwerp - History - Exhibitions --- Cooking in art - Exhibitions --- Food in art - Exhibitions --- koken --- afvalput --- cooking --- eten en drinken. --- eetcultuur. --- geschiedenis. --- sociale geschiedenis. --- cultuurgeschiedenis. --- art [discipline] --- markets [structures or spaces] --- stores [built works]
Choose an application
Industrial archeology --- Public buildings --- anno 1800-1999 --- Flanders --- Vlaanderen --- Flour mills --- Windmills --- History. --- Vlaanderen. --- History --- industrial archaeology --- bread --- Machinery --- Mills and mill-work --- Wind power --- Food processing plants --- maalderijen --- industriële archeologie --- openbare gebouwen --- mills [buildings]
Choose an application
Structural parts and elements of building --- ijs --- ondergrondse gebouwen --- Underground structures. Earthwork --- Heating, climatisation, ventilation and air conditioning --- koelinstallaties --- ijskelders --- architectuur --- geschiedenis --- Icehouses --- Architectuur ; ijskelders ; oude koeltechnieken --- 728.97 --- 725.3 --- 725.35 --- 72.03 --- 69 --- architectuurgeschiedenis --- 664.8.037 --- 631.563 --- Ice-houses --- Outbuildings --- Warehouses --- Woningbouw ; ijskelders --- Gebouwen voor verkeer, vervoer en opslag --- Opslagplaatsen (architectuur) --- Stapelplaatsen --- Stapelhuizen --- Ijskelders --- Architectuurgeschiedenis --- Architectuur (geschiedenis) --- Bouwtechniek --- Pakhuizen. Vemen. Koelhuizen. Opslagplaatsen. IJskelders --- Food preservation by refrigeration. Storage and transport of refrigerated food --- Storage of produce. Preparation, drying, comminuting etc. Ensilage --- Icehouses. --- HIS History & Biographies --- architecture --- garden architecture --- history --- methods & techniques --- 631.563 Storage of produce. Preparation, drying, comminuting etc. Ensilage --- 664.8.037 Food preservation by refrigeration. Storage and transport of refrigerated food --- cooling, heating and humidifying equipment --- heating systems --- underground structures --- ijskelders. --- architectuur. --- geschiedenis. --- Architecture --- architecture [discipline]
Choose an application
Nature protection --- natuurbescherming --- Pedology --- Forestry --- 634 --- 338.43 --- 502.5 --- 504.05 --- 504.53 --- 630*914 --- Landbouweconomie --- The nature complex as a whole. Balance. Danger. Damage. Threat of destruction --- Unfavourable influences of human activities on the environment. Ecotoxicology --- Earth surface. Soil environment --- Relations between forest and waste land. Utilization and afforestation of waste land. Deforestation --- Agriculture --- Nature --- Food supply. --- Soil erosion. --- Environmental aspects. --- Effect of human beings on. --- 630*914 Relations between forest and waste land. Utilization and afforestation of waste land. Deforestation --- 504.53 Earth surface. Soil environment --- 504.05 Unfavourable influences of human activities on the environment. Ecotoxicology --- 502.5 The nature complex as a whole. Balance. Danger. Damage. Threat of destruction --- 338.43 Landbouweconomie --- silviculture --- Environmental planning --- deforestation
Listing 1 - 5 of 5 |
Sort by
|