Narrow your search

Library

ULiège (18)

UCLL (8)

KU Leuven (7)

Odisee (7)

Thomas More Kempen (7)

Thomas More Mechelen (7)

UGent (7)

VIVES (7)

LUCA School of Arts (6)

ULB (6)

More...

Resource type

book (15)

dissertation (3)


Language

English (13)

French (4)

Undetermined (1)


Year
From To Submit

2021 (1)

2019 (1)

2018 (1)

2014 (1)

2013 (2)

More...
Listing 1 - 10 of 18 << page
of 2
>>
Sort by

Book
Les acides gras oméga-3 : synthèse des connaissances actuelles
Author:
ISBN: 2951822014 9782951822016 Year: 2004 Publisher: Paris : Yves Dacosta,

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract


Book
Effects of omega-3 fatty acids on cancer
Authors: --- --- ---
Year: 2005 Publisher: [Place of publication not identified] Agency for Healthcare Research and Quality

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract


Dissertation
L'avenir des Oméga 3 dans la viande de porc et dans la viande de boeuf
Authors: ---
Year: 2007 Publisher: [S.l.]: [chez l'auteur],

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract


Dissertation
Evaluation de la stabilité des acides gras polyinsaturés dans les oeufs soumis à différents types de cuisson
Authors: --- ---
Year: 2009 Publisher: [S.l.] : [chez l'auteur],

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract


Book
Le régime Oméga 3 : le programme alimentaire pour sauver notre santé
Authors: --- --- ---
ISBN: 286883728X 9782868837288 Year: 2004 Publisher: Les Ulis : EDP Sciences,

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Les travaux scientifiques et cliniques ont démontré combien notre alimentation moderne est mal adaptée à la préservation de notre capital-santé : nous mangeons trop d'acides gras de type oméga-6 et insuffisamment d'acides gras oméga-3. Le Régime Oméga 3, simple et révolutionnaire à la fois, est un plan d'action qui commence en faisant son marché et se poursuit lors de nos différents repas. Le Régime Oméga 3 n'a rien à voir avec un régime austère au sens français souvent retenu, généralement administré quand les pathologies apparaissent : les auteurs nous proposent de véritablement sauver notre santé en mangeant bien et agréablement, en mangeant mieux. Cet ouvrage est une adaptation pour le public français du best-seller The Oméga Diet. Pour tout lecteur désirant s'approprier son alimentation pour être en bonne santé.


Book
Effects of Omega-3 fatty acids on cognitive function with aging, dementia, and neurological diseases
Authors: --- ---
ISBN: 1587632012 Year: 2005 Publisher: [Place of publication not identified] Agency for Healthcare Research and Quality


Book
Omega-3 fatty acids in brain and neurological health
Authors: ---
ISBN: 0124105475 0124105270 9780124105478 9780124105270 9781306902434 1306902436 Year: 2014 Publisher: London, UK : Elsevier,

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Research has clearly established a link between omega-3 fatty acids and general health, particularly cardiovascular health. Omega-3 Fatty Acids in Brain and Neurological Health is the first book to focus exclusively on the role of omega-3 fatty acids on general brain health. The articles in this collection illustrate omega-3 fatty acids' importance in longevity, cognitive impairment, and structure and function of the brain's neurons. Research has established links between omega-3 fatty acids and the developing brain, aging, dementia, Alzheimer's disease and multiple sclerosis.


Book
Omega-3 Delivery Systems : Production, Physical Characterization and Oxidative Stability.
Authors: --- --- ---
ISBN: 0128230274 0128213914 9780128213919 9780128230275 Year: 2021 Publisher: San Diego : Elsevier Science & Technology,

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Omega-3 Delivery Systems: Production, Physical Characterization and Oxidative Stability offers the most recent updates for developing, characterizing, and stabilizing both traditional and novel omega-3 delivery systems, including their final incorporation into food matrices and physicochemical changes during digestion. The book brings chapters on novel omega-3 delivery systems (e.g., high-fat emulsions, Pickering emulsions, electrosprayed capsules, and solid lipid nanoparticles), the application of advanced techniques to evaluate physical and oxidative stabilities (e.g., SAXS, SANS, ESR, and super-resolution fluorescence microscopy), and new developments of food enrichment and physicochemical changes during digestion. The book provides a unique multidisciplinary and multisectoral approach, i.e., featuring authors from industry and academy. Long chain omega-3 polyunsaturated fatty acids (PUFA) present numerous health benefits; however, the consumption of natural products rich in omega-3 PUFA (e.g., fish, krill, and algae) is not enough to reach the daily-recommended values. Therefore, the food industry is highly interested in producing omega-3 fortified foods.


Book
Effects of omega-3 fatty acids on mental health
Authors: --- ---
Year: 2005 Publisher: [Place of publication not identified] AHRQ


Dissertation
Mémoire, y compris stage professionnalisant[BR]- Séminaires méthodologiques intégratifs[BR]- Mémoire : Etude de l'association entre les acides gras omégas-3 érythrocytaires mesurés en début de grossesse et la dépression post-partum chez des femmes de la province de Liège
Authors: --- --- --- --- --- et al.
Year: 2018 Publisher: Liège Université de Liège (ULiège)

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Introduction : La dépression post-partum (DPP) est une réelle maladie reprise au sein du Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorder (DSM) qui toucherait environ 10 à 15% des femmes. Actuellement, il n’y a pas de cause mise en évidence, mais bien plusieurs facteurs de risque dont un faible taux sanguin d’acides gras oméga-3. Les femmes enceintes doivent être attentives à leur alimentation pour leur propre santé mais également pour le développement optimal de leur fœtus.&#13;&#13;Objectifs : L’objectif de ce mémoire est d’étudier l’association entre les acides gras oméga-3 érythrocytaires maternels mesurés en début de grossesse et la dépression post-partum chez des femmes de la province de Liège. &#13;&#13;Matériel et méthode : La présente recherche a profité d’une étude sur l’évaluation des acides gras érythrocytaires en début de grossesse, menée au CHR de la Citadelle de Liège. Septante-trois participantes ont été recontactées par téléphone 1 an après leur accouchement. La DPP a été évaluée rétrospectivement à l’aide de l’échelle de Dunedin, adaptée par Stein & Van Den Akker.&#13;&#13;Résultats : La prévalence de la DPP au sein de notre population est de 27.8%. Les résultats montrent une association significative entre les acides gras oméga-3 totaux ainsi que l’indice oméga-3 et le risque de dépression post-partum (p = 0.0011 et p = 0.0095, respectivement). L’analyse multivariée révèle que les facteurs significativement associés au risque de DPP sont la nationalité, la perception de l’état de santé après l’accouchement et les acides gras oméga-3 totaux.&#13;&#13;Discussion et conclusion : Cette étude a permis de mettre en évidence que les femmes avec un taux sanguin suboptimal en acides gras oméga-3 totaux en début de grossesse sont 7.85 fois plus à risque de développer une dépression post-partum par rapport aux autres femmes. Il semblerait intéressant de réaliser un dosage des acides gras oméga-3 de manière systématique chez les femmes enceintes. Ce dernier permettrait une mise en garde des patientes avec un taux en acides gras oméga-3 suboptimal. Introduction : Postpartum depression (PPD) is a disease recognized as such by the Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorder (DSM). This disorder is said to affect 10 to 15% of the women. Up to now, no cause could be proven to be at the origin of it, but several risk factors, of which a low blood content of omega-3 fatty acids. Pregnant women must be careful with their diet for their own health but also to guarantee an optimal fetal development.&#13;&#13;Objective : The goal of this thesis is to study the link between red blood cell omega-3 fatty acids in the mother counted at the beginning of the pregnancy and the postpartum depression in women from the region of Liege.&#13;&#13;Materiel and methods : This research uses as a starting point a study on the evaluation of red blood cells fatty acids at the beginning of the pregnancy, conducted at the University hospital of the Citadelle de Liege. 73 attendants were contacted by phone one year after giving birth. The PPD was evaluated retrospectively thanks to the Dunedin Scale, adapted by Stein & Van Den Akker.&#13;&#13;Results : PPD has a prevalence amongst our population of 27.8%. The results show a significant link between omega-3 fatty acids as well as the omega-3 index and the risk of PPD (p = 0.0011 et p = 0.0095, respectively). The multiple-ranging analysis shows that the factors that are strongly linked to the risk of PPD are nationality, one’s view on one’s health after giving birth and the total omega-3 fatty acids. &#13;&#13;Discussion and conclusion : This study allowed to underline that women with a suboptimal omega-3 fatty acids blood count at the beginning of a pregnancy have 7.85 times more probability to develop a postpartum depression compared to other women. Running systematic omega-3 fatty acids tests with pregnant women seem interesting. It would enable us to alert patients presenting a suboptimal omega-3 fatty acids level.

Listing 1 - 10 of 18 << page
of 2
>>
Sort by