Listing 1 - 10 of 46 << page
of 5
>>
Sort by
Werner Heisenberg in Selbstzeugnissen und Bilddokumenten
Author:
ISBN: 3499502402 Year: 1976 Publisher: Reinbek bei Hamburg Rowohlt

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract


Book
Food and art in the nineteenth century
Authors: --- --- ---
ISBN: 9782503578392 250357839X Year: 2019 Publisher: Turnhout Brepols

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract


Book
Food and weather studies : un champ de recherche en voie de constitution
Authors: ---
ISBN: 9782503582634 250358263X Year: 2020 Publisher: Turnhout Brepols

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract


Book
Schwein haben : Historisches und Histörchen vom Schwein.
Authors: ---
ISBN: 3334002985 Year: 1990 Publisher: Jena Fischer

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract


Book
Ankona : jaarboek 2000.
Authors: ---
ISBN: 906625033X Year: 2001 Publisher: Antwerpen Antwerpse koepel voor natuurstudie

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract


Book
De verstandige kock : Proef de smaak van de 17de eeuw
Authors: --- --- ---
ISBN: 9789056157944 9056157949 Year: 2022 Publisher: Gorredijk Sterck & de Vreese

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

De verstandige kock, of sorghvuldige huyshoudster' was een kleine honderd jaar lang dé culinaire bestseller van Nederlandse bodem. Het is het enige gedrukte Nederlandstalige kookboek uit de zeventiende eeuw in de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden. De Amsterdamse druk uit 1669 werd als sluitstuk opgenomen in het driedelige 'Het Vermakelijck landtleven', een handleiding voor buitenplaatsbezitters om zelfvoorzienend te zijn. Een kookboek om lekker te koken met wat de grond schaft.00Marleen Willebrands, neerlandica en culinair-historisch deskundige, hertaalde 194 recepten in modern-Nederlands en geeft uitgebreide achtergrondinformatie bij dit bijzondere kookboek. 0Alexandra van Dongen, kunsthistorica en conservator van Museum Boijmans Van Beuningen, beschrijft het keuken- en tafelgerei dat voorkomt in 'De verstandige kok' aan de hand van eigentijdse schilderijen en voorwerpen, en koppelt dit aan de recepten.0Manon Henzen, culinair historica en eigenaar van historisch kookatelier eet!verleden, bewerkte twintig tongstrelende recepten voor de moderne keuken. Zo kan iedereen de smaak van de zeventiende eeuw ontdekken.


Book
De gouden kooi : over het ontstaan van het huisdier
Author:
ISBN: 9052404623 Year: 1998 Publisher: Antwerpen Hadewych

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract


Periodical
Revista Española de Antropología Americana.
Author:
ISSN: 05566533 Publisher: Madrid Servicio de Publicaciones Universidad Complutense

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract


Book
Hout dat spreekt : over de sterke band tussen de mens en hout
Author:
ISBN: 9789056156527 9056156527 Year: 2021 Publisher: Gorredijk Sterck & de Vreese

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Iedereen weet wat hout is en wat je ermee kan doen. Maar is dat echt zo? Na het lezen van dit boek zal u moeten bekennen dat er veel meer over hout te vertellen valt dan u denkt. 0De invloed van hout op ons en onze beschaving is immens groot. Zonder hout geen vuur, geen houtskool en dus ook geen ijzertijd, geen luxueuze, zwarte stoffen, geen inkten of plakkaatverf, geen whisky of wijn. In 'Hout dat spreekt' maken we kennis met dit geweldige materiaal dat natuur ons brengt. 0Wim Tavernier, Viviane Leyman, Ilse Boeren, Maaike De Ridder en Kristof Haneca brengen in dit boek hun wijsheid samen en verassen ons met boeiende inzichten. 0Deze uitgave is tot stand gekomen in samenwerking met Plantentuin Meise.


Book
A cultural history of Wallonia
Authors: --- ---
ISBN: 9789061533207 Year: 2012 Publisher: Brussels Mercatorfonds

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Instigated by Bruno Demoulin, the book 'A cultural history of Wallonia' explores the subject of the Walloon cultural identity. It discusses the numerous forms the Walloon consciousness takes on an artistic, musical and other levels and will be of interest to both the expert in the field and the interested layman. The richly illustrated book provides the reader with a complete historical and themed survey of culture in Wallonia. In the first historical part, Wallonia's history is explored in depth by specialized historians and art historians who cover the great periods from prehistory to the present day. The second part takes a themed approach to Walloon culture and consists of fascinating essays about language, literature, publications, music, the performing arts, plastic arts, photography and many other aspects which illustrate the diversity of this regions cultural heritage.

Listing 1 - 10 of 46 << page
of 5
>>
Sort by