Listing 1 - 3 of 3 |
Sort by
|
Choose an application
Unlike the many other books on omega-3 fatty acids, Long-Chain Omega-3 Specialty Oils is not concerned with nutrition but instead is aimed primarily at those people working to develop, manufacture and market long-chain omega-3 oils and the food, drink and pharmaceutical products containing them. It concentrates on the long-chain acids (C20 chain length and above), rather than alpha-linolenic acid. Although often thought of as 'fish oils', these omega-3 oils are also available from microbial fermentation and from other marine organisms such as krill. Furthermore, there is increasing interest in the development of higher plants with the ability to synthesise long-chain omega-3 fatty acids, with the ultimate objective of creating crop plants yielding oils containing EPA and DHA. Long-Chain Omega-3 Specialty Oils starts with an overview of omega-3 fatty acids, including a discussion of how they are formed in plants and animals, the physiological and medical effects of omega-3 acids, and the importance of chain length. This is followed by chapters discussing the wide variety of fish oil sources, as well as oils from fermentation of single-cell organisms. Separate chapters give information on state-of-the-art processing of fish oils, methods for making concentrates of omega-3 acids, and enzymatic processing and concentration strategies. The next two chapters cover the stabilization and utilization of omega-3 oils for various applications, followed by a chapter dealing with the challenging aspects of analysis of omega-3 acids and their decomposition products. The next chapter is dedicated to regulatory issues, and the final chapter gives an up-to-date survey of the various markets for long-chain omega-3 acids.
Choose an application
Milieuproblemen --- Soil biology --- Hunting. Fishery. Aquaculture --- Omega-3 --- Omega-6 --- Vetten --- Vis --- Visolie --- Voedingsgewoonten --- Nature protection --- Hygiene. Public health. Protection --- consumptie --- voeding --- vissen
Choose an application
De apocalyps is zo oud als de wereld. Van de vroegste tijden tot heden heeft de mens zich een beeld proberen te vormen van wat er zou gebeuren als alles ten onder ging. Vroeger keken we bevreesd naar de komst van kometen of de voorspellingen van waarzeggers. Vandaag zijn we bang voor terrorisme, nucleaire dreiging en klimaatopwarming. Soms lijkt het doemdenken weer helemaal terug. Steven Stroeykens onderzoekt of we echt moeten vrezen dat het einde van de wereld zoals we die kennen eraan komt. De moderne scenario?s voor de ondergang van de wereld vertonen frappante overeenkomsten met aloude apocalyptische angsten. Steven Stroeykens gaat op zoek naar wat de wetenschap te zeggen heeft. Hoe zou dat einde er echt uit kunnen zien? Moeten we ons zorgen maken over het klimaat, muterende virussen, artificiële intelligentie en planetoïdeninslagen? Of is de angst daarvoor even irrationeel als die van middeleeuwse sekteleden die dachten dat de hemel op hun hoofd zou vallen? 'Het einde van de wereld' is een fascinerende geschiedenis over rampen, angsten en nachtmerries.
Philosophical anthropology --- End of the world --- Comparative studies --- Geschiedenis (20e eeuw) --- Cultuurgeschiedenis --- Wetenschap --- Ecologie --- 900 --- natuurrampen --- einde van de wereld --- geschiedenis algemeen --- histoire généralités --- apocalyps --- het paradijs en de hel --- de Mayocalyps en 2012 --- het punt Omega --- VHEMT --- de zon --- het regenwoud --- computers --- de hemel --- de paradox van Fermi --- de aarde --- kosmische explosies --- Melkweg --- het einde van de wereld --- horror vacui
Listing 1 - 3 of 3 |
Sort by
|