Listing 1 - 10 of 17 | << page >> |
Sort by
|
Choose an application
Food science and technology --- Nutritionary hygiene. Diet --- Nutrition --- Food --- Dietary Services. --- Nutrition. --- Food. --- Agriculture Sciences --- Food Science and Technology --- Nutrition Physiology. --- Voedingshygiëne. Dieet --- Voedingstechnologie
Choose an application
Hebt u ooit een uitgedroogde chocoladecake tot de laatste kruimel opgegeten, ook al smaakte deze naar karton met een chocoladegeur? Hebt u ooit een zak friet tot op de bodem leeggegeten, ook al waren de frietjes koud, slap en taai? Dat zijn pijnlijke vragen om te beantwoorden. Waarom eten we te veel van dingen die niet eens lekker smaken? We eten te veel omdat we worden gebombardeerd door signalen om ons heen die ons opdragen om te eten. Het ligt domweg niet in onze aard om na elke hap te pauzeren en ons af te vragen of we voldoende hebben gehad. Wij mensen eten alsof het onze taak is om alles op te eten.In het boek Hap slik weg laat voedselexpert Brian Wansink zien waarom u zich meestal niet realiseert hoeveel u eet, wat u eet ? en waarom u eigenlijk eet. Het beantwoordt vragen als `Smaakt voedsel van een bekend merk echt lekkerder? Bepaalt de grootte van uw bord hoeveel honger u hebt? Hoeveel zou u eten als uw soepkom telkens stiekem bijgevuld werd?' En `Waarom eet u altijd te veel in `gezonde' restaurants?'De auteur weet alles af van de verborgen drijfveren die ons eetgedrag bepalen. Aan de hand van grappige en slimme experimenten neemt hij ons mee op een fascinerende speurtocht langs de geheimen achter onze eetgewoontes. Welke invloed heeft de verpakking van etenswaren op wat en hoeveel we eten? Van welke films gaan we sneller eten? Hoe sterk worden we beïnvloed door muziek of door de inrichting van onze eetkamer? Hoe herkennen we de verborgen verleiders die ons laten dooreten zonder dat we het doorhebben? Waarom mislukken diëten keer op keer? En hoe kunnen we met al deze kennis dit jaar nog vijf of tien kilo afvallen in plaats van aankomen?...
Consumer behavior --- Affective and dynamic functions --- Eetcultuur --- Voeding --- Voedingsgewoonten --- Voeding-Verzorging --- Gezondheid --- Dieet --- Voedingsgewoonten (voedselconsumptie) --- Wellness --- Provincie West-Vlaanderen --- Voedingsgewoonte --- Verzorging-Voeding --- Gedrag --- Drank
Choose an application
Pathology of the metabolism --- Nutritionary hygiene. Diet --- Obesity --- Obésité --- Periodicals --- Périodiques --- Obesity. --- Fettsucht. --- Zeitschrift. --- Online-Publikation. --- Übergewicht. --- Health Sciences --- Clinical Medicine --- General and Others --- Voedingshygiëne. Dieet --- Pathologie van het metabolisme --- obesitas
Choose an application
Nutritionary hygiene. Diet --- 613.2 --- Voedingsleer. Dieet --- Breast Feeding. --- Cardiovascular Diseases. --- Diabetes Mellitus. --- Diet. --- Metabolic Diseases. --- Nutritional Requirements. --- Cardiovascular Diseases --- Diabetes Mellitus --- Diet --- Metabolic Diseases --- Nutritional Requirements --- Anorexia nervosa --- Children carcinoma --- Dental caries --- Dietetics --- Elderly --- Food allergies --- Food intolerances --- Human nutrition --- Infant nutrition --- Lactation --- Life span --- Malignant neoplasms --- Nutritional deficiency diseases --- Obesity --- Over-nutrition --- Pregnancy --- Starvation
Choose an application
statistiek --- Hygiene. Public health. Protection --- gezondheidszorg --- gezondheid --- Antwerp (Prov.) --- #SBIB:003.GIFTSOC --- #SBIB:316.334.3M20 --- #KVHB:Gezondheidspsychologie --- #KVHB:Gezondheidszorg --- 601.51 --- ADL (Activteiten Dagelijks Leven, Katz-schaal, zelfredzaamheid) --- alcoholisme --- baarmoederhalskanker (cervixcarcinoom) --- bloeddruk (CVD) --- borstkanker --- borstvoeding --- chronische ziekten --- complementaire zorg (alternatieve geneeswijzen) --- dieet (diëtetiek) --- geneesmiddelengebruik --- gewicht --- gezondheidszorg (gezondheidsbeleid, sociale geneeskunde) --- huisarts --- kankerregistratie (kankerpreventie) --- linkshandigheid --- medische consumptie --- opname patiënt --- prothesen (implantaten, kunstledematen, kunstorganen) --- sociale netwerken --- tandhygiëne --- verkeersveiligheid (verkeersopvoeding) --- ziekte --- zonnebaden --- Sociale epidemiologie en etiologie: sociale aspecten van ziekte en gezondheid --- (zie ook: gynecologie) --- (zie ook: lactatie) --- (zie ook: kwaadaardige gezwellen) --- (zie ook: tandheelkunde) --- Antwerp [Province]
Choose an application
Nutritionary hygiene. Diet --- Nutrition --- Nutrition disorders --- Nutrition Disorders --- Maladies de la nutrition --- Periodicals --- periodicals. --- Périodiques --- Périodiques. --- 613.2 <05> --- 612.3 <05> --- 63 --- 641 --- 664 --- Voedingsleer. Dieet--Tijdschriften --- Alimentation. Eating. Digestion. Nutrition--Tijdschriften --- Agriculture and related sciences and techniques. Forestry. Farming. Wildlife exploitation --- Food. Cooking. Dishes --- Production and preservation of solid foodstuffs --- Health Sciences --- Life Sciences --- General and Others --- Physiology --- Metabolism --- 612.3 <05> Alimentation. Eating. Digestion. Nutrition--Tijdschriften --- 664 Production and preservation of solid foodstuffs --- 63 Agriculture and related sciences and techniques. Forestry. Farming. Wildlife exploitation --- 63 Landbouw, veeteelt en verwante wetenschappen en technieken. Bosbouw. Landbouw. Exploitatie van dieren in het wild. --- Landbouw, veeteelt en verwante wetenschappen en technieken. Bosbouw. Landbouw. Exploitatie van dieren in het wild.
Choose an application
Food science and technology --- Nutritionary hygiene. Diet --- Food adulteration and inspection --- Food --- Food industry and trade --- Aliments --- Periodicals --- Marketing --- Inspection --- Périodiques --- Commercialisation --- 338.439 --- 63 --- 641 --- 664 --- Economie van de voedselproductie. Economie van de voedingsindustrie --- Agriculture and related sciences and techniques. Forestry. Farming. Wildlife exploitation --- Food. Cooking. Dishes --- Production and preservation of solid foodstuffs --- Food adulteration and inspection. --- Food industry and trade. --- Marketing. --- Great Britain. --- Agriculture Sciences --- Chemistry --- Engineering --- Health Sciences --- Life Sciences --- Food Science and Technology --- Biochemistry --- Nutrition and Dietetics --- 664 Production and preservation of solid foodstuffs --- 63 Agriculture and related sciences and techniques. Forestry. Farming. Wildlife exploitation --- 338.439 Economie van de voedselproductie. Economie van de voedingsindustrie. --- Economie van de voedselproductie. Economie van de voedingsindustrie. --- Voedingshygiëne. Dieet --- Voedingstechnologie --- 63 Landbouw, veeteelt en verwante wetenschappen en technieken. Bosbouw. Landbouw. Exploitatie van dieren in het wild. --- Landbouw, veeteelt en verwante wetenschappen en technieken. Bosbouw. Landbouw. Exploitatie van dieren in het wild.
Choose an application
Medicine. --- 601 --- anesthesie (anesthetica, ongevoeligheid) --- arbeidsgeneeskunde (bedrijfsgeneeskunde) --- besmettelijke ziekten (infectieziekten) --- chirurgie --- dermatologie (huidziekten) --- dieet (diëtetiek) --- endocrinologie --- epidemiologie (prevalentie) --- gastro-enterologie (maag-darmziekten) --- geriatrie --- gynecologie (vrouwenziekten) --- hematologie (bloedziekten) --- immunopathologie --- intensieve zorgen (medium care) --- kindergeneeskunde (kinderziekten, pediatrie, perinatologie) --- leverziekten --- nefrologie (nierziekten) --- neurologie (zenuwziekten) --- obstetrie (verloskunde) --- oftalmologie (gezichtsstoornissen, oogziekten) --- oncologie (gezwelziekten) --- orthopedie (beenderziekten) --- otorinolaryngologie (gehoorstoornissen, neus-keel-oorziekten) --- plastische chirurgie --- pneumologie (ademhalingsziekten, longziekten, luchtwegenziekten) --- prothesen (implantaten, kunstledematen, kunstorganen) --- psychiatrie --- rampen --- sportgeneeskunde (sportletsels) --- transplantaties --- traumatologie --- urologie (urinewegenziekten) --- Medical Specialities --- Medical Specialties --- Medical Specialty --- Specialities, Medical --- Specialties, Medical --- Specialty, Medical --- Medical Speciality --- Speciality, Medical --- (zie ook: hormonen) --- (zie ook: gerontologie) --- (zie ook: neurochirurgie) --- (zie ook: psychologie) --- (zie ook: orthopedie) --- (zie ook: andrologie) --- Geneeskunde --- woordenboeken --- woordenboeken. --- Health Workforce --- Medicine --- Human medicine --- pathologie --- Woordenboeken.
Choose an application
Inhoud: 1. Planmatige gezondheidsvoorlichting: een inleiding; 2. De probleemanalyse: de analyse van gezondheidsproblemen; 3. De analyse van gedrag en omgeving; 4. Determinanten van gedrag; 5. Intervention Mapping; 6. Theoriën en methodieken van verandering; 7. Diffusie van gezondheidsvoorlichingsprogramma's 8. Evaluatie van gezondheidsvoorlichting.
601.6 --- gedrag --- gezondheidsklachten --- gezondheidsopvoeding --- preventie --- veranderingsmanagement --- #KVHB:Gezondheidspsychologie --- #KVHB:Gedragsverandering --- #KVHB:Preventie --- GVO --- Gezondheidsvoorlichting --- gezondheidsvoorlichting --- gvo (gez) --- 331.4 --- 614 <492> --- #KVHB:Gezondheidszorg --- Preventieve geneeskunde --- Gezondheidsbeleid --- Gezondheidsopvoeding --- Gezonde voeding --- astma (gez) --- attitude (gez) --- cardiologie (gez) --- depressie (gez) --- gedragstherapie (gez) --- gezondheidszorg (gez) --- oncologie (gez) --- preventie (gez) --- voedingshygiëne (gez) --- 331.4 Arbeidsmilieu. Arbeidsomgeving. Werkmilieu. Arbeidsomstandigheden --- Arbeidsmilieu. Arbeidsomgeving. Werkmilieu. Arbeidsomstandigheden --- Médecine préventive --- Politique de la santé --- Education à la santé --- 659.24 --- Nederland --- Astma --- Agologie (andragogie) --- Bevolkingsonderzoek (screening) --- Cardiologie (hartziekten) --- Kankerpreventie --- Kankerregistratrie --- Vaatziekten --- Depressie --- Gezondheidsopvoeding (gvo, gezondheidsvoorlichting) --- Dieet --- Preventie --- Voedingsgewoonten (voedselconsumptie) --- 659.24 Technical information and consultancy --- Technical information and consultancy --- gezondheidsvoorlichting en -opvoeding --- depressie --- gedragsverandering --- overgewicht --- 364.444 --- GVO (gezondheidsvoorlichting en -opvoeding, sanitaire opvoeding) --- Gedrag --- basisonderwijs --- gezondheid --- obesitas (vermageringsdieet) --- risicogedrag --- voedingshygiëne (voedingsgewoonten) --- Gezondheidsvoorlichting en -opvoeding; algemeen --- patiëntenvoorlichting --- gezondheidspromotie --- Hygiene. Public health. Protection --- Sociology of health --- Epidemiology --- Social policy and particular groups --- Netherlands --- gezondheidszorg --- psychologie, sociaal --- Medische psychologie --- Gezondheidspsychologie. --- gezondheidspsychologie. --- Gezondheidsvoorlichting. --- Nederland.
Choose an application
Physiology of nutrition. Metabolism --- voedingsleer --- eetstoornissen --- obesitas --- kindervoeding --- voedingsgewoonten --- Alimentation --- Comportement --- Gedragswetenschap --- Human nutrition --- Menselijke voeding --- Nutrition [Human ] --- Nutrition humaine --- Voeding --- Voeding [Menselijke ] --- Nutrition --- Obesity --- Obésité --- Feeding Behavior --- Alimentation humaine --- Human feeding --- Consommation alimentaire --- Food consumption --- Comportement alimentaire --- Feeding habits --- Physiologie de la nutrition --- Nutrition physiology --- Flaveur --- Flavour --- Feeding Behavior. --- Food Habits. --- 613.2 --- eetgedrag --- smaak --- voeding --- Voedingsgewoonten (voedselconsumptie) --- Voedingsleer --- 628.1 --- voedingshygiëne (gez) --- Diet Habits --- Eating Habits --- Dietary Habits --- Eating Behavior --- Feeding Patterns --- Food Habits --- Behavior, Eating --- Behavior, Feeding --- Behaviors, Eating --- Behaviors, Feeding --- Diet Habit --- Dietary Habit --- Eating Behaviors --- Eating Habit --- Feeding Behaviors --- Feeding Pattern --- Food Habit --- Habit, Diet --- Habit, Dietary --- Habit, Eating --- Habit, Food --- Habits, Diet --- Habits, Dietary --- Habits, Eating --- Habits, Food --- Pattern, Feeding --- Patterns, Feeding --- Nutrition Disorders --- Voedingsleer. Dieet --- Alimentation/Nutrition --- Institut Danone --- medicine (XIX.) --- Cours dispensé dans le cadre de la Chaire Danone 1998 --- D/1999/7468/1 --- Sred --- Sect --- Note --- Prim --- Voedingsgewoonten --- Agrotechnology and Food Sciences. Human Nutrition --- Human Nutrition (General) --- Human Nutrition (General). --- Obésité --- Feeding-Related Behavior --- Behavior, Feeding-Related --- Feeding Related Behavior --- Feeding-Related Behaviors --- Eating disorders --- Troubles du comportement alimentaire --- Aspect psychologique --- Psychological aspects
Listing 1 - 10 of 17 | << page >> |
Sort by
|