Listing 1 - 10 of 11 | << page >> |
Sort by
|
Choose an application
Echtscheiding --- Gezinnen --- Biologie --- 5e leerjaar secundair onderwijs --- Celbiologie --- Spijsvertering --- Voeding --- Ademhalingsstelsel --- Lymfvaatstelsel --- Uitscheidingsstelsel --- Bloedsomloop --- Plantkunde --- Dierkunde --- Menskunde --- #BSCH: vak: biologie --- #BSCH: vak: wetenschappen --- #KUPV:Eekhoutcentrum --- Schoolbooks - Didactic material --- Drank --- Gezondheid
Choose an application
Met je lichaam kan je lopen, springen, gooien en vangen maar ook proeven en ruiken. Soms onderzoekt de dokter je lichaam of word je ziek. Het is belangrijk om goed voor je lichaam te zorgen. Vierkant hardkartonnen prentenboek met vrolijke, paginagrote kleurenillustraties en beweegbare elementen. Vanaf ca. 2 jaar.Julienne van den HeuvelDit stevige, vierkante hardkartonnen boek met twee afgeronde hoeken laat summier verschillende functies van het lichaam zien qua bewegen en zintuigen, waarbij ook enkele gevoelens aan bod komen. Daarnaast is er aandacht voor doktersbezoek en persoonlijke verzorging. Schuifjes door het boek heen (ook eentje in het omslag) zorgen samen met een raadspelletje met flapjes op de laatste spread voor een speels element. De kleurige illustraties zijn gestileerd en wat clichématig. Jonge kinderen zullen het interessant vinden al de figuurtjes (zeer divers qua etnische afkomst) in actie te zien, er samen over te praten en aan te wijzen en te benoemen. Het woordgebruik sluit echter niet altijd goed aan bij de doelgroep. Er worden woorden gebruikt als ?knielen?, ?zintuigen?, ?gevoelens?, ?reflexen?, ?hygiëne? en ?schuimend product?. Tegelijkertijd verscheen in dezelfde uitvoering 'Slaap lekker'. Vanaf ca. 2 jaar.© NBD Biblion
Lichaam --- Ziek zijn --- Artsen --- Gezondheid --- Hygiëne --- Tandhygiëne --- Zintuigen --- Emoties --- Kartonboekjes --- Schuifboeken --- Prentenboeken --- Jeugdboeken 00-03 jaar --- Menselijk lichaam --- Arts --- Zintuig --- Emotie --- Kartonboek --- Schuifboek --- Voeding --- Gedrag --- Drank --- dokters --- kleuters --- lichaam --- French literature
Choose an application
Didactics of biology --- biologie --- SO (secundair onderwijs) --- #BSCH: vak: biologie --- .#BSCH: vak: wetenschappen --- 485.43 ) * BIOLOGIE - S.O --- Schoolbooks - Didactic material --- Biologie --- Secundair onderwijs --- 1e leerjaar secundair onderwijs --- Plantkunde --- Dierkunde --- Menskunde --- Zaadplanten --- Voeding --- Voedselketen --- Celbiologie --- Spijsvertering --- Stofwisseling --- Voortplanting --- Voortplanting (biologie) --- Drank --- Gezondheid --- Zaadplant
Choose an application
26-1
Meat --- Food habits --- Hunting --- Viande --- Habitudes alimentaires --- Chasse --- History --- Histoire --- Voeding --- Geschiedenis --- Food of animal origin --- Hunting and gathering societies --- Nutritional anthropology --- Anthropology --- Nutrition --- Meats --- Food gathering societies --- Gathering and hunting societies --- Hunter-gatherers --- Hunting, Primitive --- Ethnology --- Subsistence hunting --- Animal food --- Animal-origin food --- Animals as food --- Flesh foods --- Animal products --- Food --- Geneeskunde --- Techniek (wetenschap) --- Atlas --- Museum --- Drank --- Gezondheid
Choose an application
Didactics of secundary education --- Didactics of biology --- biologie --- SO (secundair onderwijs) --- Biologie ; secundair onderwijs ; leermiddelen --- Géographie--Manuels --- Geografie--Handboeken --- #BSCH: vak: biologie --- #BSCH: vak: wetenschappen --- 485.43 --- Handboek/cursus --- Schoolbooks - Didactic material --- Biologie --- Secundair onderwijs --- Plantkunde --- Dierkunde --- Menskunde --- Voeding --- Voortplanting --- Spijsvertering --- Anatomie --- Voortplanting (biologie) --- Tekenen --- Drank --- Gezondheid
Choose an application
Food habits --- Cooking, Medieval --- Habitudes alimentaires --- Cuisine médiévale --- History --- Histoire --- Cookery, Medieval --- Medieval cooking --- Eating --- Food customs --- Foodways --- Human beings --- Habit --- Manners and customs --- Diet --- Nutrition --- Oral habits --- Mediaeval History --- Food and Nutrition --- Voeding --- Geschiedenis --- Middeleeuwen --- Geneeskunde --- Techniek (wetenschap) --- Atlas --- Museum --- Drank --- Gezondheid
Choose an application
Tussen februari 2009 en november 2009 werd een representatieve steekproef van 3144 Vlamingen tussen 14 tot 85 jaar oud uitgebreid en gedetailleerd bevraagd over hun participatiegedrag. De Participatiesurvey 2009 wil antwoorden geven op vragen als: Hoe staat het met de participatie aan kunst en cultuur, het verenigingsleven en sport? Wie participeert en wie niet? Waarom participeren bepaalde groepen meer of minder dan andere? Wat zijn de belangrijkste drempels voor verhoogde participatie ? Hoe staat het met de participatie aan lokale voorzieningen? Welke rol spelen nieuwe communicatiemiddelen? Welke economische aspecten zijn verbonden aan participatie? Hoe is de participatie in de voorbije vijf jaren geëvolueerd?Dit deel bevat de eerste analyses van de Participatiesurvey 2009. Voor kunsten en erfgoed, het lokale cultuuraanbod, het verenigingsleven en sport worden algemene participatiecijfers geschetst, evoluties over een periode van vijf jaar nagegaan en wordt uitgebreid ingegaan op het begrijpen van verschillen in participatiegedrag. De analyses leveren een fijnmazig inzicht in hoe het staat met participatie, hoe verschillen kunnen begrepen worden en een zicht op de mogelijke hefbomen voor een verhoogde participatie. Daarnaast wordt in afzonderlijke hoofdstukken ingegaan op de drempels voor cultuurdeelname en de perceptie van culturele activiteiten, virtuele cultuurconsumptie, participatie in de levensloop, consumentenuitgaven aan sport en cultuur en een economische analyse rond de niet-gebruikswaarde van sport en cultuur. Het werk richt zich tot beleidsmakers, onderzoekers, actoren in het brede veld van cultuur, sociaalcultureel werk en sport, en anderen die inzicht willen verwerven in tendensen, evoluties en het begrijpen van verschillen in participatiegedrag
316.7:796 --- #SBIB:303H34 --- #SBIB:316.7C318 --- Academic collection --- C6 --- cultuur --- participatie --- sociologie (x) --- 600 Cultuur --- 680 Sport --- 497 --- België --- Vlaanderen --- cultuurbeleid --- kunst --- participatiebeleid --- sport --- vrijetijdsbesteding --- 491 --- Cultuurparticipatie --- Participatie, maatschappelijke --- cultuur, beleid --- publieksonderzoek --- S20110110.jpg --- participatie, maatschappelijke --- 316.7:796 Sociologie van de sport --- Sociologie van de sport --- Kwalitatieve methoden: grondige gevallenstudie, casework, social work --- Culturele participatie --- Opvoeding, onderwijs, wetenschap --- cultuurbeleid, culturele raden, cultuurpact --- Cultuurbeleid --- Vrijetijdsbesteding --- 301.17 --- Arts surveys --- Arts --- Associations, institutions, etc. --- Recreation --- Social participation --- Citizen participation. --- Cultuur. --- Kunst. --- Participatie. --- Vlaanderen (België). --- Associations, institutions, etc --- Sociale agogiek --- Citizen participation --- Vlaanderen. --- Vrijetijds-, toerisme- en cultuuragologie. --- Sociology of culture --- sportsociologie --- Sociology of sport --- sociaal-cultureel werk --- cultuurparticipatie --- cultuursociologie --- Flanders --- sportbeleid --- Political sociology --- verenigingsleven --- Sociology of cultural policy --- sociale participatie --- cultuurconsumptie --- jeugd --- S20110109.jpg --- Culture --- Flanders (Belgium) --- Cultuur --- Kunsten --- Sport --- Verenigingsleven --- Participatie --- Onderzoek --- Internet --- Kunst --- Recreatie --- Toerisme --- Ontwikkeling --- Leerlijn --- Technologie --- Voeding --- Maatschappij --- Emigratie --- Drank --- Gezondheid --- Onderzoek (wetenschap)
Choose an application
Biologie --- 1e leerjaar secundair onderwijs --- Leefgebieden --- Zaadplanten --- Gewervelde dieren --- Anatomie --- Voeding --- #BSCH: vak: biologie --- #BSCH: vak: wetenschappen --- 371.67 --- 373.5 --- 372.857 --- biologie --- leerboeken --- secundair onderwijs --- 570.12 --- Onderwijsleermiddelen --- 570 --- 1e leerjaar s.o --- 485.43 --- Handboek/cursus --- Vogels --- determineren --- gewrichten --- handboek --- knoppen --- koe --- kwetsuren --- microscoop --- schedel --- schimmels --- skelet --- spieren --- spijsvertering --- vleesetende planten --- voedselketen --- voedselrelaties --- zaadplanten --- zwammen --- Biologie ; secundair onderwijs --- Biologie ; secundair onderwijs ; leermiddelen --- Biologie: handboek secundair onderwijs --- Konijn: dissectie --- Zetmeelsynthese --- 373.5 Middelbaar onderwijs --- 373.5 Middelbare scholen. Voortgezet onderwijs --- Middelbaar onderwijs --- Middelbare scholen. Voortgezet onderwijs --- 371.67 Leerboeken. Wetenschappelijk instrumentarium. Cartografische hulpmiddelen --- Leerboeken. Wetenschappelijk instrumentarium. Cartografische hulpmiddelen --- 372.857 Biologie --(niet-universitair onderwijs) --- Biologie --(niet-universitair onderwijs) --- Biologie : hand- en leerboeken --- Biologie ; algemeen --- (zie ook: sportvoeding) --- (zie ook: zwemvogels) --- Schoolbooks - Didactic material --- Contains audio-visual material --- Leefgebied --- Tekenen --- Drank --- Gezondheid --- Zaadplant
Choose an application
Bevat ons voedsel vreemde stoffen, en betekent dit een gevaar voor onze gezondheid? Ziedaar de kernvraag van onderhavig boek, dat reeds eerder als monografie nr. 16 in deze reeks verscheen, maar inmiddels grondig werd geactualiseerd resp. herschreven. Over hogergenoemde vraag heerst heel wat onbehagen, nog versterkt door de aandacht die de media regelmatig besteden aan al of niet reële schandalen of schandaaltjes in dit verband. De monografie wil in deze materie een aantal misverstanden rechtzetten. Het accent komt daarbij te liggen op de zo genaamd. 'contaminanten', dit wil zeggen die stoffen die niet opzettelijk aan een voedingsmiddel zijn toegevoegd, maar daarin aanwezig zijn, hetzij als residu, hetzij door migratie, hetzij door de vervuiling van de omgeving. Worden achtereenvolgens behandeld: zware metalen, pesticiden (geheel herschreven), antibiotica en hormonen, mycotoxinen, nitrosaminen, polycyclische koolwaterstoffen, bepaalde industriële producten en radioactieve stoffen. In deze editie werd ook het hoofdstuk 'additieven' herschreven en op substantiële wijze uitgebreid. Additieven (zoals kleurstoffen), door de doorsneeburger meestal in één adem genoemd met contaminanten (zoals kwik in vis), zijn opzettelijke toevoegsels die aan een strikte reglementering zijn onderworpen.Telkens worden de volgende vragen beantwoord: waar komen deze vreemde stoffen vandaan, welke zijn de eventuele schadelijke effecten ervan, wat is de aanvaarde norm en hoe bepaalt men die, wat zegt onze wetgeving (niet)?
Food Additives --- Food Contamination --- Legislation, Food --- 641.1 --- #KVIV --- #abib:almm --- Academic collection --- $?$88/11 --- 614.7 --- 641 --- 664.05 --- 628.4 --- 628.9 --- Voeding : gevaarlijke stoffen --- antibiotica --- carcinogenen --- hormonen --- koolwaterstoffen --- metaalintoxicaties --- pesticiden --- radioactiviteit --- toxicologie (intoxicatie, vergiftiging) --- voedingshygiëne (voedingsgewoonten) --- voedingsleer --- 641.1 Foodstuffs from the point of view of properties. Nutritional value --- Foodstuffs from the point of view of properties. Nutritional value --- Food Legislation --- Food Laws --- Food Law --- Food Legislations --- Law, Food --- Laws, Food --- Legislations, Food --- Food --- Food Adulteration --- Adulteration, Food --- Adulterations, Food --- Contamination, Food --- Contaminations, Food --- Food Adulterations --- Food Contaminations --- adverse effects --- milieu - leefmilieu - milieubeleid (zie ook 712) - duurzame ontwikkeling --- voeding --- (zie ook: beroepskanker) --- (zie ook: endocrinologie) --- (zie ook: bedrijfshygiëne) --- (zie ook: voedingshygiëne) --- legislation & jurisprudence --- Europe. --- Northern Europe --- Southern Europe --- Western Europe --- Food additives, adverse effects. --- Food contamination. --- Giftige bestanddelen. --- Legislation --- Milieuverontreiniging. --- Voedselvergiftiging. --- Food, europe. --- Toxicology --- voedselvergiftiging --- Nutritionary hygiene. Diet --- additieven (voeding) --- MAC-waarden (Maximaal Aanvaardbare Concentratie) --- chemische technologie --- Aliments. Additifs. Toxicologie. --- Voedsel. Vreemde stoffen. Vergiftigingen. --- 628.5 --- voedingsleer (gez) --- Voeding --- Voedingsmiddelencontrole --- Voedselveiligheid. --- Food adulteration and inspection. --- Food poisoning. --- Voedselveiligheid --- Drank --- Gezondheid
Choose an application
Deel I biedt een milieuwetenschappelijke en economische analyse van het ecologische vraagstuk. Vanuit het analysekader van de ecologische economie ontwikkelen de auteurs een begrippenkader dat ecologie en mondiale rechtvaardigheid in één visie verenigt. Concepten als 'duurzame economische welvaart' en 'sterke duurzaamheid' staan daarbij centraal. Om de wortels van de hedendaagse impasse te vinden, beschrijven de auteurs in Deel II de historiek van de interactie tussen mens en natuur. Vanuit een interdisciplinair perspectief behandelen zij de drie levenswijzen die elkaar onomkeerbaar zijn opgevolgd: die van jager-verzamelaars, de agrarische samenleving en de industriële samenleving. Op basis van deze inzichten gaan zij in Deel III op zoek naar uitwegen die de wereld leefbaar moeten houden of maken. Zij pleiten voor een 'biofysisch stationaire economie' en 'foutvriendelijke technologie'. In het afsluitende hoofdstuk houden de auteurs een pleidooi voor een nieuwe relatie tussen mens en natuur.
General ethics --- Economic order --- International economic relations --- Human ecology. Social biology --- Environmental protection. Environmental technology --- World history --- sociale ecologie --- wereldgeschiedenis --- groene economie --- ecologie --- milieubeleid --- globalisering --- milieufilosofie --- geschiedenisfilosofie --- duurzame ontwikkeling --- Internationalisering --- Duurzame ontwikkeling --- Ecologie --- Duurzaam ondernemen --- Economische ontwikkeling --- Economie --- Milieu --- Ethiek --- Globalisering --- Samenleving --- Environmental degradation. --- Globalization --- Economic development --- Sustainable development. --- Environmental responsibility. --- Human ecology. --- Geografie --- Environmental aspects. --- Sociale geografie --- Mens en Milieu. --- Law, Politics & Government --- International Relations --- ecologische crisis --- milieu --- 520 Milieubeleid --- BPB0606 --- 504.062 --- 330.35 --- 330.342.36 --- 614.61 --- economie, ethiek --- milieuproblematiek --- 062618.jpg --- Internationaal milieubeleid --- Milieu en economie --- S2006345.JPG --- milieuvraagstukken --- Economische groei. Kwantitatieve toename. Technische vooruitgang --zie ook {338.09} --- Wereldeconomie --- milieubeleid, milieurecht --- 504 --- 327 --- 330.342.36 Wereldeconomie --- 504.062 Protection, rational use, restoration of natural resources. Sustainable development --- Protection, rational use, restoration of natural resources. Sustainable development --- 330.35 Economische groei. Kwantitatieve toename. Technische vooruitgang --zie ook {338.09} --- Gezondheidszorg --- Druktechniek --- Bouwsector --- Stadsvernieuwing --- Godsdienst --- Sport --- Duurzaamheid --- Filosofie --- Psychologie --- Sociologie --- Man --- Cultuur --- Erfelijkheidsleer --- Stadssamenleving --- Technologie --- Voeding --- Maatschappij --- Verpleegkunde --- Drank --- Gezondheid --- Volwassene
Listing 1 - 10 of 11 | << page >> |
Sort by
|