Narrow your search

Library

AP (2)

KDG (2)

KU Leuven (2)

Odisee (2)

PXL (2)

Thomas More Kempen (2)

UAntwerpen (2)

UCLL (2)

VIVES (2)

EhB (1)

More...

Resource type

book (2)

digital (1)


Language

Dutch (2)


Year
From To Submit

2015 (1)

2006 (1)

Listing 1 - 2 of 2
Sort by

Book
Analysemethoden voor voeding : recente ontwikkelingen
Authors: --- --- ---
ISBN: 9020961403 Year: 2006 Publisher: Leuven LannooCampus

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

In dit boek worden alle recente ontwikkelingen op het gebied van levensmiddelenanalyses behandeld. Bij de staalvoorbereiding zijn deze ontwikkelingen onder meer een gevolg van steeds lagere concentraties van te bepalen bestanddelen, complexere matrices, milieuaspecten voor gebruikte oplosmiddelen en de reeds aangehaalde strengere normen opgelegd door de overheden. Er wordt dus gestreefd naar nauwkeuriger resultaten in kortere tijd en met minder kosten. Bij de eigenlijke analyse is het principe in heel wat gevallen een chromatografrische scheiding. Andere analysemethoden zijn vloeistofinjectieanalyse en capillaire elektroforese. Verder zijn er ook de biotechnologische methoden.Bij de detectie, dit is het kwantificeren van de afzonderlijke bestanddelen, zijn er eveneens heel wat recente ontwikkelingen. Elementen die daarbij spelen zijn miniaturisering en automatisering. Een trend tegenwoordig is het combineren van twee of meer analysetechnieken.


Multi
Experimentele vaardigheden
Authors: --- --- --- ---
ISBN: 9789038216119 9789038216478 9789038224190 Year: 2015 Publisher: Gent Academia Press

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Dit boek richt zich op alle studenten van universiteit en hogeschool die in aanraking komen met chemische en biomedische practica. Het behandelt achtereenvolgens de algemene vaardigheden, de chemische vaardigheden en de microbiologische vaardigheden. De tekst is uitvoerig geïllustreerd met foto's en tekeningen

Keywords

chemie --- General microbiology --- HO (hoger onderwijs) --- practicums --- Didactics of chemistry --- microbiologie --- biochemie --- Higher education --- Scheikunde. --- Laboratoria ; veiligheid --- Chemie ; hoger onderwijs --- 54 --- experimenten --- medische laboratoriumtechnologie --- scheikunde --- veiligheid --- 543.1 --- arbeidsbescherming --- gevaarlijke stoffen --- laboratoriumtechnieken --- pH-bepaling --- titrimetrie --- Arbeidsbescherming (veiligheid (personeel), bedrijfsveiligheid) --- Chemie --- Chromatografie --- Gaschromatografie --- Gevaarlijke stoffen --- Laboratorium --- Microbiologie --- Spectrofotometrie --- Sterilisatie (ontsmettingsmethoden) (stoomsterilisatie) --- Temperatuur --- Titreren --- Veiligheid --- microscoop --- pH-waarden --- laboratorium --- 573 --- Titraties --- microbiologie (lt) --- 542 --- Chemie : praktijk --- Veiligheid : laboratoria --- 54 Chemistry. Mineralogical sciences --- Chemistry. Mineralogical sciences --- Chemie. Scheikunde --- Laboratoriumtechniek - Laboratoriuminstrumenten --- General biochemistry --- 542.2 --- 542.2 Laboratory apparatus and techniques in general --- Laboratory apparatus and techniques in general --- departement Biotechniek 10 --- experimentele chemie --- chromatografie --- 54 Chemie. Kristallografie. Mineralogie --- Chemie. Kristallografie. Mineralogie --- LC (liquid chromatography) --- DLC (dunnelaagchromatografie) --- HPLC (high power liquid chromatography) --- drogen --- PXL-Handboeken --- Hygiene. Public health. Protection

Listing 1 - 2 of 2
Sort by