Narrow your search

Library

AP (1)

Arteveldehogeschool (1)

Hogeschool Gent (1)

Hogeschool West-Vlaanderen (1)

KBR (1)

KDG (1)

KU Leuven (1)

Odisee (1)

Thomas More Kempen (1)

Thomas More Mechelen (1)

More...

Resource type

book (1)


Language

Dutch (1)


Year
From To Submit

2006 (1)

Listing 1 - 1 of 1
Sort by

Book
Voeding en gezondheid : een overzicht van de functionele componenten in levensmiddelen en van de relatie voeding en gezondheid
Authors: --- ---
ISBN: 9020966006 9789020966008 Year: 2006 Publisher: Heverlee LannooCampus

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Dit boek geeft een overzicht van de relatie voeding en gezondheid en van functionele componenten in levensmiddelen. In de huidige context van welvaartsziekten en het toenemend gebruik van gezondheidsbevorderende ingrediënten, is dit boek een hulpmiddel om de relatie tussen voeding en gezondheid beter te begrijpen.Het boek omvat twee luiken. In een eerste luik wordt een overzicht gegeven van de functionele componenten in levensmiddelen, met aandacht voor functionele koolhydraten, vetten, eiwitten, vitamines en sporenelementen en secundaire plantmetabolieten (polyfenolen). Voor elk van deze voedingscomponenten wordt hun voorkomen en gehalte in de verschillende voedselgroepen besproken, hun biobeschikbaarheid in het lichaam en hun mogelijke effecten op het metabolisme van de mens.In een tweede luik wordt de relatie voeding en gezondheid besproken aan de hand van epidemiologische gegevens. Verschillende chronische degeneratieve aandoeningen die voor ons land belangrijk zijn, met name hart- en vaatziekten, verschillende vormen van kanker, obesitas, diabetes, osteoporose en neuro-psychiatrische aandoeningen komen aan bod. Hierbij wordt bijzondere aandacht besteed aan de mogelijke rol van voeding in het ontstaan van - en de bescherming tegen - specifieke medische aandoeningen bij de mens.

Keywords

Agrotechnology and Food Sciences. Human Nutrition --- Human Nutrition (General). --- voedingsleer --- voeding --- Food science and technology --- levensmiddelenonderzoek --- componenten --- gezondheid --- 641 --- 671 Gezondheidszorg. Preventie --- Voeding --- gezondheidsopvoeding --- levensmiddelen --- 642 --- 613.2 --- 628.4 --- 641.1 --- epidemiologie --- functionele voedingsmiddelen --- koolhydraten --- metabolieten --- pathologie --- polyfenolen --- proteïnen --- sporenelementen --- vetten --- vitaminen --- voedingscomponenten --- voedingsmiddelen --- voedselveiligheid --- 612.392 --- Morbiditeit --- Voedingsleer --- Diabetes --- Functionele voedingsmiddelen --- Gezondheid (mentaal) --- Gezondheid --- Hart- en vaatziekten --- Kanker --- Levensmiddelen --- Osteoporose --- Overgewicht --- Ziekte en voeding --- Ziekten --- Voeding en gezondheid --- cardiologie (hartziekten) --- diabetes mellitus (suikerziekte) --- eiwitten --- metabool syndroom --- obesitas (vermageringsdieet) --- oncologie (gezwelziekten) --- osteoporose --- psychiatrie --- vaatziekten (bloedvatenziekten) --- vetzuren --- voedingshygiëne (voedingsgewoonten) --- Voeding. Voedsel--(zie ook {392.8}) --- Voedingsleer; algemeen --- (zie ook: vaatziekten) --- (zie ook: alvleesklier, insuline) --- (zie ook: psychologie) --- (zie ook: voedingshygiëne) --- cardiovasculaire aandoeningen --- diabetes --- kwaadaardige gezwellen --- obesitas --- voedingshygiëne --- Voeding-Verzorging --- Gezondheidsvoorlichting en -opvoeding --- Cardiologie --- Obesitas --- Geestelijke gezondheidszorg --- Voedingsstoffen --- Suikerziekte --- Gezondheidszorg --- Provincie West-Vlaanderen --- Verzorging-Voeding --- Gezondheidsopvoeding --- Ziekte --- Voedingsstof --- Diabetes mellitus --- Hart- en vaatziekte --- Gedrag --- Drank

Listing 1 - 1 of 1
Sort by