Listing 1 - 1 of 1 |
Sort by
|
Choose an application
Voeding is een belangrijk middel in de preventie en behandeling van ziekten. Voeding bij gezondheid en ziekte geeft hulpverleners inzicht in wetenschappelijk gefundeerde kennis over voeding en biedt praktische tools voor het handelen. In dit boek wordt veel aandacht besteed aan overgewicht en obesitas. Maar ook onbedoeld gewichtsverlies is een speerpunt. Naast voeding komen lichaamsbeweging, slaap en stress aan bod. Deze aspecten van leefstijl hebben veel invloed op de voedingstoestand en daarmee op ziekte en gezondheid. De inhoud van deze achtste druk is geheel geactualiseerd. De nieuwste richtlijnen voor preventie, diagnostiek, en behandeling van chronische ziekten zijn verwerkt, evenals vernieuwde aanbevelingen voor de inname van voedingsstoffen en voedingsmiddelen, en veranderingen ten gevolge van de Europese wet- en regelgeving.
Nutritionary hygiene. Diet --- kankertherapie --- voedingstherapie --- voeding --- voedingshygiëne --- dieet --- dementie --- voedingsleer --- nierinsufficiëntie --- chronische ziekten --- gezondheidsleer --- Diet in disease --- Nutrition --- Cooking for the sick --- diëten --- Diet and disease --- Disease, Diet in --- Sick --- Dietetics --- Cookery for the sick --- Diet therapy --- Food for invalids --- Invalid cooking --- Alimentation --- Food --- Health --- Physiology --- Diet --- Digestion --- Food habits --- Malnutrition --- Health aspects --- 613.2 --- Dieet --- Voedingsleer --- Voeding --- Diëten --- 642
Listing 1 - 1 of 1 |
Sort by
|