Narrow your search

Library

KU Leuven (24)

Odisee (12)

Thomas More Kempen (12)

Thomas More Mechelen (12)

UCLL (12)

VIVES (12)

LUCA School of Arts (11)

ULiège (9)

UGent (6)

ULB (6)

More...

Resource type

book (18)

dissertation (3)

periodical (3)

digital (1)


Language

English (23)

Dutch (1)


Year
From To Submit

2023 (1)

2022 (2)

2020 (1)

2018 (1)

2015 (1)

More...
Listing 1 - 10 of 24 << page
of 3
>>
Sort by
Food allergy
Authors: ---
ISBN: 0881674389 Year: 1988 Publisher: New York (N.Y.): Raven Press

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract


Book
Adverse reactions to foods
Year: 1984 Publisher: [Bethesda, Md.?] U.S. Dept. of Health and Human Services, Public Health Service, National Institutes of Health

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract


Book
De achilleshiel van allergie : Wat is voedselallergie, waar komt het van en is het te verslaan
Author:
ISBN: 9086868835 9086863329 Year: 2018 Publisher: Leiden ; Boston : Brill | Wageningen Academic,

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Wie kent niet het verhaal van Achilles, de onkwetsbare held uit de Griekse mythologie die tóch een zwak puntje had dat hem uiteindelijk velde. Dat lijkt een analogie met voedselallergieën, waar ook geen kruid tegen gewassen leek. Vermijden is vaak de belangrijkste ‘therapeutische’ optie. Helaas blijkt 'vermijden' van allergenen regelmatig te mislukken. In het ergste geval heeft dat dramatische gevolgen. Maar net als bij Achilles, lijkt het erop dat allergieën tóch zwakke punten hebben, en écht aangepakt kunnen worden! In dit boek wordt op een toegankelijke en voor niet-specialisten begrijpelijke manier uiteengezet wat allergieën zijn, maar ook wat we er niet toe rekenen (allergieën en toch-niet-allergieën lijken soms bedrieglijk veel op elkaar!). Het is geen naslagwerk of zelfhulpgids. Het gaat in op waar de oorzaken van (vooral voedsel-)allergieën lijken te liggen en wat de veroorzakers zijn. Daarnaast komen de benaderingen aan bod om het leven van allergische mensen aangenamer en veiliger te maken. Er lijkt licht te gloren aan het einde van de zo lang zo duistere tunnel. Harry Wichers is een biochemicus met een bijzondere interesse in immunologie. Hij is geen arts of ervaringsdeskundige. Via zijn werk probeert hij een bijdrage te leveren aan het terugdringen en beheersbaar maken van de schijnbaar toenemende allergieproblematiek, door de voedingskundige en voedseltechnologische dimensie te onderzoeken.


Dissertation
Rheumatoid arthritis and food, allergy?
Authors: ---
Year: 1991 Publisher: Amsterdam s.n.

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract


Book
Insights into the Etiology, Prevention, and Treatment of Food Allergy
Authors: ---
Year: 2020 Publisher: Frontiers Media SA

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

This eBook is a collection of articles from a Frontiers Research Topic. Frontiers Research Topics are very popular trademarks of the Frontiers Journals Series: they are collections of at least ten articles, all centered on a particular subject. With their unique mix of varied contributions from Original Research to Review Articles, Frontiers Research Topics unify the most influential researchers, the latest key findings and historical advances in a hot research area! Find out more on how to host your own Frontiers Research Topic or contribute to one as an author by contacting the Frontiers Editorial Office: frontiersin.org/about/contact


Book
Health professional's guide to nutrition management of food allergies
Authors: --- --- ---
ISBN: 9780880912259 Year: 2023 Publisher: Chicago, IL Academy of Nutrition and Dietetics

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

"The Health Professional's Guide to Nutrition Management of Food Allergies was written, edited, and reviewed by renowned physicians and dietitians from around the world with expertise in food allergy, and in partnership with FARE (Food Allergy Research & Education). This essential reference is designed to support health professionals working with patients of all ages to help safely diagnose and manage allergies to specific foods, including the top nine food allergens, and other allergic disorders related to food. Divided into three sections, the chapters cover the science, rationale, and evidence-based guidance for food allergy diagnosis and management"--

Managing allergens in food
Authors: --- ---
ISBN: 9781845692278 1845692276 9780849391538 0849391539 9781845690281 1845690281 Year: 2007 Publisher: Boca Raton : Cambridge : CRC Press Woodhead Publishing Limited,

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Controlling allergens in food is a matter of increasing importance for the food industry, especially in light of recent legislation. Effective handling of allergens depends on identifying allergenic ingredients, creating separate production lines for allergen-free products, and effective labelling to inform consumers about which products are safe to eat. Recent attention has also focused on novel methods to manage allergens in food, for example by reducing allergenicity through the prudent selection of raw food materials and improved processing techniques. This important collection provides a


Dissertation
Infantile colic in primary care : occurrence, causes, treatments.
Authors: ---
ISBN: 9050700322 Year: 1999 Publisher: Amsterdam MediTekst

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract


Dissertation
The role of food antigens in the development of inhalant allergy
Authors: ---
Year: 1989 Publisher: Meppel Krips Repro

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract


Book
Zink en onze stofwisseling : in relatie met allergie, diabetes, anorexia nervosa, stress, (voedsel)allergieën, andere ziekten
Author:
ISBN: 9020206761 Year: 1985 Publisher: Deventer Ankh-Hermes

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Listing 1 - 10 of 24 << page
of 3
>>
Sort by