Listing 1 - 3 of 3 |
Sort by
|
Choose an application
De Groote Oorlog door kinderogen is een samenwerking tussen de provincie West-Vlaanderen, projectvereniging BIE, CO7, stad Brugge, stad Kortrijk, KIDSCAM en Lessen in het donker. Voor dit project werden de handen in elkaar geslagen om 14 WO I-thema’s te laten verfilmen door leerlingen. De leerlingen (3e graad basisonderwijs) maakten een eigen interpretatie van het thema en kozen ook een bepaalde stijl waarin ze het filmpje maakten. Dit educatief pakket (dvd + lesboekje) verzamelt deze filmpjes, aangevuld met achtergrondinformatie, filmanalyse en heel wat originele muzische suggesties. Het lesboekje werd ontwikkeld voor het (buitengewoon) basisonderwijs, maar is zeker ook bruikbaar in de eerste graad van het secundair onderwijs. Met het lesboekje biedt Lessen in het donker een basisomkadering om creatief rond de films te werken. Bij elke film krijg je als leerkracht inhoudelijke duiding (historisch/ thematisch), een vragenwaaier om een klasgesprek op te starten en ook enkele opdrachten waarbij een muzische invalshoek werd gezocht (‘beeld’, ‘beweging’, ‘drama’ en ‘muziek’). Er is ook aandacht voor de bouwstenen van film zoals camerastandpunt, geluid, muziek, verhaallijn, kleur… Er wordt telkens teruggekoppeld naar het filmpje en de thematische insteek, met vaak ook een link naar het heden en de eigen realiteit van je klas. Zo kan je elke film ruim kaderen, waarbij een combinatie ontstaat van film- en herinneringseducatie. (Bron: website lesseninhetdonker.be)
Choose an application
Door de dagboekfragmenten van Jerome Seynhaeve maak je kennis met de Eerste Wereldoorlog. Een paar stellingen bij de foto's kan een link gelegd worden met de oorlog in Syrië. Met een aantal interessante links.
Choose an application
Elf groepen van kinderen in België (Vlaanderen en Wallonië) Burkina-Faso, Taiwan en in Brazilië hebben elk een korte animatiefilm gerealiseerd waarin ze hun visie op eerlijke handel voorstellen. Eerlijke handel wordt in dit werk verdedigd als een eerlijke relatie tussen de producent en de consument, een vorm van uitwisseling die niet schadelijk is voor de planeet. Op basis van de korte filmpjes werden ook enkele pedagogische activiteiten opgesteld. Deze activiteiten hebben als bedoeling op een leuke manier kennis op te doen, ontdekking te linken aan ervaring, betrokkenheid en creativiteit.
Listing 1 - 3 of 3 |
Sort by
|