Listing 1 - 10 of 33 | << page >> |
Sort by
|
Choose an application
Het fenomeen ‘leven’ is onlosmakelijk verbonden met de aanwezigheid van een aantal bijzondere chemische stoffen: de biomoleculen. Zonder de wisselwerking tussen deze biomoleculen, het hoofdthema van de biochemie, is er geen leven. De wisselwerking is het gevolg van hun structuur, die hun functie dicteert. Het begrijpen van structuur-functierelaties van biomoleculen, en van eiwitten in het bijzonder, is dan ook essentieel om inzicht te krijgen in de complexiteit van verschillende levensnoodzakelijke processen in organismen. Verstoring van biochemische processen leidt tot ziekte. Om via wetenschappelijk onderzoek het ontstaan van ziektes te kunnen ontrafelen en om de werking van de klassieke geneesmiddelen te begrijpen, zijn inzichten in de biochemie van groot belang. Het boek Algemene Biochemie. Functionele bouwstenen van het leven start met een algemene situering en gaat verder met een uitgebreide bespreking van de verschillende bouwstenen van cellen (suikers, nucleotiden, lipiden en eiwitten). De structuurniveaus van eiwitten worden in extenso behandeld en gradueel gekoppeld aan hun functie (en aan de regulatie ervan). Dat culmineert in een hoofdstuk waarin biochemische concepten en mechanismen gekaderd worden in de context van biologische processen of toepassingen: de bloedstolling, de werking van een antibioticum, actinegestuurde celmigratie en vertering. Er wordt aandacht besteed aan ziektebeelden en andere medisch relevante onderwerpen. Dit boek bespreekt de basisaspecten van de biochemie. Daarom is het geschikt als handboek voor studenten uit richtingen die algemene biochemie als verplicht onderdeel in hun curriculum hebben (geneeskunde, tandheelkunde, biomedische wetenschappen, biochemie en biotechnologie, biologie, scheikunde), maar het kan ook worden gebruikt als naslagwerk voor studenten uit de toegepaste biologische wetenschappen, de opleiding tot dierenarts en relevante richtingen uit de hogescholen.
Biochemie --- 577.1 --- General biochemistry --- suiker --- biochemie --- eiwitten --- enzymen --- aminozuren
Choose an application
Op een basale wetenschappelijke manier wordt uitgelegd uit welke voedingsstoffen onze voeding bestaat. Gericht op hbo- en wo-studenten.
vetten (voeding) --- Nutritionary hygiene. Diet --- water --- additieven (voeding) --- voedingschemie --- voedingsstoffen --- mineralen (voeding) --- vitaminen --- koolhydraten --- eiwitten --- Voedingsleer --- Voedingsstoffen --- 628.1 --- Voedingsmiddelen : samenstelling --- 613.21 --- 664 --- Voedingsmiddelen --- gezonde voeding --- voedingsleer --- scheikunde --- Productie en verduurzaming van vaste voedingsmiddelen --- Kennis van voedings- en genotsmiddelen --- Voedingsleer algemeen, chemie --- Food --- Analysis --- Composition --- Nutrition --- Requirements --- vetten (voeding). --- Nutritionary hygiene. Diet. --- water. --- additieven (voeding). --- voedingschemie. --- voedingsstoffen. --- mineralen (voeding). --- vitaminen. --- koolhydraten. --- eiwitten. --- Voedingsleer.
Choose an application
voeding --- 642.4 --- gezondheid --- voedingsleer --- voedselhygiëne --- 628.4 --- adolescenten --- babyvoeding --- bejaarden --- borstvoeding --- eiwitten* --- energie --- gezondheidszorg --- groei --- groeicurven --- kinderen --- kindervoeding --- koolhydraten --- mineralen --- ontwikkeling kinderen --- peuters --- prematuriteit --- sport --- vet --- vezels --- vitaminen --- volwassenen --- water --- zwangerschap --- Eiwitten --- Energie (voeding) --- Jongeren en voeding --- Kindervoeding --- Koolhydraten --- Lactatie --- Mineralen --- Peutervoeding --- Spoorelementen --- Sportvoeding --- Vetten --- Vitaminen --- Vochtinname --- Voedingsstoffen --- Voedingsvezels --- Zuigelingenvoeding --- voedingsleer - algemeen --- Voedingsleer; algemeen
Choose an application
Het fenomeen 'Leven' is onlosmakelijk verbonden met de aanwezigheid van een aantal bijzondere chemische stoffen, de biomoleculen. Zonder de wisselwerking tussen deze biomoleculen, het hoofdthema van de biochemie, is er geen leven. Deze wisselwerking is het gevolg van hun structuur welke hun functie dicteert. Het begrijpen van structuur-functierelaties van biomoleculen en van eiwitten in het bijzonder, is dan ook essentieel om inzicht te krijgen in de complexiteit van verschillende levensnoodzakelijke processen in organismen. Verstoring van biochemische processen leidt tot ziekte. Om via wetenschappelijk onderzoek het ontstaan van ziektes te kunnen ontrafelen en om de werking van de klassieke geneesmiddelen te begrijpen, zijn inzichten in de biochemie van groot belang.Het boek Algemene Biochemie. Functionele bouwstenen van het leven, start met een algemene situering en vervolgt met een uitgebreide bespreking van de verschillende bouwstenen van cellen (suikers, nucleotiden, lipiden en eiwitten). De structuurniveaus van eiwitten worden in extenso behandeld en gradueel gekoppeld aan functie en aan regulatie van deze functie. Dit culmineert in een hoofdstuk waar biochemische concepten en processen gekaderd worden in de context van een fysiologisch proces: de bloedstolling, de werking van een geneesmiddel (het gebruik van antibiotica), en een cellulair proces (actine-gestuurde celmigratie). Doorheen de tekst wordt aandacht besteed aan ziektebeelden of andere medisch relevante onderwerpen.
573.4 --- 577.1 --- biochemie --- biochemie (gez) --- Biochemie - Virussen - Biofysica --- chemische basis van het leven. Biochemie en bio-organische chemie in het algemeen --- General biochemistry --- Biochemie --- PHL-Central Office 12 --- eiwitten
Choose an application
641.1 --- Eiwitten --- Koolhydraten --- Vitaminen --- Voedingsmiddelen --- Brochure --- voedingsleer --- voedingsmiddelen --- 642.4 --- voedingsleer - algemeen --- 612.392.5 --- Voedingsleer --- voeding --- voedingstafels --- Nutritionary hygiene. Diet --- voedingsstoffen --- voedingswaarde --- analytische chemie (scheikunde) --- tabellen --- voedingsmiddelentabellen --- voedingsmiddelentechnologie --- 613.2 --- Dieet --- 628.4 --- (zie ook: voedingshygiëne)
Choose an application
Sociology of sport --- Nutritionary hygiene. Diet --- Physiotherapy. Alternative treatments --- Social medicine --- sport (themawoord fictie) --- sport --- sportgeneeskunde --- 613.2 --- EHBO --- Eiwitten --- Hygiëne --- Koolhydraten --- Mentale training --- Sport --- Sportblessures --- Verzekeringen --- Vitaminen --- Voeding --- Ziekten van de spijsverteringsorganen --- sportverzorging --- sportvoeding
Choose an application
This book provides a state-of-the-art report on our current understanding of aquaporins and the future direction of the field. Aquaporins (AQPs) are a group of water-channel proteins that are specifically permeable to water and other small molecules, such as glycerol and urea. To date thirteen water-channel proteins (AQP0 – AQP12) have been cloned and the mechanisms and physiological functions of water transport across biological membranes have long been the subject of interest. Recent advances in the molecular biology and physiology of water transport have yielded new insights into how and why water moves across cell membranes, and studies on aquaporin knockout mouse models suggest that aquaporins are involved in the development of some diseases and they may be useful targets of research into selective-inhibitor drugs. By focusing on the advances made over the last 20 years in the biophysics, genetics, protein structure, molecular biology, physiology, pathophysiology and pharmacology of aquaporins in mammalian cell membranes, this book provides novel insights into further mechanisms and the physiological significance of water and some small molecule transport in mammals in order to stimulate further research in new directions.
Chemical structure --- Biomembranes --- Histology. Cytology --- General biochemistry --- Human physiology --- Toxicology --- Pharmacology. Therapy --- celmembranen --- membranen (biologie) --- protein-engineering --- farmacologie --- biochemie --- biologie --- multimedia --- toxicologie --- fysiologie --- eiwitten --- moleculaire biologie --- Pharmacology. --- Proteins . --- Human physiology. --- Cell membranes . --- Pharmacology/Toxicology. --- Protein Science. --- Human Physiology. --- Membrane Biology.
Choose an application
Didactics of secundary education --- General biochemistry --- voedingsleer --- voeding --- Didactics of biology --- Food science and technology --- Didactics of chemistry --- Pharmacology. Therapy --- Alimentation --- Chimie organique --- Manuels scolaires --- Organische chemie --- Schoolboeken --- Voeding --- #BSCH: vak: chemie --- #BSCH: vak: wetenschappen --- #KUPV:Eekhoutcentrum --- chemie --- vetten --- suiker --- eiwitten --- vitaminen --- mineralen --- additieven --- Handboek/cursus --- 485.42 --- Additieven --- Eiwitten --- Handboek --- Mineralen --- Scheikunde --- Secundair onderwijs --- Suikers --- Vetten --- Vitaminen --- Chemie ; secundair onderwijs --- scheikunde --- Chemie en voeding --- Schoolbooks - Didactic material
Choose an application
voeding --- voedingstafels --- Nutritionary hygiene. Diet --- voedingsleer --- voedingsmiddelen --- 613.2 --- Voedingsleer. Dieet --- voedingsmiddelenleer --- 612.392.5 --- 628.1 --- Voedingsmiddelentabel --- eiwitten --- koolhydraten --- vitaminen --- sportdranken --- voedingsdriehoek --- Voedingsleer --- 641.1 --- Voedingsmiddelentabellen --- Vlees --- Vis --- Zuivel --- Vetten --- Graanproducten --- Groenten --- Fruit --- Sportvoeding --- Vegetarische voeding --- Dranken --- Eiwitten --- Koolhydraten --- Vitaminen --- Voedingsmiddelen --- Brochure --- 547.9 --- 612.392.5 Calorific value of foods --- Calorific value of foods --- Voeding --- Body Mass Index --- Tabellen --- Voeding-Verzorging --- Voedingsdriehoek --- Gezondheid --- 628.5 --- voedingsvoorlichting --- Voedingsmiddel --- Tabel --- Verzorging-Voeding --- Gedrag --- Drank
Choose an application
Voedingsleer --- Voeding --- Voeding-Verzorging --- Voedingsindustrie --- Voedingsmiddelen --- Voedingsstoffen --- Voedingssupplementen --- Voedseladditieven --- Conserveren van voedingsmiddelen --- Diëten --- Eten --- Eiwitten --- Koolhydraten --- Vetten --- Vitaminen --- Mineralen --- Spoorelementen --- Water --- Alcohol --- Additieven --- Graan --- Zuivelproducten --- Vlees --- Vissen --- Aardappelen --- Groenten --- Fruit --- Dranken --- Ondervoeding --- Obesitas --- Psychologie --- 612.392 --- 642.1 --- voeding --- Contaminanten --- Dieetleer --- Graanproducten --- Kant-en-klare maaltijden --- Melkproducten --- Oliën --- Overgewicht --- Reuk --- Smaak --- Vis --- Voedingswaarde --- Zoetwaren --- Psychologie van het eten --- 628.1 --- eiwitten --- vitaminen --- Body mass index --- Dieet --- voedingsmiddelen --- voedingsleer --- 612.392 Foodstuffs in general --- Foodstuffs in general --- kennis van voedings- en genotmiddelen afzonderlijk --- Verzorging-Voeding --- Voedingsmiddel --- Voedingsstof --- Voedingssupplement --- Voedingsadditief --- Conserveren (voeding) --- Proteïne --- Koolhydraat --- Vet --- Vitamine --- Mineraal --- Additief (voedsel) --- Zuivelproduct --- Aardappel --- Groente --- Drank --- Man --- Gezondheid --- Volwassene --- Flora en fauna --- Grafische sector --- Fauna --- Flora
Listing 1 - 10 of 33 | << page >> |
Sort by
|