Narrow your search
Listing 1 - 10 of 11 << page
of 2
>>
Sort by
Introduction to nutrition and metabolism
Author:
ISBN: 9781420043129 1420043129 Year: 2008 Publisher: Boca Raton : CRC Press,

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

This fourth edition of a bestseller has been thoroughly updated and provides a clear introduction to the basic science of nutrition and metabolism. It explains the scientific principles underlying our current understanding of the interactions between diet and health; explores the scientific basis of dietary goals and recommendations; and provides an authoritative description of the basics of biochemistry. New features include a list of key points at the end of each chapter and the addition of open-ended case-based problems. The accompanying CD-ROM has been revised to include PowerPoint presentations, self-assessment exercises, simulations of laboratory experiments, and a nutrient analysis program.

Keywords

Nutrition humaine --- human nutrition --- Alimentation humaine --- Human feeding --- Physiologie de la nutrition --- Nutrition physiology --- Éducation nutritionnelle --- Nutrition education --- Métabolisme --- Metabolism --- Santé publique --- public health --- Trouble du métabolisme --- Metabolic disorders --- Malnutrition --- Nutrition. --- Metabolism. --- Nutritional Physiological Phenomena. --- physiology. --- 613.2 --- Voeding en gezondheid --- Nutrition Phenomena --- Nutrition Physiological Concepts --- Nutrition Physiological Phenomenon --- Nutritional Phenomena --- Nutritional Physiological Phenomenon --- Nutritional Physiology --- Nutritional Physiology Concepts --- Nutritional Physiology Phenomenon --- Nutrition Physiological Phenomena --- Nutrition Physiology --- Nutritional Physiology Phenomena --- Concept, Nutrition Physiological --- Concept, Nutritional Physiology --- Concepts, Nutrition Physiological --- Concepts, Nutritional Physiology --- Nutrition Physiological Concept --- Nutritional Physiology Concept --- Phenomena, Nutrition --- Phenomena, Nutrition Physiological --- Phenomena, Nutritional --- Phenomena, Nutritional Physiological --- Phenomena, Nutritional Physiology --- Phenomenon, Nutrition Physiological --- Phenomenon, Nutritional Physiological --- Phenomenon, Nutritional Physiology --- Physiological Concept, Nutrition --- Physiological Concepts, Nutrition --- Physiological Phenomena, Nutrition --- Physiological Phenomena, Nutritional --- Physiological Phenomenon, Nutrition --- Physiological Phenomenon, Nutritional --- Physiology Concept, Nutritional --- Physiology Concepts, Nutritional --- Physiology Phenomena, Nutritional --- Physiology Phenomenon, Nutritional --- Physiology, Nutrition --- Physiology, Nutritional --- Food --- Nutritional Sciences --- Anabolism --- Catabolism --- Metabolism, Primary --- Primary metabolism --- Biochemistry --- Physiology --- Alimentation --- Nutrition --- Health --- Diet --- Dietetics --- Digestion --- Food habits --- Health aspects --- Voeding --- Nutrition Process --- Nutritional Process --- Nutritional Processes --- Nutrition Processes --- Process, Nutrition --- Process, Nutritional --- Processes, Nutrition --- Processes, Nutritional --- Phototrophic Processes --- Autotrophic Processes --- Heterotrophic Processes --- Chemoautotrophic Growth --- Voeding. --- Nutritional Physiological Phenomena --- physiology


Book
Het sportkookboek voor jongeren : het complete voedingsprogramma voor opgroeiende jongeren
Authors: --- --- ---
ISBN: 9789401435260 Year: 2016 Publisher: Tielt Lannoo

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Een compleet sportkookboek voor jonge sporters, met gerechten voor school-, trainings- en wedstrijddagen Na het succesvolle werk Het sportkookboek heeft topsportdiëtiste Stephanie Scheirlynck een nieuw boek ontwikkeld in dezelfde reeks, namelijk een sportkookboek voor jonge sporters. Actieve jongeren hebben een enorme hoeveelheid energie nodig. Ze moeten niet alleen presteren op school, maar gaan vaak direct na school nog sporten en willen daar dan ook in uitblinken. Bovendien zijn ze volop in de groei en hebben ze bijgevolg andere specifieke noden qua voeding dan volwassenen. Stephanie Scheirlynck legt dit in het boek allemaal helder uit en geeft ook nog 65 eenvoudige en haalbare recepten, alle gefotografeerd door Heikki Verdurme. Wat eet je als jonge sporter op een schooldag, voor en na de training, op een wedstrijddag of een vrije dag? Het sportkookboek voor jongeren is het eerste kookboek dat de voedingsbehoeften van actieve jongeren volledig en op een verantwoorde wijze in kaart brengt.

Human biology : health, homeostasis, and the environment
Author:
ISBN: 0763708089 9780763708085 Year: 1999 Publisher: Sudbury Jones and Bartlett

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Samenvatting:Human Biology: Health, Homeostasis, and the Environment stresses therelevance of human biology to students' lives and the need to applyrecently acquired knowledge and skills. This technique captures theattention of the student and encourages him or her to make practical useof the information located within the text. Throughout Human Biology:Health, Homeostasis, and the Environment, two themes prevail: homeostasisand critical thinking. These themes provide a context for learning andutilizing chapter material in real-world situations.


Book
Start to run : fit en gezond in 10 weken
Authors: --- --- ---
ISBN: 9789020977011 Year: 2008 Publisher: Tielt Lannoo

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Start to run met Evy Gruyaert is een praktische, gevarieerde en aantrekkelijke handleiding voor elke beginnende loper, waarbij je in tien weken op een verantwoorde manier je conditie kunt opbouwen. Een uitgelezen team van professionals staat je hierin bij: Mieke Boeckx zorgt voor een efficiënt loopschema voor elke week, de befaamde fysiotherapeut Lieven Maesschalk staat in voor duidelijke stap-voor-stap oefeningen en nuttige gezondheidstips. Daarnaast geeft sportkok Christophe Swennen tientallen interessante voedingstips en bereidt hij twintig originele recepten. Het hele verhaal is doorweven met persoonlijke blogs van Evy Gruyaert, die als presentatrice van Vlaanderen Sportland zelf de loopschoenen aanbond en dus ervaringsdeskundige bij uitstek is. Treed in de voetsporen van Evy en duizenden andere sportievelingen! Inhoudsopgave : Week 1 In de startblokken Week 2 Ik loop dus ik ben Week3 Lopen voor verlichte geesten Week 4 Krachtme(e)ting Week 5 Go with the flow Week 6 Laatbloeiers Week 7 Globetrotters Week 8 Familieteam Week 9 Welcome to the club Week 10 Run to the future


Book
Facts and fallacies of diets in gastroenterology
Author:
ISBN: 2930151285 9782930151281 Year: 2010 Volume: 15 Publisher: Brussel Institut Danone

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Keywords

Gastrointestinal Diseases --- Diet --- Feeding Behavior --- Digestive System Diseases --- Enteral Nutrition. --- Nutritional Requirements. --- therapy. --- dieet --- pancreatitis --- maagulcus --- gastro-oesofageale reflux --- Gastroenterology --- Nutritionary hygiene. Diet --- darmziekten --- leverziekten --- 616.34 --- 613.2 --- gastro-enterologie --- 628.44 --- diarree --- hepatitis --- Dieet --- Gastroenterologie (maagdarmstelsel, maagdarmziekten) --- 628.8 --- dieet (gez) --- gastro-enterologie (gez) --- Crohnziekte --- colitis ulcerosa --- colitis --- dieet (diëtetiek) --- diverticulitis --- gastro-enterologie (maag-darmziekten) --- gastro-oesofagale reflux (regurgitatie) --- irritable bowel-syndrome --- maagulcus (maagzweer) --- voedingshygiëne (voedingsgewoonten) --- voedingsleer --- Dietary Requirements --- Nutrition Requirements --- Dietary Requirement --- Nutrition Requirement --- Nutritional Requirement --- Requirement, Dietary --- Requirement, Nutrition --- Requirement, Nutritional --- Requirements, Dietary --- Requirements, Nutrition --- Requirements, Nutritional --- Food --- Gastric Feeding Tubes --- Enteral Feeding --- Force Feeding --- Nutrition, Enteral --- Tube Feeding --- Feeding Tube, Gastric --- Feeding Tubes, Gastric --- Feeding, Enteral --- Feeding, Force --- Feeding, Tube --- Feedings, Force --- Force Feedings --- Gastric Feeding Tube --- Tube, Gastric Feeding --- Tubes, Gastric Feeding --- 616.34 Intestines (guts). Bowels. Enteric and gastrointestinal complaints --- Intestines (guts). Bowels. Enteric and gastrointestinal complaints --- Hygiene of nutrition (diet) --- Diëtiek. Voedingsleer. --- Voeding van bijzondere groepen --- (zie ook: voedingshygiëne) --- Gastro-enterologie --- Diëten --- Enteral Nutrition --- Nutritional Requirements --- therapy --- Diëtiek. Voedingsleer --- Sustenance --- Ziekten ; spijsvertering. --- Therapy.


Book
Advanced nutrition : macronutrients, micronutrients, and metabolism.
Authors: ---
ISBN: 9781420055528 Year: 2009 Publisher: Boca Raton : CRC,

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Integrating nutrition science with biochemistry, genetics, and physiology, this textpresents key concepts in nutrition science, with emphasis on the role of macro- and micronutrients in energy metabolism. Revising and expanding information from "Advanced Nutrition Micronutrients and Advanced Nutrition Macronutrients, Second Edition," this renovated work includes new chapters on the regulation of food intake, daily recommendations, nutrition assessment, metabolism, toxicology, nutrigenomics, epigenetics, gene expression, cell cycle, and lifespan nutrition. It includes a glossary, clinical correlates, diagrams, supplemental readings, and a CD-ROM with laboratory exercises and PowerPoint illustrations.


Book
Het sport kookboek : verbeter je sportprestaties met de juiste voeding
Authors: --- ---
ISBN: 9789401428835 9401428832 Year: 2015 Publisher: Tielt Lannoo

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Het meest volledige sportkookboek van de bekendste topsportdiëtiste Met de juiste eetgewoontes kun je je sportprestaties verbeteren. Voor sporters is het belangrijk om de juiste voedingsstoffen op het juiste moment binnen te krijgen. Zo halen ze het maximum uit hun trainingen en zorgen ze ervoor dat hun lichaam goed herstelt na een inspanning. Dit boek bevat een schat aan informatie voor zowel professionele als recreatieve sporters. In het eerste deel wordt uitgelegd wat voeding met je lichaam doet en waarom sporters bepaalde soorten voeding nodig hebben. Het tweede deel vertelt je exact wat je moet eten op rustdagen, rustige en intensieve trainingsdagen, dagen met krachttraining en wedstrijddagen. Je krijgt voor elke dag originele en lekkere recepten.


Book
Als eten een zorg wordt... Het maaltijdgebeuren bij personen met dementie
Author:
ISBN: 9789033492532 Year: 2013 Publisher: Acco

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Eten heeft een belangrijke betekenis in een mensenleven. Het gaat veel verder dan het louter opnemen van voedingsstoffen. Eten heeft ook een belangrijke waarde op sociaal, psychologisch, cultureel en zelfs medisch vlak. Dit verandert niet bij het ouder worden, ook niet wanneer er sprake is van dementie. De waarde van het maaltijdgebeuren blijft dezelfde, de manier waarop het verloopt kan echter wel veranderen.Dit boek wil het maaltijdgebeuren bij personen met dementie centraal stellen in al zijn facetten. Het biedt een duidelijk beeld van de problematiek vanuit verschillende invalshoeken. Naast een theoretisch kader wil het vooral concrete handvatten aanreiken voor situaties waarin het maaltijdgebeuren niet meer loopt zoals tevoren. Er wordt hierbij niet enkel gefocust op de persoon met dementie en zijn ziekteproces, maar er wordt ook gekeken naar de invloed van de omgeving en de invloed van zorgverleners. Er wordt stilgestaan bij vragen als Hoe kunnen we voedsel aanbieden?, Hoe gaan we om met slikstoornissen?, Wat is de invloed van de zorgverlener en de omgeving op de persoon met dementie bij het maaltijdgebeuren?. Het boek richt zich naar al wie geïnteresseerd is of geconfronteerd wordt met de problematiek en wil vooral een handige tool zijn voor de praktijk, gebaseerd op een wetenschappelijk kader. Of je nu mantelzorger, professionele hulpverlener, student of gewoon geïnteresseerd bent, dit boek biedt een solide basis om op een kwaliteitsvolle manier aan de slag te gaan!


Book
Vreemde stoffen in onze voeding : soorten, effecten, normen
Authors: --- ---
ISBN: 9028911545 Year: 1986 Volume: vol 26 Publisher: Kapellen De Nederlandsche Boekhandel / Pelckmans

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Bevat ons voedsel vreemde stoffen, en betekent dit een gevaar voor onze gezondheid? Ziedaar de kernvraag van onderhavig boek, dat reeds eerder als monografie nr. 16 in deze reeks verscheen, maar inmiddels grondig werd geactualiseerd resp. herschreven. Over hogergenoemde vraag heerst heel wat onbehagen, nog versterkt door de aandacht die de media regelmatig besteden aan al of niet reële schandalen of schandaaltjes in dit verband. De monografie wil in deze materie een aantal misverstanden rechtzetten. Het accent komt daarbij te liggen op de zo genaamd. 'contaminanten', dit wil zeggen die stoffen die niet opzettelijk aan een voedingsmiddel zijn toegevoegd, maar daarin aanwezig zijn, hetzij als residu, hetzij door migratie, hetzij door de vervuiling van de omgeving. Worden achtereenvolgens behandeld: zware metalen, pesticiden (geheel herschreven), antibiotica en hormonen, mycotoxinen, nitrosaminen, polycyclische koolwaterstoffen, bepaalde industriële producten en radioactieve stoffen. In deze editie werd ook het hoofdstuk 'additieven' herschreven en op substantiële wijze uitgebreid. Additieven (zoals kleurstoffen), door de doorsneeburger meestal in één adem genoemd met contaminanten (zoals kwik in vis), zijn opzettelijke toevoegsels die aan een strikte reglementering zijn onderworpen.Telkens worden de volgende vragen beantwoord: waar komen deze vreemde stoffen vandaan, welke zijn de eventuele schadelijke effecten ervan, wat is de aanvaarde norm en hoe bepaalt men die, wat zegt onze wetgeving (niet)?

Keywords

Food Additives --- Food Contamination --- Legislation, Food --- 641.1 --- #KVIV --- #abib:almm --- Academic collection --- $?$88/11 --- 614.7 --- 641 --- 664.05 --- 628.4 --- 628.9 --- Voeding : gevaarlijke stoffen --- antibiotica --- carcinogenen --- hormonen --- koolwaterstoffen --- metaalintoxicaties --- pesticiden --- radioactiviteit --- toxicologie (intoxicatie, vergiftiging) --- voedingshygiëne (voedingsgewoonten) --- voedingsleer --- 641.1 Foodstuffs from the point of view of properties. Nutritional value --- Foodstuffs from the point of view of properties. Nutritional value --- Food Legislation --- Food Laws --- Food Law --- Food Legislations --- Law, Food --- Laws, Food --- Legislations, Food --- Food --- Food Adulteration --- Adulteration, Food --- Adulterations, Food --- Contamination, Food --- Contaminations, Food --- Food Adulterations --- Food Contaminations --- adverse effects --- milieu - leefmilieu - milieubeleid (zie ook 712) - duurzame ontwikkeling --- voeding --- (zie ook: beroepskanker) --- (zie ook: endocrinologie) --- (zie ook: bedrijfshygiëne) --- (zie ook: voedingshygiëne) --- legislation & jurisprudence --- Europe. --- Northern Europe --- Southern Europe --- Western Europe --- Food additives, adverse effects. --- Food contamination. --- Giftige bestanddelen. --- Legislation --- Milieuverontreiniging. --- Voedselvergiftiging. --- Food, europe. --- Toxicology --- voedselvergiftiging --- Nutritionary hygiene. Diet --- additieven (voeding) --- MAC-waarden (Maximaal Aanvaardbare Concentratie) --- chemische technologie --- Aliments. Additifs. Toxicologie. --- Voedsel. Vreemde stoffen. Vergiftigingen. --- 628.5 --- voedingsleer (gez) --- Voeding --- Voedingsmiddelencontrole --- Voedselveiligheid. --- Food adulteration and inspection. --- Food poisoning. --- Voedselveiligheid --- Drank --- Gezondheid

Listing 1 - 10 of 11 << page
of 2
>>
Sort by