Narrow your search

Library

Hogeschool West-Vlaanderen (2)

UGent (2)

Arteveldehogeschool (1)

DocAtlas (1)

Hogeschool Gent (1)

KBR (1)

KDG (1)

KU Leuven (1)

Odisee (1)

Thomas More Kempen (1)

More...

Resource type

book (2)


Language

Dutch (2)


Year
From To Submit

2007 (1)

2005 (1)

Listing 1 - 2 of 2
Sort by

Book
Gezond ontbijten met Walter en Karine : 33 topadviezen en orthomoleculaire recepten
Author:
ISBN: 9077994041 Year: 2005 Publisher: Laarne : Vlaams instituut voor orthomoleculaire wetenschappen,

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Dit gezondheidsboekje wil de lezer laten genieten van gastronomische energievolle ontbijten. Het ontbijt is het begin van de dag en goed begonnen is half gewonnen. Maar goed beginnen met een ontbijt en niet in een sleur vervallen is uiterst moeilijk. Faché loodst de lezer door alle mogelijke orthomoleculaire ontbijten, volgens een stramien van 33 fundamentele adviezen, honderden voedingstips, tientallen recepten met varianten, vele waarschuwingen, technische informatie en een groot aantal leesstukjes die heel wat ontbijtproblemen illustreren. Als onderliggende rode draad geeft hij voordurend eenvoudige wetenschappelijke uitleg, verklaringen, referenties en vooral de liefdevolle motivatie om dit ontbijtboekje in de praktijk om te zetten. Alle recepten en adviezen zijn zelf uitgeprobeerd en realistisch haalbaar gemaakt. Er werd rekening gehouden met het tijdsprobleem en mogelijke financiële aspecten, met de orthomoleculaire voedingswetten en met maximale toepasbaarheid van alle adviezen en tips.


Book
Handboek gezondheidspromotie : evenwichtig eten en gezond bewegen
Author:
ISBN: 9789020973297 Year: 2007 Publisher: Leuven LannooCampus

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Iedereen die op een professionele manier met voeding bezig is, kent het belang van een evenwichtige voeding voor het bevorderen van de gezondheid. Er is ook steeds meer wetenschappelijk bewijs dat evenwichtige voeding en voldoende beweging samen horen in een actieve, gezonde en fitte levensstijl. De evolutie van de voedingsdriehoek naar de 'actieve voedingsdriehoek' was dan ook een bewuste stap. Theoretische kennis is n zaak, mensen bewust maken van hun voedings- en bewegingsgewoonten en hen aanzetten tot gedragsverandering is niet zo eenvoudig. Welke barrires moet je daarvoor overwinnen? Welke fasen van gedragsverandering moet je doorlopen? Vanuit de brede visie van gezondheidspromotie heeft dit handboek oog voor de achterliggende oorzaken van ons voedings- en bewegingsgedrag en voor de invloed van omgevingsfactoren. Hoe werkt de omgeving in op onze leefgewoonten? Spelen aanbod en beschikbaarheid een rol? Ten slotte maak je uitgebreid kennis met de actieve voedingsdriehoek, het Vlaamse Voorlichtingsmodel voor evenwichtig eten en gezond bewegen. Als opvolger van de handleiding 'Hoe evenwichtige voeding bevorderen?', een klassieker in het voedingsonderwijs, vormt dit handboek een basiswerk voor studenten, voorlichters, ditisten, preventiewerkers en iedereen die rond voeding, gezond leven en voorlichting werkt Inhoudsopgave : HOOFDSTUK 1 Voeding, lichaamsbeweging en gezondheid1.1 De relatie voeding, beweging en ziekte of gezondheid 1.2 Voedings- en bewegingsgedrag vandaag 1.3 Hoe benvloedbaar is ons voedings- en bewegingsgedrag? 1.4 De gezondheidsspecialist als informatiebron voor voeding? 1.5 De economische kosten van een ongezonde levensstijl 1.6 Ervaringen, oefeningen en reflecties HOOFDSTUK 2 Hoe verander je een voedings- en bewegingsgedrag? 2.1 Gezondheidsvoorlichting of gezondheidspromotie? 2.2 Determinanten van gedrag 2.3 Overzicht van verklarende theorien van gedrag 2.4 Van analyse van de determinanten naar het opzetten van interventies. De aanpak op maat 2.5 Besluit 2.6 Ervaringen, oefeningen en reflecties HOOFDSTUK 3. En de praktijk? Individu- en omgevingsgerichte aanpak 3.1 Individugericht werken: praktische toepassingen 3.2 Omgevingsgericht weken: toepassing settinggericht werken 3.3 Werken op maat: een gezonde leefstijl voor kwetsbare groepen 3.4 Ervaringen, oefeningen en reflecties HOOFDSTUK 4. De actieve voedingsdriehoek, een voorlichtingsmodel 4.1 Het belang voan voeding en beweging 4.2 Beschrijving van energie en voedingsstoffen 4.3 De actieve voedingsdriehoek van A tot Z 4.4 Het gebruik van de actieve voedingsdriehoek 4.5 Ervaringen, oefeningen en reflecties

Keywords

Agrotechnology and Food Sciences. Human Nutrition --- Human Nutrition and Health. --- gedragsverandering --- Nutritionary hygiene. Diet --- lichaamsbeweging --- gezondheid --- voedingshygiëne --- gezondheidspromotie --- Hygiene. Public health. Protection --- 641 --- 614 --- 641.561 --- 613.2 --- 671 Gezondheidszorg. Preventie --- gezondheidsvoorlichting --- voedingsgewoonten --- 601.6 --- voeding --- 616 --- 628.8 --- beweging --- bewegingsopvoeding --- dieetleer --- voedingsleer --- 628.4 --- Bewegen --- GVO --- Gezond leven --- Gezondheid --- Lichaamsbeweging --- Voeding --- Voedingsdriehoek --- Gezonde voeding --- Gezondheidsvoorlichting --- Voedingsleer --- GVO (gezondheidsvoorlichting en -opvoeding, sanitaire opvoeding) --- voedingshygiëne (voedingsgewoonten) --- 613.2 <01> --- 641.561 Diets for healthy persons. Weight-reducing, slimming diets --- Diets for healthy persons. Weight-reducing, slimming diets --- Voeding. Voedsel--(zie ook {392.8}) --- Openbare gezondheidszorg--(zie ook {351.84}) --- Voedingsleer. Dieet --- gezondheidsvoorlichting en -opvoeding --- Lichaamsoefening en sport --- Dieetleer --- (zie ook: sportvoeding) --- (zie ook: voedingshygiëne) --- Voedingsleer. Dieet--Bibliografieën. Catalogi --- Health --- Nutritional aspects --- Handbooks, manuals, etc. --- Voeding en gezondheid --- Gezondheidsvoorlichting en -opvoeding --- Ziekten --- Voedingsgewoonten --- Diëten --- Beweging --- Gezondheidsopvoeding --- Ziekte --- Voedingsgewoonte --- Plezier --- Gedrag --- Drank --- Dieet

Listing 1 - 2 of 2
Sort by