Listing 1 - 7 of 7 |
Sort by
|
Choose an application
Machine elements --- Motorcars engineering --- vetten (technologie) --- aandrijftechniek
Choose an application
Lipids are very important both as components of human nutrition and in applications such as the chemical, cosmetics and food industries. At present the world oil supply depends on conventional sources and changes in the political and economical map of the world may mean consumer demand will surpass supplies. In developed nations consumer preferences due to nutrition and health factors have also created a need to produce new types of oil. Many nations lack the power to purchase fats ,and oil due to shortages in hard currency. These nations have a vast number of plants that can be developed and used in extracting oil for home use and for sale as cash crops. Also, a vast amount of waste from food processing, such as tomatoes, peaches, plums and grapes, can be utilized to extract valuable amounts of usable oil. Biotechnology, genetic engineering, enzyme tech nologies and new processes are all being utilized in lipids research to develop new and modified types of oil for different applications; such developments include the high oleic acid, sunflower and rapeseed oils. The development of cocoa butter substitute is another example. This highly practical book reviews the methods of improving oil charac teristics from existing sources, and the technology and economics of developing under-utilized sources. It is written for lipid chemists, chemical engineers, food technologists, cosmetologists and nutritionists.
Chemistry --- gisten --- lipiden --- cosmetische industrie --- voedingsmiddelenindustrie --- algen --- palmolie --- biotechnologie --- vetten (voeding) --- enzymen
Choose an application
Dit boek gaat over voedingsmiddelen die voor een welbepaald doel, een welomschreven doelgroep zijn bestemd: afslankers, sportbeoefenaars, zuigelingen en kleuters, bejaarden... Het beschrijft vooral de samenstelling, eigenschappen en toepassingen van deze middelen en producten.De eerste 3 hoofdstukken gaan over normale voeding waarbij het belang van een aangepaste voeding voor een goede gezondheid en optimale levensstijl uitdrukkelijk wordt aangeduid. Bijzondere aandacht gaat naar verband tussen voeding en welvaartsziekten, zoals atherosclerose en kanker. Een apart hoofdstuk behandelt de wetgeving omtrent voedingsmiddelen. Daarna komen de verschillende categorieën van nutriënten aan de orde en de bijzondere voeding die ermee verband houdt (vb. eiwitrijke voeding bij anorexie, eiwitarme bij nierlijders). Een volgende reeks hoofdstukken is gewijd aan producten voor specifieke bevolkingsgroepen. Vermageringsproducten krijgen een afzonderlijk hoofdstuk, net als de nieuwe trend: nu
Nutrition --- Dutch. --- dieet --- dieetleer --- voedingsleer --- sport --- Nutritionary hygiene. Diet --- baby's --- kleuters --- vermageringsdieet --- voedingshygiëne --- bejaarden --- 628.4 --- babyvoeding --- dieetvoeding --- vitaminen --- Dieetleer --- 613.2 --- Babyvoeding (zuigelingenvoeding) --- Voeding --- voedingshygiëne (voedingsgewoonten) --- Dieet --- Kindervoeding --- vetten --- Vitaminen (l-carnitine) --- Voedingsleer --- koolhydraten --- eiwitten --- dieet (diëtetiek) --- sondevoeding (enterale voeding) --- parenterale voeding (TPN) --- borstvoeding --- flesvoeding --- obesitas (vermageringsdieet) --- 628.44 --- Diététique --- Voedingsleer. Dieet --- Alimentation/Nutrition --- (zie ook: voedingshygiëne) --- (zie ook: lactatie) --- Voedingsmiddelen --- Gezondheidszorg --- Epidemiologie --- Wetgeving --- Ziekten --- Voedseladditieven --- Sport --- Bejaarden --- Kleuters --- Vitaminen --- Eiwitten --- Vetten --- Koolhydraten --- Mineralen --- Baby's --- Vermageren --- Diëten --- Voedingsmiddel --- Ziekte --- Voedingsadditief --- Oudere --- Kleuter --- Vitamine --- Proteïne --- Vet --- Koolhydraat --- Mineraal --- Baby --- Vermagering --- Onderzoek --- Ontwikkeling --- Leerlijn --- Gemeenschap --- School --- Buurt --- Technologie --- Maatschappij --- Drank --- Gezondheid
Choose an application
Instant Notes in Biochemistry, 2/e provides an easy access to the fundamentals in this field. The book is a major update on the very successful first edition with expanded coverage of transcription, RNA processing and protein synthesis and many additional new topics. New illustrations have been added and much of the artwork has been enlarged or redrawn to aid comprehension.
Biochemistry --- 577.1 --- 577.1 Chemical bases of life. Biochemistry and bio-organic chemistry generally --- Chemical bases of life. Biochemistry and bio-organic chemistry generally --- 577.1(03) --- DNA deoxyribonucleic acid --- RNA ribonucleic acid --- aminozuren --- antilichamen --- biochemie --- biologie --- celspecialisatie --- cytologie --- enzymen --- koolhydraten --- membranen --- metabolisme --- proteïnen --- rDNA recombinant DNA --- vetten --- .chemische basis van leven. biochemie en bio-organische chemie in het algemeen --- General biochemistry
Choose an application
Een niet alledaagse introductie tot de chemie en de fysica van de keuken.
koken (voeding) --- chemie --- voedingsleer --- moleculaire biologie --- Food science and technology --- Chemistry --- voeding --- Al (aluminium) --- fysica --- keukens --- koken --- wetenschap --- 628.1 --- 629 --- 678 --- Chemie --- Chemische reacties --- Fysica --- Koken --- Wetenschap --- Atomen --- Drank --- Eiwetten --- Energie --- Eten --- Koolhydraten --- Kunst --- Moleculen --- Smaak --- Stoffen --- Vetten --- Dranken --- chemische reacties (ler) --- wetenschap (ler) --- 664.1 --- Kooktechnieken --- Receptenleer --- Voeding --- Voedingsmiddelen : chemie --- Gerechten --- Kennis van voedings- en genotmiddelen; algemeen --- Bereiden en conserveren van voedings- en genotmiddelen --- Voedings- en genotmiddelen --- (zie ook: onderwijs (wetenschap)) --- PXL-Tech 2016 --- voedingsstoffen --- voedingsmiddelentechnologie --- Wetenschappen --- Chemische reactie --- Groep --- Grafische sector --- Geschiedenis --- Voorlichting
Choose an application
Dit boek geeft een overzicht van de relatie voeding en gezondheid en van functionele componenten in levensmiddelen. In de huidige context van welvaartsziekten en het toenemend gebruik van gezondheidsbevorderende ingrediënten, is dit boek een hulpmiddel om de relatie tussen voeding en gezondheid beter te begrijpen.Het boek omvat twee luiken. In een eerste luik wordt een overzicht gegeven van de functionele componenten in levensmiddelen, met aandacht voor functionele koolhydraten, vetten, eiwitten, vitamines en sporenelementen en secundaire plantmetabolieten (polyfenolen). Voor elk van deze voedingscomponenten wordt hun voorkomen en gehalte in de verschillende voedselgroepen besproken, hun biobeschikbaarheid in het lichaam en hun mogelijke effecten op het metabolisme van de mens.In een tweede luik wordt de relatie voeding en gezondheid besproken aan de hand van epidemiologische gegevens. Verschillende chronische degeneratieve aandoeningen die voor ons land belangrijk zijn, met name hart- en vaatziekten, verschillende vormen van kanker, obesitas, diabetes, osteoporose en neuro-psychiatrische aandoeningen komen aan bod. Hierbij wordt bijzondere aandacht besteed aan de mogelijke rol van voeding in het ontstaan van - en de bescherming tegen - specifieke medische aandoeningen bij de mens.
Agrotechnology and Food Sciences. Human Nutrition --- Human Nutrition (General). --- voedingsleer --- voeding --- Food science and technology --- levensmiddelenonderzoek --- componenten --- gezondheid --- 641 --- 671 Gezondheidszorg. Preventie --- Voeding --- gezondheidsopvoeding --- levensmiddelen --- 642 --- 613.2 --- 628.4 --- 641.1 --- epidemiologie --- functionele voedingsmiddelen --- koolhydraten --- metabolieten --- pathologie --- polyfenolen --- proteïnen --- sporenelementen --- vetten --- vitaminen --- voedingscomponenten --- voedingsmiddelen --- voedselveiligheid --- 612.392 --- Morbiditeit --- Voedingsleer --- Diabetes --- Functionele voedingsmiddelen --- Gezondheid (mentaal) --- Gezondheid --- Hart- en vaatziekten --- Kanker --- Levensmiddelen --- Osteoporose --- Overgewicht --- Ziekte en voeding --- Ziekten --- Voeding en gezondheid --- cardiologie (hartziekten) --- diabetes mellitus (suikerziekte) --- eiwitten --- metabool syndroom --- obesitas (vermageringsdieet) --- oncologie (gezwelziekten) --- osteoporose --- psychiatrie --- vaatziekten (bloedvatenziekten) --- vetzuren --- voedingshygiëne (voedingsgewoonten) --- Voeding. Voedsel--(zie ook {392.8}) --- Voedingsleer; algemeen --- (zie ook: vaatziekten) --- (zie ook: alvleesklier, insuline) --- (zie ook: psychologie) --- (zie ook: voedingshygiëne) --- cardiovasculaire aandoeningen --- diabetes --- kwaadaardige gezwellen --- obesitas --- voedingshygiëne --- Voeding-Verzorging --- Gezondheidsvoorlichting en -opvoeding --- Cardiologie --- Obesitas --- Geestelijke gezondheidszorg --- Voedingsstoffen --- Suikerziekte --- Gezondheidszorg --- Provincie West-Vlaanderen --- Verzorging-Voeding --- Gezondheidsopvoeding --- Ziekte --- Voedingsstof --- Diabetes mellitus --- Hart- en vaatziekte --- Gedrag --- Drank --- Voedingsgewoonten --- Gezondheidswetenschappen
Choose an application
'Voeding bij gezondheid en ziekte' is een uitgebreide en veelzijdige informatiebron ; het verschaft zowel de benodigde theoretische achtergrond als praktische aanwijzingen. Hierdoor sluit dit boek nauw aan bij de praktijk van de hulpverlening. (Bron: covertekst)
dieet --- dieetleer --- voedingsleer --- 613.2 --- Voeding en gezondheid --- Voedingsleer --- Dieetleer --- Gezondheidszorg --- gezondheidsleer --- babyvoeding --- diabetesvoeding --- dieetvoeding --- ondervoeding --- operatieve zorgen --- vetten --- voedingsvoorlichting --- voedselovergevoeligheid --- Voeding en ziekte --- Voedingsgewoonten (voedselconsumptie) --- coeliakie --- glutenvrij dieet --- nierinsufficiëntie (uremie) --- postoperatieve zorgen --- preoperatieve zorgen --- voedingsallergie --- voedingsdeficiëntie --- Voedingsleer; algemeen --- (zie ook: glutenvrij dieet) --- (zie ook: coeliakie) --- Voeding en gezondheid. --- Voeding en ziekte. --- Voedingsleer. --- eetstoornissen --- voeding --- 628.4 --- Dieet --- Gezondheid --- Voeding --- Voedingshygiëne --- bejaarden (ouderen) --- borstvoeding --- chronische ziekten --- dementie (dementia, dementia senilis) --- diabetes mellitus (suikerziekte) --- dieet (diëtetiek) --- flesvoeding --- fysiek gehandicapten --- gezondheid --- kinderen --- kwaadaardige gezwellen (kanker, sarcoom) --- mentaal gehandicapten --- oncologie (gezwelziekten) --- voedingshygiëne (voedingsgewoonten) --- ziekte --- (zie ook: lactatie) --- (zie ook: alvleesklier, insuline) --- (zie ook: endocrinologie, gynecologie, hematologie) --- (zie ook: zwakzinnigheid) --- (zie ook: voedingshygiëne) --- Nutritionary hygiene. Diet --- voedingshygiëne --- 628 --- aminozuren --- zwangerschap --- dementie
Listing 1 - 7 of 7 |
Sort by
|